جهان رنگ ها از بی نهایت طیف مختلف تشکیل می شود که هر کدام مشخصات متفاوتی با بقیه دارند و می توانند تاثیر خاص خودشان را روی دکوراسیون داخلی شما بگذارند. یکی از روش های دسته بندی و معرفی رنگ ها چرخه رنگی ایتن است که در مطلب جداگانه ای آن را بررسی کردیم. اما بعضی از طیف های رنگی هستند که در چرخه رنگ جایی ندارد و همین ها پر استفاده ترین و محبوب ترین رنگ ها در دکوراسیون داخلی به شمار می آیند. این گروه رنگ ها، رنگ های خنثی نامیده می شوند. رنگ های خنثی شامل طیف گسترده ای از رنگ های سفید، طوسی، مشکی و … هستند که در دکوراسیون خانه بسیار کاربردی و تاثیر گذار هستند. در این مطلب مشخصات و انواع رنگ های خنثی در دکوراسیون داخلی را معرفی می کنیم. با ما همراه باشید.
پیشنهاد مطالعه : چرخه رنگی ایتن چیست؟ آشنایی با دایره رنگی
بخوانید : چطور از چرخه رنگ برای انتخاب رنگ فضا استفاده کنیم؟
رنگ های خنثی چه رنگ هایی هستند؟
در ترکیب رنگ های خنثی از هیچ رنگ غالبی استفاده نمی شود. در واقع در مباحث رنگشناسی اصلا به رنگ های خنثی، رنگ گفته نمی شود. به طور مثال مشکی از نبود رنگ به وجود می آید و سفید هم در واقع از نور سفید به دست می آید. اما ما در دکوراسیون داخلی به هر دوی این رنگ ها و تمام طیف هایی که در فاصله سفید و مشکی قرار می گیرند ( یعنی تمام طیف های طوسی و خاکستری) رنگ های خنثی می گوییم. علاوه بر این تمامی طیف های کرم و قهوه ای و انواع مختلف سفید مثل عاجی، استخوانی و … هم در دسته بندی رنگ های خنثی قرار می گیرند.
کاربرد رنگ های خنثی در دکوراسیون
کاربردهای مهم رنگ ها خنثی عبارتند از:
- تنظیم تیرگی و روشنی فضا : شما به کمک رنگ های روشن خنثی می توانید فضا را بزرگتر، روشنتر و دلبازتر نشان بدهید. در مقابل با کمک رنگ های تیره خنثی هم می توانید به فضا عمق و صمیمیت و تضاد ببخشید.
- تعادل رنگی فضا : فرض کنید در یک اتاق فقط از رنگ های آبی و قرمز استفاده شده است. شما بعد از دقایقی حضور در چنین اتاقی بلافاصله احساس بی قراری، بی حوصلگی یا فرار پیدا خواهید کرد. چرا که استفاده نامحدود از رنگ های تند و شدید می تواند چشم و ذهن شما را اشباع کند و باعث آزار شما بشود. در اینجا می توانید از رنگ های خنثی کمک بگیرید و انرژی و تاثیر بقیه رنگ ها را کنترل کنید. رنگ های خنثی به راحتی با رنگ های مختلف ست می شوند و به شما کمک می کنند که بتوانید در دکوراسیون داخلی از رنگ های مختلف استفاده کنید و انرژی آنها را تعدیل کنید.
- ایجاد آرامش و سکون : رنگ های خنثی مثل رنگ های دیگر عمل نمی کنند و سعی نمی کنند که ذهن را به سمت و سوی خاصی هدایت کنند. پس کمک می کنند که شما بتوانید به آرامش و تمرکز دست پیدا کنید و احساس امنیت از محیط دریافت کنید.
- زیبایی و مدرنیته : رنگ های خنثی از مهم ترین اجزای سبک های مدرن به شمار می آیند. با کمک رنگ های خنثی شما می توانید محیطی مدرن و شیک بسازید و از مبلمان و وسایل و رنگ های دیگر به راحتی در دکوراسیون استفاده کنید. به طور کلی در هر زمینه ای در دکوراسیون، رنگ های خنثی کم ریسک ترین انتخاب به شمار می آیند. پس هر جا نمی دانستید از چه رنگی استفاده کنید ما به شما توصیه می کنیم که بدون ترس از رنگ های خنثی کمک بگیرید.
انواع رنگ های خنثی
رنگ های خنثی را می توانیم به دو صورت دسته بندی کنیم : یکی به لحاظ تیرگی و روشنی و یکی به لحاظ دمای رنگی
رنگ های روشن خنثی :
این گروه شامل تمامی مدل های مختلف سفید مثل سفید خالص، عاجی، استخوانی و تمامی کرم ها و طوسی های روشن می شود. رنگ های روشن خنثی نوری که در محیط وجود دارد را بازتاب می دهند و کمک می کنند فضا روشن تر به نظر برسد. علاوه بر این باعث می شوند دیوارها و وسایل دورتر به نظر برسند و فضا دلبازتر و بزرگتر از آنچه که هست دیده بشود. همینطور خاصیت آرامش بخش دارند و برای تمرکز و استراحت کاملا مناسب هستند. می توانید از رنگ های خنثی برای فضاهای کم نور و کوچک کمک بگیرید.
رنگ های تیره خنثی :
این گروه شامل مشکی و تمامی طیف های طوسی و قهوه ای متوسط تا تیره می شود. رنگ های تیره خنثی نقش مهمی در ایجاد تعادل و تضاد در فضا دارند. اگر شما در دکوراسیون داخلی فقط از رنگ های روشن استفاده کنید، ممکن است خیلی زود محیط برای شما کسالت آور بشود. رنگ های تیره کمک می کنند که به فضا تنوع و عمق ببخشید و دکور شما متنوع و زیبا به نظر برسد. علاوه بر این رنگ های تیره خنثی فضا را دنج و گرم و صمیمی نشان می دهند و می توانید از این خاصیت آنها برای متراژهای بالا و محیط های پرنور و سرد کمک بگیرید.
رنگ های سرد خنثی :
ممکن است شما هم متوجه شده باشید که ما یک طیف مشخص سفید یا طوسی نداریم. مثلا بعضی از طیف های طوسی و سفید بیشتر به سمت آبی تمایل دارند و برعکس بعضی دیگر به سمت کرم و زرد متمایل هستند. تمامی طیف های رنگ های خنثی که به سمت آبی گرایش دارند، در گروه بندی رنگ های سرد قرار می گیرند. نحوه عملکرد این گروه درست مثل رنگ های سرد چرخه رنگ است. به خنکی و آرامش و بزرگتر دیده شدن فضا کمک می کنند و سعی می کنند انرژی رنگ های گرم را کنترل کنند.
برای آشنایی بیشتر با رنگ های سرد بخوانید : رنگ های سرد چه رنگ هایی هستند؟
رنگ های گرم خنثی
تمامی طیف های کرم و قهوه ای و همینطور سفیدها و طوسی هایی که به سمت زرد و قرمز متمایل هستند، در گروه رنگ های گرم خنثی قرار می گیرند. این گروه کمک می کنند فضا شاد، زنده، دنج و گرم دیده بشود و مثل رنگ های گرم دیگر عمل می کنند. همینطور می توانید برای تعدیل رنگ های سرد هم از آنها استفاده کنید و به کمک آنها به فضا انرژی و تحرک ببخشید.
برای آشنایی بیشتر با رنگ های گرم بخوانید : رنگ های گرم چه رنگ هایی هستند؟
رنگ های پرطرفدار خنثی
این رنگ ها شامل رنگ هایی می شوند که از بقیه رنگ های خنثی محبوب تر و پراستفاده تر هستند. همینطور هر کدام یک گروه رنگی مجزا با مشخصات منحصر به فرد خودشان را دارند. درباره هر کدام از رنگ های زیر مطالب جداگانه ای در سایت نیلی وجود دارد که پیشنهاد می کنیم برای آشنایی بیشتر با این رنگ ها مطالعه بفرمایید. رنگ های مشهور خنثی عبارتند از :
سفید
رنگ سفید پرطرفدارترین و پرکاربردترین رنگ در دکوراسیون داخلی استفاده می شود. سفید رنگ خلوص، پاکی و روشنی است و کمک می کند محیط بزرگ و پرنور به نظر برسد.
مطالب مرتبط :
مشخصات رنگ سفید در دکوراسیون داخلی
مشکی
رنگ مشکی تیره ترین و باابهت ترین رنگ در دکوراسیون داخلی است و رنگی دراماتیک، باوقار، جذاب و مردانه است که کمک می کند تضاد و جذابیت به دکوراسیون داخلی اضافه شود.
مطالب مرتبط :
مشخصات رنگ مشکی در دکوراسیون داخلی
طوسی یا خاکستری
تمامی رنگ های طوسی از ترکیب سفید و مشکی با درصدهای مختلف به دست می آیند. طوسی های روشن از لحاظ مشخصات به سفید تمایل دارند و طوسی های تیره به مشکی. خاکستری ها و طوسی ها از محبوب ترین رنگ ها در تمامی سبک های مدرن و معاصر به حساب می آیند و کمک می کنند شما فضایی شیک، باوقار و آرامش بخش داشته باشید.
مطالب مرتبط :
معرفی رنگ طوسی در دکوراسیون داخلی
کرم
انواع کرم ها در دکوراسیون داخلی مشابه سفید عمل می کنند با این تفاوت که از سفید خالص گرم تر هستند و به محیط شما احساس گرما و صمیمیت می بخشند. همینطور رنگ های کرم در بافت های چوبی و پارچه های کتان و مصالح طبیعی به وفور وجود دارند و همیشه حسی از طبیعت را با خودشان به همراه می آورند.
بژ
رنگ بژ یکی از شیک ترین و ملیح ترین رنگ های خنثی به شمار می آید. این رنگ یکی از طیف های کرم است که کمی به زرد و کمی به صورتی تمایل دارد. رنگ بژ احساس شیک و لوکس بودن و همینطور وقار و لطافت و گرما را با خودش به محیط می آورد. همینطور در فلزات تزئینی هم پرکاربرد است و فضایی خاص و دنج و در عین حال مجلل برای شما می سازد.
قهوه ای
مهم ترین و پرکاربردترین منبع برای رنگ های قهوه ای سطوح چوبی هستند. رنگ قهوه ای در دکوراسیون داخلی همواره یادآور محیط طبیعت و جنگل و درختان است. پس کمک می کند که محیط شما امن، گرم و دعوت کننده و طبیعی دیده بشود. رنگ قهوه ای به واسطه سطوح چوبی از قدیمی ترین و پرکاربردترین رنگ ها در دکوراسیون به حساب می آید که به گرما و تعدیل فضا کمک شایانی می کند.
مطلب مرتبط : مبل قهوه ای را با چی ست کنیم؟
رنگ های خنثی در سبک های دکوراسیون
در تمامی ادوار تاریخ رنگ های خنثی در دکوراسیون داخلی مورد استفاده بوده اند. ولی با روی کار آمدن سبک مدرن در قرن بیستم، استفاده از رنگ های خنثی به اوج خودش رسید و در تمامی سبک های بعد از آن هم ادامه پیدا کرد. از کاربردهای رنگ های خنثی در سبک های مختلف می توانیم موارد زیر را نام ببریم :
- مدرن : تمامی رنگ های غالب فضا خنثی هستند به خصوص سفید .
- معاصر : رنگ های غالب فضا سفید و طوسی و مشکی هستند.
- مینیمال : فقط از رنگ های خنثی استفاده می شود.
- نئوکلاسیک : با کمک رنگ های خنثی فضا را بزرگ و لوکس نشان می دهیم.
- اسکاندیناوی و بلژیکی : روشن تر کردن فضا و استفاده حداکثری از نور طبیعی روز با رنگ های خنثی
- مدرن نیمه قرن : رنگ های غالب فضا خنثی هستند.
- روستیک و فرنچ کانتری : در کل فضا از رنگ های خنثی و طبیعی استفاده می شود.
- خانه مزرعه ای : تمامی فضا تم سفید، خاکستری و کرم دارد.
- وینتیج : رنگ های غالب فضا خنثی هستند.
- ژاپنی و جپندی و وابی سابی : از انواع سفید و کرم برای ایجاد آرامش استفاده می شود.
- شبی شیک و ساحلی : کلا از رنگ های روشن پاستلی و رنگ های خنثی استفاده می شود.
- در سبک های کلاسیک، صنعتی و سنتی و تمامی سبک های دیگر هم از رنگ های خنثی به عنوان رنگ مکمل و برای تعدیل رنگ های دیگر استفاده می شود.
مطلب مرتبط : معرفی انواع سبک های دکوراسیون داخلی
نکات پایانی
رنگ های خنثی شامل طیف بسیار گسترده و پرکاربردی در دکوراسیون داخلی هستند. تقریبا نمی توانیم فضایی را پیدا کنیم که در آن از رنگ خنثی استفاده نشده باشد. همینطور که گفتیم این رنگ ها کم ریسک ترین و بی خطرترین رنگ ها برای دکوراسیون داخلی تمامی فضاهای شما به شمار می آیند. پس می توانید با خیال راحت آنها را بقیه رنگ ها ست کنید و یا حتی به تنهایی در فضا استفاده کنید. همینطور می توانید با ایده پردازی و خلاقیت در استفاده از رنگ های خنثی دکورهایی خاص و آرامش بخش برای خودتان بسازید.