مجله معماری نیلی

طوسی را با چه رنگی ست کنیم؟ مکمل رنگ طوسی در دکوراسیون

ترکیب رنگ های طوسی در دکوراسیون داخلی

فهرست مطالب

طوسی در واقع یک رنگ خنثی است و محبوب ترین رنگ در دکوراسیون داخلی محسوب می شود. رنگ طوسی در واقع در چرخه رنگ جایی ندارد و از ترکیب سیاه و سفید به دست می آید. حالا به نسبت میزان سیاه یا سفیدی که در ساخت آن به کار می رود، می تواند روشن یا تیره باشد. این رنگ یکی از پرکاربردترین رنگ های طراحی و دکوراسیون داخلی است که هیچ وقت از مد نمی افتد و در سبک های مدرن و جدید بسیار پرطرفدار هست. در این مطلب قصد داریم به بررسی ترکیب رنگ طوسی با سایر رنگ ها و معرفی بهترین مکمل های رنگ طوسی در دکوراسیون داخلی بپردازیم.

در مقاله جداگانه ای رنگ طوسی در دکوراسیون داخلی و مشخصات آن را بررسی کردیم. همینطور از کاربرد آن و نحوه استفاده از طیف های خاکستری در دکوراسیون صحبت کردیم. اما همین طوسی در کنار رنگ های مختلف مشخصات متفاوتی به خودش می گیرد و جلوه های مختلفی به فضای ما می دهد. حالا سوالی که پیش می آید این هست که طوسی را با چه رنگی در دکوراسیون ست کنیم؟ بهترین ترکیب رنگ طوسی در طراحی داخلی کدام است؟ مکمل رنگ طوسی در دکوراسیون چه رنگی است؟ پالت های رنگی طوسی چه فرقی باهم دارند؟

اینجا جواب تمام این سوالات را بررسی کردیم و بعضی از محبوب ترین ترکیب رنگ ها با رنگ طوسی برای دکوراسیون را معرفی کردیم. پس با ما همراه باشید.

طوسی و سبز

رنگ سبز نماد طبیعت و آرامش بخش هست و فضایی آرام ولی شاداب برای ما می سازد. طوسی هم رنگی خنثی است که کمک می کند فضای ما آرام و ساده بماند. ترکیب رنگ سبز و طوسی عموما جلوه ای مدرن به فضای ما می دهد و در سبک هایی مثل مدرن، معاصر، میانه قرن و …. کاربرد دارد. با ترکیب سبز و خاکستری دکوراسیونی آرام، شیک، موقر و در عین حال شاداب و طبیعی به دست می آوریم.

ایده ترکیب سبز و طوسی در طراحی داخلی
ایده ترکیب سبز و طوسی در طراحی داخلی

طوسی و آبی

آبی جزو رنگ های سرد دسته بندی می شود. طوسی هم با توجه به ماهیت خنثی که دارد، هویت و حال و هوای رنگ های اطراف خودش را قرض می گیرد. ترکیب آبی و طوسی عموما فضایی سرد می سازد. ولی این سردی به معنای یکنواختی یا کسل کنندگی نیست. ترکیب آبی و طوسی به چشم مجال استراحت می دهد و برای فضاهایی که نیاز به آرامش و استراحت داریم مناسب است. البته برای کسانی که به رنگ های گرم علاقه دارند، ممکن است گزینه خوبی نباشد. ولی برای طرفداران سبک معاصر کاملا یک ترکیب مناسب و زیبا محسوب می شود. اگر از آبی های روشن و زنده استفاده کنیم، تحرک و انرژی بیشتری به فضا وارد می شود.

ترکیب رنگ آبی و طوسی در طراحی داخلی
ترکیب رنگ آبی و طوسی در طراحی داخلی

طوسی و زرد

برعکس دو رنگ قبلی، زرد یکی از رنگ های جوان و پرانرژی است که دکوراسیون ما را شاد و پویا می کند. رنگ زرد یکی از پرطرفدارترین و محبوب ترین مکمل های رنگ طوسی در دکوراسیون داخلی هست. علت آن هم اینکه خیلی از مردم معتقدند رنگ طوسی به تنهایی در بلند مدت یکنواخت می شود و فضا را کسل کننده و سرد می کند. زرد تمام این ویژگی های منفی را خنثی می کند و در عوض تحرک و انرژی به فضا می آورد. از طرفی زرد هم به تنهایی انرژی فوق بالایی دارد و طوسی به خوبی این انرژی را تعدیل می کند. همین موضوع از این دو یک ترکیب رنگ متناسب و زیبا برای طراحی داخلی می سازد.

دکوراسیون خاکستری و زرد - ترکیب رنگ طوسی و زرد در طراحی داخلی
ترکیب رنگ طوسی و زرد در طراحی داخلی

طوسی و صورتی

طوسی و صورتی دو نامی هستند که همیشه با هم به کار می روند و در انواع هنرها و صنایع مختلف مثل فشن، طراحی لباس، طراحی دکور و … به کار می آیند. پالت رنگی طوسی و صورتی ترکیبی ملایم، لطیف، زیبا، آرامش بخش و در عین حال شیک و شاد به خانه می بخشد. شاید بتوانیم پرکاربردترین پالت رنگی با پایه طوسی را همین ترکیب طوسی-صورتی بنامیم. صورتی رنگی گرم است ولی انرژی کمتری از رنگ های نارنجی و زرد دارد. از طرفی به تنهایی در دکوراسیون قابل استفاده نیست و باید با یک رنگ خنثی ترکیب بشود. رنگ طوسی کمک می کند که رنگ صورتی کودکانه دیده نشود و دکور ما مدرن و پخته به نظر برسد. در سبک های اسکاندیناوی، شبی شیک، وینتج و میانه قرن این ترکیب رنگ بسیار پرکاربرد است.

دکوراسیون به رنگ طوسی و صورتی
دکوراسیون به رنگ طوسی و صورتی

طوسی و نارنجی

ترکیب رنگ خاص ولی پخته طوسی و نارنجی مناسب افرادی هست که دکوراسیون خاصی می پسندند. این ترکیب رنگ را به وفور نمی بینیم ولی اگر جایی به درستی استفاده بشود، حتما در یاد همه می ماند. رنگ نارنجی رنگی پخته تر از زرد هست و فضایی گرم تر و دنج تر فراهم می کند. به طور کلی هم نمی شود زیاد از نارنجی در دکوراسیون استفاده کرد چون فضا را اشباع می کند. پس در این پالت رنگی اغلب کلیت فضا را به رنگ های خنثی از جمله طوسی نگه می دارند و در اکسسوری ها به صورت محدود از نارنجی استفاده می کنند. همین نوع دکور، باعث می شود تمام توجه و نگاه ها به اکسسوری های نارنجی جلب بشود و در فضا بدرخشند.

ایده ترکیب طوسی و نارنجی در دکوراسیون خانه
ایده ترکیب طوسی و نارنجی در دکوراسیون خانه

طوسی و قرمز

شاید نکته عجیبی به نظر برسد ولی این ترکیب رنگ، یکی از پالت های محبوب در سبک های مینیمال و مدرن هست. تمام ویژگی هایی که درباره نارنجی گفتیم، درباره رنگ قرمز هم صدق می کند. با این تفاوت که رنگ قرمز علاوه بر جلب توجه، روی وسایلی که به این رنگ در آمده اند تاکید هم می کند و آنها را شاخص تر و مهم تر از بقیه وسایل نشان می دهد. ضمن اینکه رنگ قرمز یکی از سه رنگ اصلی است. در سبک هایی مثل مدرن وقتی می خواستند برای تنوع، از رنگ در فضا استفاده کنند، رنگ های اصلی را برای این کار انتخاب می کردند. پس در خیلی از کارهای مشهور معماری می بینیم که کلیت فضا را به رنگ خنثی و طوسی نگه داشتند و به صورت موضعی در یک یا چند وسیله مثل تابلو، گلدان، کوسن و .. از رنگ قرمز استفاده کردند. این روش در سبک های مدرن، معاصر و مینیمال بسیار پرکاربرد است.

طوسی و قرمز - ترکیب رنگ خاکستری و قرمز برای دکور خانه - ترکیب رنگ مدرن
ترکیب رنگ خاکستری و قرمز برای دکوراسیون

طوسی و بنفش

این هم یک ترکیب رنگ خاص است که بسته به نوع طوسی و بنفشی که استفاده می شود می تواند حالت های مختلفی به خودش بگیرد. مثلا اگر طوسی روشن را با بنفش روشن یا یاسی ترکیب کنیم، یک فضای ملایم و زنانه به ما می دهد که حتی برای اتاق کودک هم قابل استفاده است. ولی هر چه این دو رنگ به سمت تیرگی مایل بشوند، دکوراسیون ما جدی تر و پخته تر می شود. می دانیم که بنفش عموما رنگی تجملاتی و لوکس شناخته می شود. طوسی هم که نماد مدرنیسم و سبک های جدید و فضاهای لوکس است. با ترکیب این دو رنگ می توانیم دکوری مجلل، جدی، شیک و خاص داشته باشیم که همه را تحت تاثیر خودش قرار بدهد. اما دقت کنیم که در استفاده از رنگ های تیره زیاده روی نکنیم و سعی کنیم با اکسسوری ها و سطوح براق مثل استیل و آینه و یا طوسی های روشن تر، محیط را به لحاظ رنگی تعدیل کنیم.

ترکیب رنگ طوسی و بنفش در دکوراسیون داخلی
ترکیب رنگ طوسی و بنفش در دکوراسیون داخلی.

به نظر شما بهترین مکمل رنگ طوسی در دکوراسیون کدام است ؟ نظرتان را با ما در بخش نظرات در میان بگذارید.

 

مطالب مرتبط : رنگ طوسی در دکوراسیون داخلی

4 7 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
نظر شما درباره این مطلب چیه؟x