رنگ آبی را با چه رنگی ترکیب کنیم؟
آبی طبق چندین نظرسنجی انجام شده در جهان، پرطرفدارترین رنگ چرخه رنگ شناخته می شود. بسیاری از هنرمندان و طراحان آبی را آرامش بخش ترین و الهام بخش ترین رنگ معرفی می کنند. آبی یادآور آسمان، دریا و به طور کلی مفهوم پاکی، بزرگی و بی نهایت است. تحقیقات هم نشان می دهند که در مجاورت رنگ آبی بعد از مدت زمانی ضربان قلب انسان کاهش پیدا می کند و سطح استرس پایین تر می آید و این تاثیر آرام بخش آبی را به لحاظ علمی هم اثبات می کند. در این مطلب قصد داریم پرکاربردترین و بهترین ترکیب رنگ های آبی با رنگ های دیگر در دکوراسیون را بررسی کنیم. اینجا فرض را بر این می گیریم که قرار هست از آبی به عنوان یکی از رنگ های اصلی در طراحی داخلی فضا استفاده کنیم و ترکیب رنگ فضا را حول رنگ آبی انتخاب کنیم. اینجاست که بلافاصله این سوالات در ذهن ما پیش می آید که :
آبی را با چه رنگی می توانیم ست کنیم؟
آبی و رنگ های دیگر چه تاثیر متقابلی روی هم دارند ؟
مکمل رنگ آبی در دکوراسیون چیست؟
پالت رنگی فضا را چطور بسازیم که نتیجه مطلوبی داشته باشد؟
هر کدام از ترکیب رنگ های آبی برای چه فضایی مناسب است ؟
در مطلبی جداگانه به بررسی کامل مشخصات و خواص آبی و انواع طیف های آبی و کاربرد آنها در دکوراسیون پرداختیم. پیشنهاد می کنیم اگر به استفاده از رنگ آبی در دکوراسیون علاقه مند هستید، قبل از تصمیم گیری حتما انواع آبی و کاربرد آنها در دکوراسیون را بخوانید. رنگ آبی به طور کلی رنگی سرد است که در مجاورت با رنگ های دیگر ویژگی های مختلفی پیدا می کند پس می تواند تاثیر متفاوتی هم بر حال و هوای فضای ما داشته باشد. در این مطلب همه این سوال ها را به طور جداگانه درباره هر کدام از پالت های رنگی پاسخ می دهیم. در انتها اگر برای استفاده از آبی در دکوراسیون و یا خرید و انتخاب مبلمان به رنگ آبی سوال یا نیاز به مشاوره داشتید، می توانید با ما در بخش مشاوره رایگان دکوراسیون مطرح کنید تا در پروسه تصمیم گیری همراه شما باشیم.
آبی و سفید در دکوراسیون
آبی در کنار رنگ های خنثی مثل سفید، خاکستری و مشکی بیشتر از هر حالت دیگه ای در معرض دیده قرار می گیرد و خاصیت آرامش بخش خودش را به نمایش می گذارد. ترکیب سفید و آبی فضایی پاک و آرام بخش و ملایم می سازد و برای فضاهایی که در آن به لطافت، آرامش و استراحت نیاز داریم مناسب است مثل :
- اتاق خواب
- نشیمن
- سرویس بهداشتی و حمام
- اتاق نوزاد
- سبک مدرن ، مینیمال ، شبی شیک ، اسکاندیناوی ، نئوکلاسیک ، ساحلی
آبی و طوسی
در مقابل ترکیب آبی و طوسی با توجه به ماهیت سرد هر دو رنگ فضایی مدرن و سرد ولی دراماتیک می سازد. بهتر است این دو ترکیب رنگ را با مصالحی مثل چوب به رنگ طبیعی و یا دکوریجاتی به رنگ های گرم تعدیل کنیم. این پالت رنگی برای فضاهایی مردانه، جدی تر و دراماتیک تر که قصد تاثیر گذاری بر مخاطب را داریم مناسب است : مثل :
آبی و زرد
کمتر کسی هست که بعد از شنیدن کلمات آبی و زرد به یاد منظره آسمان آفتابی و یا تابلوی شب پرستاره ونسان ون گوگ که یکی از معروف ترین آثار نقاشی پست مدرن جهان است، نیفتد. با توجه به ماهیت سرد رنگ آبی و ماهیت گرم رنگ زرد، این دو در کنار هم به خوبی نمایش داده می شوند و پررنگتر و برجسته تر دیده می شوند. ترکیب آبی و زرد، ترکیب رنگی جسورانه، زنده و پرانرژی و پویاست و شادابی و در عین حال پختگی با خودش به فضا می آورد. البته این پالت رنگی برای افرادی مناسب است که با به کار بردن رنگ های زنده و شنید و کنتراست بالا در دکوراسیون مشکل نداشته باشند. قبل از انتخاب این پالت رنگی می توانید در مطلب جداگانه ای با انواع زرد و کاربرد هر کدام در دکوراسیون آشنا بشوید. همینطور ترکیب زرد و آبی را می توانیم برای فضاهای زیر استفاده کنیم :
- اتاق کودک
- نشیمن و پذیرایی
- ورودی و فضاهای عبور و مرور
- سبک های سنتی ایرانی ، اکلکتیک ، تلفیقی ، بوهمین
آبی و قهوه ای
این ترکیب رنگ، جزو پالت های رنگی الهام گرفته از طبیعت است. ترکیب چوب و رنگ خاک در کنار رنگ آبی آسمان، رایج ترین جایی است که ما ترکیب آبی و قهوه ای را مشاهده می کنیم. طراحان از همین ترکیب رنگ در دکوراسیون داخلی الهام می گیرند و انواع آبی روشن و تیره را با طیف های کرم تا قهوه ای سوخته ست می کنند. رنگ قهوه ای به خصوص اگر در چوب استفاده بشود، می تواند سرمای رنگ آبی را تعدیل کند. پس به طور کلی در کنار آبی، استفاده از چوب به رنگ های مختلف، یک حرکت هوشمندانه برای تعدیل رنگبندی فضا به شمار می رود. اما با توجه به ماهیت جدی تر رنگ قهوه ای، این پالت رنگ کمی جدی تر است و رده سنی بالاتری نسبت به آبی و زرد یا آبی و نارنجی دارد. همینطور انرژی کمتری هم نسبت به دو رنگ ذکر شده دارد. پس می توانیم آن را با اطمینان خاطر بیشتری در فضاهای استراحت و آرامش استفاده کنیم. مثل :
- اتاق خواب
- نشیمن و پذیرایی
- فضای کار و مطالعه
- سبک های کلاسیک ، معاصر، صنعتی ، اکلکتیک ، تلفیقی
آبی و بنفش
این ترکیب رنگ عموما به عنوان پالتی زنانه شناخته می شود که در سبک های ظریف و پر تزئینات استفاده می شود. با توجه به اینکه در ترکیب رنگ بنفش، از رنگ های آبی و قرمز استفاده می شود، این دو رنگ در چرخه رنگی در مجاورت همدیگر قرار می گیرند و به خوبی با هم ترکیب می شوند. تنها نکته این که اگر بنفشی که انتخاب می کنیم جزو بنفش های گرم ( با درصد قرمز بالاتر) باشد، می تواند سردی رنگ آبی را تعدیل کند. اما در مقابل اگر از بنفش های سرد (با درصد آبی بالاتر ) انتخاب کنیم، فضا سردتر و مدرن تر می شود. برای آشنایی پیشنهاد می کنیم با انواع بنفش و تاثیر هر کدام، مقاله روانشناسی بنفش در دکوراسیون را پیشنهادد می کنیم. ترکیب آبی و ارغوانی هم جزو ترکیب رنگ های شاخص و خاص دکوراسیون محسوب می شود. ترکیب آبی و بنفش مناسب فضاهای زیر است :
- پذیرایی و نشیمن
- گالری
- اتاق کار و مطالعه
- اتاق کودک و نوجوان
- آرایشگاه و سالن های زیبایی
- سبک های : شبی شیک ، اکلکتیک ، تلفیقی
آبی و صورتی
یکی از ملایم ترین پالت های رنگی بر پایه رنگ آبی است. معمولا این رو رنگ را به صورت نمادین برای تفکیک دو جنسیت زنانه و مردانه می شناسیم. در صورتی که این تفکیک صرفا بر اساس عادت چشمی ما بنا شده و ارتباطی با ذات خود این دو رنگ ندارد. به هر ترتیب صورتی، هلویی و مرجانی می توانند سرمای رنگ آبی را تعدیل کنند و در مقابل آبی هم می تواند کمی فضا را پخته تر کند و انرژی رنگ های صورتی را کنترل کند. معمولا از طیف های روشن این دو رنگ در کنار هم استفاده می شود پس در نتیجه فضاهایی روشن و ملایم و شاد مناسب فعالیت های مختلف تشکیل می شود. می توانیم از این ترکیب رنگ برای فضاهای زیر استفاده کنیم :
- اتاق خواب کودک، نوجوان و بزرگسال
- فضای نشیمن و پذیرایی
- آشپزخانه
- فضاهای تفریحی
- سبک های : ساحلی، شبی شیک ، مینیمال ، وینتج ، اکلکتیک
آبی و قرمز
یکی از بیشترین کنتراست های رنگی را در دکوراسیون، ترکیب رنگ آبی و قرمز ایجاد می کند. برای این ترکیب رنگ معمولا از طیف های تیره آبی مثل آبی نفتی و سرمه ای استفاده می شود.در مقابل هم از قرمز تند و متوسط برای روشن کردن فضا استفاده می شود. این پالت رنگی، ترکیبی جسورانه و شاخص است که در صورت استفاده در دکوراسیون جلب توجه بسیار زیادی می کند. اما اگر به استفاده از رنگ ها در طراحی داخلی عادت نداشته باشیم، ممکن است خیلی زود خسته کننده شود. بهتر است قبل از استفاده از رنگ قرمز در طراحی داخلی حتما با انواع قرمز آشنایی داشته باشیم و نکات استفاده از رنگ قرمز در دکوراسیون را در نظر بگیریم. با هر دوی این سرفصل ها می توانید در مقاله هایی جداگانه آشنایی کامل پیدا کنید. به طور کلی در این پالت رنگ می توانیم آبی یا سرمه ای به عنوان پس زمینه مثلا در کاغذ دیواری، رنگ دیوار، فرش و یا مبل استفاده کنیم و قرمز را به صورت لکه ای در دکوریجاتی مثل گلدان، کوسن، شمعدان و ظروف تزئینی به کار بگیریم. ترکیب قرمز و آبی را می توانیم برای فضاهای زیر به کار بگیریم :
- نشیمن و پذیرایی
- فضاهای تفریحی
- ورودی و راهرو ها
- سبک های سنتی ایرانی ، تلفیقی ، اکلکتیک ، بوهمیان ، صنعتی
اگر برای استفاده از رنگ آبی در دکوراسیون تردید دارید و یا نمی دانید آن را چطور و با چه رنگی ترکیب کنید، مشاوران ما می توانند شما را در این مسیر همراهی کنند : مشاوره رایگان دکوراسیون
مطالب پیشنهادی : انواع آبی در دکوراسیون داخلی