مجله معماری نیلی

قانون سه تایی در دکوراسیون داخلی – چرا دکوریجات باید تعداد فرد باشند؟

قانون سه تایی و اعداد فرد در دکوراسیون داخلی

فهرست مطالب

در طراحی و دکوراسیون داخلی قوانین نانوشته و مختلف بسیار زیادی وجود دارد که هر کدام برای سبک و فضای متفاوتی مناسب هستند. از جمله این قوانین می توانیم به قانون ۶۰-۳۰-۱۰ در انتخاب رنگ، قانون مثلث بصری در چیدمان دکوریجات و ترکیب رنگ های گرم و رنگ های سرد اشاره کنیم. رعایت این قوانین کمک می کند که دکوراسیون ما در نهایت متناسب تر و زیباتر به نظر برسد. یکی دیگر از این قوانین، قانون سه تایی یا اعداد فرد در دکوراسیون داخلی است. ما به کمک این قانون می توانیم چیدمان زیباتری به دکوریجات و اکسسوری های خانه ببخشیم. برای آشنایی بیشتر با این قانون با ما همراه باشید.

قانون سه تایی چیست؟

در مطلب جداگانه ای درباره مثلث بصری در دکوراسیون داخلی صحبت کردیم و گفتیم که مثلث با سه ضلع و سه راس محکم ترین، کامل ترین و زیباترین شکل هندسی به نظر می رسد. این مسئله به نوعی به همین قانون سه تایی بر می گردد. قانون سه تایی در دکوراسیون داخلی به ما می گوید که اجسام و دکوریجاتی که در گروه های سه تایی دسته بندی می شوند ، زیباتر و متناسب تر از ترکیب های دیگر به چشم می آیند. البته به طور کلی اجسام با اعداد فرد مثل ۵، ۷ و ۹ هم زیباتر از اعداد زوج دیده می شوند. ولی گروه های سه تایی ساده تر و شکیل تر و زیباتر از بقیه مدل ها هستند.

ترکیب های سه تایی جذاب ترین ترکیب های دکوراسیون هستند
ترکیب های سه تایی جذاب ترین ترکیب های دکوراسیون هستند

چرا از قانون سه تایی استفاده کنیم؟

در سبک های دکوراسیون گذشته مثل کلاسیک و نئوکلاسیک کلیه وسایل و اثاثیه را در ترکیب های متقارن و زوج تهیه می کردند و تقارن یکی از اصول این سبک ها بود. در دوران مدرن این مدل دیدگاه زیر سوال رفت و تغییراتی در ساختار زیبایی شناسی انسان ها رخ داد. به این صورت که بررسی ها نشان می دادند که مغز ما با دیدن یک سکانس متقارن خیلی سریعتر فضا را پردازش می کند و در واقع با دیدن نیمی از فضا، بقیه آن را در ذهن ترسیم می کند. این مسئله باعث می شود که ما زمان کمتری را صرف تماشای فضاهای متقارن و ساختارهای زوج کنیم و فضا خیلی زودتر برای ما خسته کننده می شود. پس طراحان به این نتیجه رسیدند که اعداد فرد و طرح های نامتقارن توجه و نگاه بیشتری را به سمت خودشان جلب می کنند.

در این میان مثلث هم به عنوان کامل ترین و زیباترین فرم هندسی پا میان نهاد و نتیجه نهایی این شد که ترکیب هایی سه تایی برنده کامل ترین و زیباترین ترکیب ها در دکوراسیون داخلی شدند.

قانون سه تایی در دکوراسیون داخلی چیست
قانون سه تایی در دکوراسیون داخلی چیست

چطور از این قانون استفاده کنیم؟

راه حل این مسئله خیلی ساده است. شما باید انواع دکوریجات و وسایل تزئینی خانه را به گروه های سه تایی و یا اعداد فرد تقسیم کنید. به طور مثال برای چیدمان کوسن های روی مبل، تزئین روی میز جلومبلی و یا دیزاین روی میز ناهارخوری از سه ظرف یا سه اکسسوری مختلف استفاده کنید. همینطور می توانید در تزئین شلف، کتابخانه، تابلوهای دیوار، قاب عکس و هر قسمت تزئینی دیگری هم از گروه های سه تایی استفاده کنید. اگر تقسیم بندی سه تایی برایتان میسر نبود می توانید از اعداد ۵، ۷ و ۹ هم استفاده کنید. همینطور می توانید از سینی های دکوراتیو و یا سبد های حصیری هم برای دسته بندی بهتر دکوریجات استفاده کنید.

دسته بندی اکسسوری ها به گروه هایی با اعداد فرد
دسته بندی اکسسوری ها به گروه هایی با اعداد فرد

کاربرد قانون سه تایی چیست؟

قانون سه تایی در دکوراسیون فقط به تعداد وسایل محدود نمی شود. این قانون شامل تمام ترکیب های مختلفی است که شما در دکوراسیون داخلی استفاده می کنید. مثلا در ترکیب رنگ خانه بهترین حالت این است که سه رنگ مختلف با ترکیب ۶۰-۳۰-۱۰ کمک بگیرید. و یا در انتخاب بافت های مختلف، ترکیب سه بافت متنوع بهترین ترکیب ممکن است. همینطور در انتخاب طرح و نقش وسایل هم می توانید سه طرح مخلف مثل ساده، راه راه و چهارخانه را با هم ترکیب کنید. و یا از ترکیب سه سایز وسایل مختلف مثل بزرگ، کوچک و متوسط استفاده کنید. به طور کلی در هر ترکیب بندی مختلفی در دکوراسیون مثل مصالح، طرح، رنگ، بافت، نرمی و زبری و … می توانید از این قانون کمک بگیرید.

مطلب پیشنهادی : قانون ۶۰-۳۰-۱۰ در انتخاب رنگ دکوراسیون

کاربرد قانون سه تایی در انتخاب رنگ و جنس وسایل
کاربرد قانون سه تایی در انتخاب رنگ و جنس وسایل
کاربرد قانون اعداد فرد در انتخاب رنگ و چیدمان طراحی داخلی
کاربرد قانون اعداد فرد در انتخاب رنگ و چیدمان طراحی داخلی

از چه وسایلی در ترکیب سه تایی استفاده کنیم؟

بهترین حالت این است که وسایلی که در یک گروه قرار می گیرند شبیه هم نباشند و تنوع داشته باشند. مثلا می توانید از سه اکسسوری با سایزهای بزرگ، کوچک و متوسط استفاده کنید. همینطور می توانید در ترکیب تزئینات از سه رنگ مختلف استفاده کنید. مثلا در تزئین میز جلومبلی می توانید از ظروفی با سه جنس مختلف مثل شیشه، فلز و چوب کمک بگیرید. سعی کنید تنوع رنگ و جنس وسایل بیشتر از سه عدد نشود تا فضای شما را شلوغ نکنند. علاوه بر این بهتر است وسایل را طوری کنار هم چیدمان کنید که فرمی مثلثی بگیرند. یعنی به جای انتخاب سه اکسسوری یک شکل از سه آیتم با قد بلند، متوسط و کوتاه استفاده کنید. ترکیب مثلثی در کنار قانون سه تایی یکی از موفق ترین ترکیب های چیدمان است. اگر با مقوله مثلث بصری آشنایی ندارید، مطلب زیر را به شما پیشنهاد می کنیم :

پیشنهاد مطالعه : مثلث بصری در دکوراسیون داخلی

مدل چیدمان دکوریجات در شلف و کتابخانه
مدل چیدمان دکوریجات در شلف و کتابخانه

نکات پایانی

قانون سه تایی و اعداد قرد یک قانون دیرینه و ساده است که به شما کمک می کند دکوریجات و اکسسوری ها را راحت تر دسته بندی و چیدمان کنید. به طور کلی می توانید در تمام قسمت های تزئینی دکوراسیون فضاهای مختلف از این قانون استفاده کنید. همینطور می توانید وسایل یک شکل و متنوع خانه را کمک این قانون گروه بندی کنید و در معرض دید قرار بدهید. اگر وسایل شما در گروه های سه تایی قرار نگرفتند می توانید از اعداد فرد دیگر هم کمک بگیرید. اما دقت کنید که این قانون مختص سبک های سنتی مثل کلاسیک، نئوکلاسیک و سنتی ایرانی نیست و در این سبک ها بهتر است از ترکیب های زوج و متقارن استفاده کنید.

اگر برای استفاده از قانون اعداد فرد و سه تایی و یا چیدمان دکوریجات نیاز به راهنمایی و مشاوره داشتید می توانید سوالات و ابهامات خودتان را در بخش نظرات و یا مشاوره رایگان آنلاین ما مطرح کنید. همکاران ما در اسرع وقت پاسخگوی شما خواهند بود.

مطالب مرتبط :

چطور کوسن ها را چیدمان کنیم؟

نکات خرید کوسن

قانون ۱۰-۳۰-۶۰ رنگ بندی

کاربرد شلف در دکوراسیون

کاربرد سبد حصیری در منزل

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
نظر شما درباره این مطلب چیه؟x