بنفش از رنگ های ثانویه در چرخه رنگ و رنگی لوکس، سلطنتی، خاص و پرانرژی است که از ترکیب دو رنگ قرمز و آبی به دست می آید. با توجه به اینکه برای ساختن بنفش باید این دو رنگ اصلی را باهم ترکیب کنیم، رنگ بنفش ویژگی های آبی و قرمز را با هم به ارث می برد. یعنی گاهی می تواند مثل آبی آرامش بخش و گاهی مثل قرمز پرانرژی و هیجانی باشد. از طرفی هر چه بنفش ما روشن یا تیره بشود هم می تواند تاثیر متفاوتی بر دکور ما بگذارد. پس وقتی از دکوراسیون رنگ بنفش صحبت می کنیم، مهم است که بدانیم هر بنفشی چه مشخصاتی دارد و برای چه مصرفی بهتر است.
کاربرد بنفش در دکوراسیون
در مطلب جداگانه ای روانشناسی و انواع بنفش در دکوراسیون را مفصل بررسی کردیم. همینطور پرکاربردترین طیف رنگ بنفش یعنی رنگ یاسی در دکوراسیون داخلی را هم تحلیل کردیم. اما اینجا درباره انواع طیف های بنفش برای دکوراسیون فضاهای مختلف صحبت می کنیم. اینکه به تفکیک برای چه فضایی کدام نوع بنفش مناسب است. و هر کدام از رنگ های بنفش چه تاثیری روی دکور و حال و هوای ما می گذارند. پس پیشنهاد می کنیم قبل از استفاده از بنفش در دکوراسیون داخلی خانه، حتما این مطلب را مطالعه بفرمایید. با ما همراه باشید.
رنگ بنفش در نشیمن و پذیرایی
اتاق نشیمن و پذیرایی از فضاهای جمعی خانه محسوب می شوند. یعنی دکوراسیون آنها را باید به صورتی طراحی کنیم که به نزدیکی و صمیمیت بیشتر آدمها کمک کند. دکور فضای نشیمن و پذیرایی باید گرم و دنج باشد و افراد را به صحبت و برقراری ارتباط ترغیب کند. رنگ بنفش با توجه به انرژی بالایی که دارد می تواند در این زمینه کمک کننده باشد. طیف های بنفش که برای دکوراسیون پذیرایی و نشیمن پیشنهاد می کنیم موارد زیر هستند :
- بنفش ارکیده ای : رنگی دعوت کننده، قوی، چشمگیر و پرانرژی است.
- بنفش بادمجانی : فضایی گرم و دنج مناسب گفتگو و صحبت می سازد و در افراد احساس امنیت ایجاد می کند.
- ارغوانی : رنگی هیجان انگیز، چشمگیر و جذاب، رمانتیک و پرانرژی است و به افراد روحیه مثبت می بخشد.
- ارغوانی تیره : رنگی رسمی و دعوت کننده و نماد ثروت و اصالت است و برای پذیرایی های رسمی مناسب است.
آشپزخانه بنفش رنگ
آشپزخانه فضایی از خانه است که عموما بانوان زمان زیادی در آن می گذرانند. همینطور بهداشت و نظم این فضا در راحتی و کیفیت تغذیه خانواده تاثیرگذار است. رنگ های آشپزخانه باید برای استفاده بلند مدت مناسب باشند و از طرفی با ماهیت پر رفت و آمد و شلوغ آشپزخانه همخوانی داشته باشند. شما می توانید از دکوراسیون رنگ بنفش با طیف های زیر برای آشپزخانه استفاده کنید:
- بنفش دودی : با رنگ های خنثی، سفید، مشکی و فلزات براق و اکسسوری های آشپزخانه به خوبی ست می شود. فضا را منظم و باثبات نشان می دهد.
- ارغوانی : گرم و انرژی بخش و لوکس است و رنگی اشتهابرانگیز شناخته می شود.
- یاسی : نماد پاکیزگی و آرامش است و برای ساعات طولانی کار در آشپزخانه یک گزینه مناسب است. زود کثیفی را نشان می دهد و به پاکیزگی بیشتر محیط کمک می کند.
- بنفش تیره : انرژی بخش است و با طوسی و استیل و سطوحی مثل سنگ، کاشی و چوب به خوبی ست می شود.
ناهارخوری به رنگ بنفش
ناهارخوری هم یک فضای اجتماعی است که دکوراسیون آن باید به راحتی و برقراری ارتباط افراد مختلف باهم کمک کند. از طرفی دکوراسیون ناهارخوری باید اشتها برانگیز باشد و تجربه لذت بخشی از غذا خوردن به آدمها بدهد. این طیف های بنفش برای دکور ناهارخوری مناسب هستند :
- بنفش دودی : رنگی دعوت کننده، دراماتیک و امنیت بخش است.
- یاسی : برگرفته از رنگ اسطوخودوس و نماد سلامتی و تازگی مواد غذایی است. لطیف و آرامش بخش و ملیح است.
- انواع ارغوانی : نور خوبی روی صورت می اندازند و افراد را شاداب و سلامت نشان می دهند. اشتها برانگیز هستند و گرما و صمیمیت به دکوراسیون می بخشند.
- ارکیده ای : اشتها برانگیز و پرهیجان است و انرژی، روحیه و شادی به محیط می بخشد.
اتاق خواب بنفش
دکوراسیون اتاق خواب باید در جهت بهبود کیفیت خواب و آرامش بیشتر انجام بشود و فضایی آرام و امن برای افراد فراهم کند. برای دکوراسیون اتاق خواب طیف های زیر می توانند مناسب باشند :
- یاسی : آرامش بخش و ملیح است و لطافت و انرژی مثبت به فضا می بخشد.
- بنفش تیره : رازآلود است و به افکار و احساسات عمق می بخشد. نماد شب و کهکشان است و اتاق را تیره می کند. برای افرادی که در فضای تاریک بهتر استراحت می کنند مناسب است.
- بنفش دودی روشن : یک رنگ امن و آرامش بخش که ضربان قلب را پایین می آورد و افراد را برای خواب مهیا می کند.
- ارغوانی : رنگی لوکس، رمانتیک، هیجان انگیز و وسوسه برانگیز است و برای بزرگسالان و افرادی که دنبال دکوراسیون پرهیجان هستند مناسب است.
اتاق نوجوان
گفتیم که بنفش رنگی پرانرژی و پرهیجان است پس برای اتاق نوجوانان که خودشان هم هیجان و انرژی بالایی دارند گرینه مناسبی است. موارد زیر برای دکوراسیون اتاق نوجوان مناسب هستند:
- ارغوانی : به بهبود تمرکز و کارایی بالاتر در مطالعه کمک می کند.
- بنفش آبی روشن : روحیه بخش و آرامش بخش است و برای استراحت مناسب است.
- آبی بنفش : رنگی دراماتیک، پرهیجان و زنده و اصیل است.
- بنفش کدر : لوکس و در عین حال شادی بخش است و اثر مثبتی روی روحیه افراد می گذارد.
اتاق کودک بنفش
دکوراسیون رنگ بنفش در صورت استفاده درست می تواند به افراد احساس امنیت و شادی بدهد. این مورد در دکوراسیون اتاق کودک اهمیت بالاتری هم پیدا می کند. علاوه بر این دکور اتاق کودک باید فضایی آرام و راحت برای خواب او ایجاد کند. بنفش هایی که برای اتاق کودک توصیه می کنیم موارد زیر هستند :
- یاسی روشن : آرامش بخش و خواب آور است و به خواب بهتر کمک می کند.
- ارغوانی روشن : گرم، دنج و امنیت بخش است.
- بادمجانی : به تقویت قوه تصور و خیالپردازی کودک کمک می کند.
- بنفش متوسط : به تقویت خلاقیت کمک می کند و انرژی بخش و شاد است.
اتاق کار بنفش
در فضای کار و مطالعه بهبود تمرکز و دقت و همینطور آرامش و عدم حواس پرتی عوامل مهمی هستند. علاوه بر اینها دکواسیون اتاق کار و مطالعه باید برای ساعات طولانی مناسب و روحیه بخش باشد و خسته کننده یا آزار دهنده نباشد. بر همین اساس این طیف ها را برای اتاق کار توصیه می کنیم :
- بادمجانی متوسط : انرژی بخش است و به پرورش خلاقیت و قوه تصور کمک می کند.
- بنفش کدر : قابل اعتماد، ثبات و امنیت بخش است و برای تمرکز مناسب است.
- ارغوانی تیره : شاد و زنده و در عین حال مناسب تمرکز، تفکر و تعمق است.
- یاسی : آرامش بخش است و باعث حواس پرتی نمی شود.
مطالب مرتبط : رنگ های مناسب برای اتاق کار و مطالعه
حمام و سرویس بهداشتی بنفش
در حمام و سرویس بهداشتی بهتر است از رنگ هایی استفاده کنیم که روحیه بخش هستند و نور خوبی روی صورت افراد می اندازند. این مسئله کمک می کند که وقتی کسی خودش را در آینه حمام یا سرویس نگاه می کند احساس خوبی به خودش پیدا کند و شاداب تر دیده بشود. از بنفش های زیر می توانیم برای سرویس بهداشتی استفاده کنیم :
- بنفش کدر : آرامش بخش و روحیه دهنده است و نماد لطافت و زنانگی است.
- بادمجانی : لوکس و دراماتیک است و نور خوبی روی صورت می اندازد.
- بنفش های متوسط : دعوت کننده هستند و انرژی مثبت و روحیه می بخشند.
- بادمجانی روشن : نماد پاکیزگی، سلامتی و لطافت است و آرامش بخش است.
مطالب مرتبط :
روانشناسی و انواع رنگ بنفش در دکوراسیون