دیوار شاخص یا اکسنت وال (accent wall) در دکوراسیون داخلی به دیواری گفته می شود که رنگ یا ظاهری متفاوت نسبت به سایر دیوارهای فضا دارد. این تفاوت کمک می کند که دیوار شاخص توجه افراد حاضر در اتاق را به خودش جلب کند و یک نقطه عطف در طراحی اتاق ایجاد کند. شما به کمک دیوار شاخص می توانید فضا را از یکنواختی در بیاورید و دکوراسیونی شیک و جذاب برای هر فضایی بسازید. در این مطلب محل مناسب و روش های ساختن دیوار شاخص در خانه را بررسی می کنیم. با ما همراه باشید.
چرا از دیوار شاخص استفاده کنیم؟
فرض کنید داخل اتاقی پا گذاشته اید که همه دیوارها با هم همرنگ هستند. همینطور همه وسایل و مبلمان هم یک تم رنگی ثابت دارند و هیچ قسمتی دکور خاص یا متفاوتی با بقیه فضا ندارد. در این حال چشم شما به عنوان بیننده روی هیچ بخش خاصی از فضا متمرکز نمی شود و قسمت قابل توجهی را در فضا پیدا نمی کند که از تماشای آن لذت ببرد. حال فرض کنید در همین فضا یکی از دیوارها را با یک رنگ شیک و متفاوت رنگ کنند و روی آن چند تابلو و آویز دکوری زیبا نصب کنند. در این حالت همان دیوار متفاوت می تواند توجه و نگاه شما را به خودش جلب کند و فضا را از محیطی کسل کننده به یک محیط جذاب و زیبا تبدیل کند. این دیوار را دیوار شاخص می نامیم.
هر کدام از فضاها و اتاق های خانه مثل پذیرایی، اتاق خواب، حمام، راهرو و … بهتر است دیوار شاخص مخصوص خودشان را داشته باشند. لزوم استفاده از دیوار شاخص در دکوراسیون داخلی دلایل مشابهی با ” لزوم داشتن یک نقطه کانونی در فضا” دارد. در واقع خیلی اوقات نقطه کانونی محیط همان دیوار شاخص است. برای آشنایی بیشتر با مفهوم و اهمیت نقطه کانونی مطالعه مطلب زیر را به شما پیشنهاد می کنیم :
نقطه کانونی در دکوراسیون داخلی چیست؟
بعد از آشنایی با اهمیت دیوار شاخص در خانه به نکات و روش های ساختن آن می پردازیم.
کدام دیوار برای دیوار شاخص مناسب است؟
جهت پیدا کردن بهترین دیوار برای دیوار شاخص هر فضایی از خانه می توانید از چند روش استفاده کنید :
اولین دیواری که می بینید
از در ورودی اتاق وارد شوید. اولین دیواری که جلب توجه می کند کدام دیوار است؟ آیا قسمتی از فضا هست که توجه شما را در همان نگاه اول جلب کند؟ احتمالا آن دیوار بهترین گزینه برای دیوار شاخص فضاست.
شاخص کردن المان ها
آیا بخشی از فضا با المان معماری یا دکوری خاصی مثل شومینه، کتابخانه، تی وی وال، آینه کاری و … تزئین شده است؟ اگر چنین المانی در فضا دارید دیوار اطراف آن هم یک گزینه مناسب برای دیوار شاخص شماست. رنگ و یا دکور متفاوت در اطراف شومینه و کتابخانه و دکورهای توکار کمک می کند که المان دکوری شما بیشتر و بهتر دیده بشود.
کامل ترین دیوار
کدام دیوار در فضا از همه سالم تر و کامل تر است؟ منظور این است که دیواری باشد که در، پنجره، بازشو و یا نقص خاصی نداشته باشد. یک دیوار سالم و کامل بهترین گزینه برای دیوار شاخص در فضاست. چرا که اگر دیواری ناقص را به عنوان دیوار شاخص انتخاب کنید، ناخودآگاه توجه را به سمت قسمت های خالی دیوار مثل پنجره، در و … هم جلب می کنید. و این قضیه درباره در ورودی سرویس بهداشتی، حمام، اتاق خواب و حتی پنجره ها چندان خوشایند نیست. همینطور برای دیوارهای پنجره دار، نور ورودی از پنجره باعث می شود رنگ دیوار تیره تر از آنچه که هست دیده بشود و فضا دلگیر دیده شود.
کمد و کابینت
اگر دیوار سالم و مناسبی در فضا ندارید می توانید از عناصری مثل کمد دیواری، کابینت ها، کتابخانه و … هم برای ساختن دیوار شاخص استفاده کنید. در این حالت کمد یا کابینت مورد نظر را با رنگ یا دکور متفاوتی تزئین می کنید و یک دیوار شاخص با آن به وجود می آورید.
مهم ترین قسمت فضا
اگر قسمت خاصی از خانه یا فضا هست که علاقه دارید جلب توجه کند و بیشتر دیده شود می توانید آن را به عنوان دیوار شاخص انتخاب کنید. مثلا دیوار پشت تلویزیون، دیوار پشت آینه و کنسول، کنج دنج فضا، دیوار پشت کاناپه اصلی، دیوار پشت تخت خواب و … همه می توانند گزینه های مناسبی برای دیوار شاخص باشند.
دیوار شاخص در راهرو
اگر فضای شما فرم کشیده یا راهرویی دارد بهتر است از دیوارهای ابتدا و انتهای آن برای دیوار شاخص استفاده کنید تا فضا عریضتر و گسترده تر دیده شود. استفاده از دیوارهای بزرگ و طولانی در فضاهای کشیده باعث می شود محیط فرم تونلی به خودش بگیرد و باریک تر از حالت عادی به چشم بیاید.
مطلب مرتبط : نکات دکوراسیون راهروها در خانه
چطور یک دیوار شاخص بسازیم؟
رنگ متفاوت
یکی از ساده ترین راه ها برای ساختن دیوار شاخص استفاده از رنگی متفاوت با بقیه دیوارهاست. مثلا برای فضایی که تمام دیوارها سفید هستند، شما می توانید از هر رنگی که می پسندید برای دیوار شاخص استفاده کنید. سعی کنید از رنگ دیوار شاخص در مبلمان و دکوریجات خانه هم به صورت محدود استفاده کنید تا قسمت های مختلف فضا به خوبی با هم ارتباط برقرار کنند.
مثلا می توانید دیوار پشت کاناپه را رنگی متفاوت بزنید و از همان رنگ در کوسن ها، گلدان ها و طرح های فرشتان استفاده کنید. و یا برعکس می توانید یکی از رنگ های موجود در فرش، پرده و یا کوسن ها را انتخاب کنید و در دیوار شاخص به کار ببرید. یا حتی می توانید رنگ مبلمانتان را در نظر بگیرید و رنگی چند درجه روشن تر یا تیره تر از آن را برای دیوار شاخص به کار ببرید. به طور کلی سعی کنید رنگ دیوار شاخص شما با دیوارهای اطراف متفاوت باشد ولی با مبلمان و وسایل شما هارمونی داشته باشد.
کاغذ دیواری
می توانید دیوار شاخص را با یک کاغذ دیواری متفاوت مشخص کنید. اگر بقیه فضای شما سفید است می توانید از هر کاغذ دیواری که طرح و نقشش با مبلمان شما تناسب دارد استفاده کنید. برای فضاهایی از خانه که با کاغذ دیواری دکور شده اند هم می توانید از یک طرح متفاوت با بقیه فضا برای دیوار شاخص استفاده کنید. برای متراژهای پایین سعی کنید از انتخاب طرح های تیره و یا درشت خودداری کنید تا فضای شما کوچکتر به نظر نرسد.
نقاشی دیواری
شما می توانید دیوار شاخصتان را با نقاشی دیواری متناسب با سبک دکوراسیون داخلی خودتان تزئین کنید. نقاشی های دیواری سبک ها و مدل های مختلفی دارند و شما می توانید از این هنر در دکوراسیون داخلی فضای خودتان کمک بگیرید. برای آشنایی بیشتر با انواع نقاشی دیواری مطالعه مطلب زیر را پیشنهاد می کنیم.
نقاشی دیواری چیست؟ انواع نقاشی دیواری در دکوراسیون داخلی
میکروسمنت
پوشش های میکروسمنت هم یکی از سبک های جدید برای پوشش دیوارهاست که بر پایه سیمان تشکیل می شود و ظاهری مدرن و خاص مشابه بتن به فضای شما می بخشد. برای دکوراسیون داخلی به سبک صنعتی، مدرن، معاصر و به طور کلی فضاهای غیرکلاسیک می توانید از پوشش های میکروسمنت برای دیوار شاخص استفاده کنید.
آجر تزئینی
انواع آجرهای طبیعی و مصنوعی را می توانید برای ساختن دیوار شاخص در داخل خانه به کار بگیرید. آجرهای تزئینی قطر و وزن کمتری نسبت به آجرهای کلاسیک دارند و در رنگ ها و فرم های مختلفی تولید می شوند. همینطور می توانید از سبک های مختلفی برای آجرچینی دیوار استفاده کنید و ظاهری جذاب به فضا ببخشید.
چوب و ترمووال
شما می توانید از انواع دیوارپوش های چوبی، ترمووال، ترموپلاست و دیوارپوش های طرح چوب برای دیوار شاخص استفاده کنید. بافت های چوبی فضا را گرم و دنج و صمیمی نشان می دهند و محیطی دلنشین برای شما می سازند.
سنگ
همینطور می توانید از انواع سنگ های بافت دار و یا اسلب هم برای دیوار شاخص استفاده کنید. سنگ محیط شما را لوکس و مجلل نشان می دهد و ظاهری گران قیمت و زیبا به فضا می بخشد. به خصوص برای سبک های کلاسیک، نئوکلاسیک و معاصر گزینه خوبی به حساب می آید.
کاشی و سرامیک
این روزها دیگر کاشی و سرامیک ها قفط مختص آشپزخانه و حمام تولید نمی شوند. طرح های بسیار متنوع و متفاوتی برای انواع فضاهای داخلی خانه با بافت های ریز و درشت و نرم و سخت تولید می شوند که می توانید برای دیوار شاخص استفاده کنید.
پوستر دیواری
پوسترهای دیواری هم مشابه کاغذ دیواری ها عمل می کنند با این تفاوت که کل پوستر یک فریم یا طرح خاص را نشان می دهد. شما می توانید از پوسترهای دیواری متناسب با دکوراسیونتان هم برای دیوار شاخص استفاده کنید. همینطور می توانید از پوسترهای سه بعدی برای جلوه ای خاص در فضا کمک بگیرید. به خصوص برای اتاق کودک و نوجوان پوسترهای دیواری گزینه های بسیار مناسبی هستند.
دکوریجات
در تعیین و تفکیک دیوار شاخص در خانه نقش دکوریجات را هم فراموش نکنید. روی دیوار شاخص را سعی کنید با اکسسوری هایی مثل تابلو، قاب عکس، آینه، ساعت دیواری، آویزهای تزئینی، نورپردازی و … تزئین کنید. همینطور می توانید جلوی دیوار شاخص هم از مبل، کتابخانه، تخت و یا هر اثاثیه ای که ظاهری زیبا و متناسب با دیوار شما دارد استفاده کنید. همینطور می توانید دیوار شاخصتان را با قاب های یک شکل به یک دیوار گالری زیبا تبدیل کنید و یا روی آن از انواع مکرومه، بشقاب های سفالی، صنایع دستی و .. استفاده کنید. به طور کلی سعی کنید با ترکیب رنگ و تزئینات زیبا یک بخش جذاب و چشمگیر در قسمت دیوار شاخص فضا به وجود آورید.
نکات آخر
در این مطلب راهکارها و نکات ساختن دیوار شاخص در فضا را مرور کردیم. دیوار شاخص کمک می کند که فضای شما متنوع و جالب تر از حالت عادی به نظر برسد. رنگ های روشن روی دیوار شاخص کمک می کنند فضا بزرگتر و روشن تر به نظر برسد. در مقابل رنگ های متوسط و تیره بیشتر جلب توجه می کنند و دکوری دراماتیک تر می سازند اما در متراژهای پایین ممکن است فضا را کوچک تر نشان بدهند. سعی کنید از رنگ و دکوری استفاده کنید که با سبک و رنگبندی بقیه مبلمان شما همخوانی داشته باشد.
همینطور اگر برای انتخاب و دکور دیوار شاخص نیاز به مشاوره داشتید می توانید از طریق فرم مشاوه آنلاین و یا بخش نظرات سوالات و ابهاماتتان را با ما در میان بگذارید.
مشاوره آنلاین دکوراسیون با نیلی
مطالب مرتبط :
نقطه کانونی در دکوراسیون داخلی چیست؟