معرفی سبک های دکوراسیون داخلی- انواع سبک های دکوراسیون را بشناسیم

معرفی انواع سبک های دکوراسیون داخلی - مجله معماری نیلی
معرفی انواع سبک های دکوراسیون داخلی - مجله معماری نیلی

فهرست مطالب

دکوراسیون داخلی سابقه تاریخی بسیار طولانی به اندازه خود سابقه تاریخی معماری دارد. طی مرور زمان با توجه به منطقه جغرافیایی، شرایط اقلیمی، وضعیت اقتصادی و فرهنگی و نیاز جوامع ، سبک های مختلفی در دکوراسیون داخلی به وجود آمده اند. بعضی از این سبک ها مرتبط و بعضی کاملا با هم متفاوت و حتی متضاد هستند. همینطور عواملی مثل انقلاب صنعتی، جنگ ها، تغییر ساختارهای اجتماعی و … هم در تغییر شکل این سبک ها تاثیر گذاشته اند. حالا سوالی که پیش می آید این است که :

  • سبک های دکوراسیون داخلی چه هستند؟
  • این سبک ها چه تفاوت هایی با هم دارند؟
  • هر سبک متعلق به چه دوره زمانی است؟
  • هر کدام از سبک های دکوراسیون چه مشخصاتی دارند؟

در این مطلب انواع سبک های دکوراسیون داخلی را نام می بریم و به طور خلاصه مشخصات هر کدام را معرفی می کنیم. علاوه بر این هر کدام از این سبک ها مطلب جداگانه ای هم دارند که می توانید برای آشنایی بیشتر آنها را هم مطالعه بفرمایید. پس برای آشنایی با انواع سبک های معماری و دکوراسیون داخلی تا پایان مطلب با ما همراه باشید.

سبک کلاسیک در دکوراسیون

ریشه سبکی که طراحان داخلی در حال حاضر به آن کلاسیک می گویند به قرن های ۱۸ و ۱۹ میلادی و خانه های اروپایی به خصوص فرانسوی و انگلیسی برمی گردد. سبک کلاسیک در دکوراسیون داخلی یک سبک های لوکس، موقر، تجمل گرا و گران است که پیچیدگی ها و ظرافت های دوران کلاسیک را با خودش به فضا می آورد. فضاهای کلاسیک مملو از گچبری، تزئینات، پارچه های گران مثل مخمل و ساتن و ابریشم، تابلوهای هنری قیمتی، فرش های دستباف و تزئینات و وسایل آنتیک هستند.

تقارن و توازن هم دو اصل مهم در سبک کلاسیک هستند و این دو نظم و هماهنگی خاصی به فضاهای کلاسیک می بخشند. سبک کلاسیک مبلمان و وسایل بزرگ و متنوعی دارد پس به فضای زیادی هم احتیاج دارد. این سبک برای متراژهای بالا، سقف های بلند، فضاهایی با نور طبیعی کافی و روشن و به طور کلی محیط باز و بزرگ مناسب است و در این فضاها خودش را نشان می دهد.

مطلب مرتبط : معرفی سبک دکوراسیون داخلی کلاسیک

مشخصات سبک کلاسیک در دکوراسیون داخلی
مشخصات سبک کلاسیک در دکوراسیون داخلی

سبک نئوکلاسیک در دکوراسیون داخلی

سبک دکوراسیون نئوکلاسیک به قرن ۱۸ بر می گردد و در این سبک از عناصر یونان و روم الهام گرفته می شود. نئوکلاسیک یک سبک شیک و لوکس است که حال و هوایی آرام و راحت در فضا ایجاد می کند. در سبک های قدیمی تر در دکوراسیون داخلی مثل کلاسیک، روکوکو، باروک و ویکتوریایی، تجملات و تزئینات و جزئیات حرف اول و آخر را می زدند. اما در نئوکلاسیک که جدیدتر از آنها بود، فضاها کمی خلوت تر و آرام تر شدند ولی همچنان لوکس و تجملاتی باقی ماندند.

در اکثر فضاهای نئوکلاسیک از شومینه و دیوارهای فریم دار استفاده می شود. ولی دیگر خبری از دکوریجات زیاد و کنتراستهای شدید سبک های کلاسیک نیست. بلکه مبلمان در حد نیاز خریداری می شود. در انتخاب رنگها هم از طیف های خنثی، روشن و مات استفاده می شود. رنگ هایی مثل سفید، کرم، بژ، خاکی، طوسی روشن و نقره ای در این سبک پرکاربرد هستند. همینطور رنگ های روشن و مات مثل سبز و آبی و زرد روشن هم به کار می آیند. در سبک نئوکلاسیک هم تقارن مثل سبک کلاسیک یک اصل مهم محسوب می شود اما تعدد رنگ ها و تزئینات و شلوغی فضا کمتر از سبک کلاسیک است.

مطلب مرتبط : سبک نئوکلاسیک در دکوراسیون داخلی

مودبرد مشخصات سبک نئوکلاسیک - مجله معماری نیلی
مودبرد مشخصات سبک نئوکلاسیک – مجله معماری نیلی

سبک سنتی ایرانی

پیشینه سبک سنتی ایرانی به اندازه تمدن و معماری ایران قدمت دارد اما در دوره های مختلف، مثل همه هنرهای دیگر تحت تاثیر عوامل محیطی قرار گرفته و تغییر کرده است. در هر دورانی از تاریخ بنا بر روابط کشور ایران با کشورهای دیگر و نیازها و گرایشات مردم، عناصری به این سبک اضافه یا کم شده. آنچه الان برای ما از این سبک باقی مانده در واقع تعدادی المان حول نیازهای امروز ما با نقش و نگارهای باقی از روزگاران گذشته است.

در سبک ایرانی هم مثل تمام سبک های کلاسیک تقارن یک اصل مهم است. فرش دستبافت ایرانی که شهرت جهانی دارد قبل سبک سنتی ایرانی محسوب می شود و رنگ های زنده مثل آبی، سبز، زرد و قرمز در این فضاها حضوض پررنگ دارند. در سبک ایرانی عموما از مصالح طبیعی مثل چوب و آجر استفاده می شده است و کاشی کاری، آینه کاری، معرق و سایر هنرهای دستی ایرانیان هم در آن جایگاه بالایی داشته اند. سبک ایرانی یک فضای شاد، پرانرژی، زنده و زیبا با انواع نقش و نگارها و هنرهای ایرانی می سازد.

مطلب مرتبط : سبک سنتی ایرانی

مودبرد طراحی داخلی - سبک سنتی ایرانی
مودبرد طراحی داخلی – سبک سنتی ایرانی

سبک مدرن در دکوراسیون داخلی

دوران اوج سبک دکوراسیون مدرن به اوایل تا اواسط قرن بیستم، حدود سالهای ۱۹۲۰ تا ۱۹۵۰ بر می گردد. این سبک در واقع حاصل جنبش هنری مدرن است که یک رویکرد فکری در تقابل با کثرت گرایی و شلوغی سبک های گذشته مثل ویکتوریایی و گوتیک بود. پس به طور کلی سبک مدرن یک سبک مینیمال و عملگراست. از طرفی پیشرفت تکنولوژی و ورود مصالح جدید مثل بتن آرمه و استیل و فلزات به صنعت ساختمان، تغییراتی در فرم و فضاها با خود به همراه آورد.

سبک مدرن پیرو جنبش هنری مدرنیسم و مکتب باوهاوس بود و انقلابی در عرصه معماری و دکوراسیون داخلی به وجود آورد. این سبک را می توانیم با پلان های باز، مصالحی مثل شیشه و بتن، خطوط صاف و رنگ های خنثی مثل سفید و طوسی معرفی کنیم. عموما سبک مدرن را با شعار ” فرم تابع عملکرد است” می شناسند. یعنی در سبک مدرن ضرورت و نیاز جایگزین زیبایی شد و وسایل و اثاثیه بر حسب نیاز ساکنین خانه به دکوراسیون اضافه می شدند. تزئینات در دکوراسیون مدرن به حداقل رسید و به جای آن خود بنا و سازه و المان های معماری نقش مهمی در فضا پیدا کردند.

مطلب مرتبط : سبک مدرن در دکوراسیون داخلی

مودبرد مجله معماری نیلی- مشخصات سبک دکوراسیون مدرن
مودبرد مشخصات سبک دکوراسیون مدرن

سبک مینیمال در طراحی داخلی

استفاده از سبک دکوراسیون مینیمال ( کمینه گرایی) پیرو هنر مینیمالیست تقریبا از سالهای ۱۹۵۰ متداول شد. این رویکرد اول در نمای بیرونی خانه ها و سپس در طراحی های داخلی شکل گرفت. مینیمالیست نیز مانند سبک مدرن، تکیه بر طراحی کاربردی دارد و از هر گونه شلوغی و در هم ریختگی در محیط خانه دوری می کند. شعار این سبک هم این جمله معروف است :‌”کمتر، بیشتر است”. یعنی هر چه با وسایل و المان های کمتری بتوانیم نیاز ساکنین را پاسخ بدهیم، طرح بهتری ارائه داده ایم.

در سبک مینیمال هیچ عنصر اضافه ای در محیط دیده نمی شود و همه وسایل و حتی تزئینات بر حسب ضرورت و نیاز به فضا اضافه می شوند. عمده رنگها به خصوص در کف و دیوارها، رنگهای خنثی و روشن هستند ولی میتوانیم از رنگهای دیگر هم (ترجیحا رنگهای اصلی) به عنوان نقاط تمرکز استفاده کنیم. طراحی وسایل و اثاثیه در سبک مینیمال ساده است و همه آنها بر حسب نیاز و کاربردشان طراحی می شوند. سبک مینیمال فضایی خلوت و آرام به دور از هر نوع شلوغی می سازد و از آرامش بخش ترین و مهم ترین سبک های دکوراسیون داخلی شناخته می شود.

مطلب مرتبط : سبک مینیمال در دکوراسیون داخلی

مشخصات دکوراسیون به سبک مینیمال
مشخصات دکوراسیون به سبک مینیمال

سبک مدرن نیمه قرن بیستم ( مدرن میانه قرن )

دوران اوج سبک مدرن نیمه قرن همانطور که از اسمش پیداست به اواسط قرن بیستم و حدود سالهای ۱۹۳۰ تا ۱۹۶۰ بر می گردد. شکل گیری این سبک هم ریشه در مکتب باوهاوس و سبک مدرن و حتی انقلاب صنعتی دارد. سبک نیمه قرن بعد از جنگ جهانی اول و با  افزایش جمعیت و نیاز جامعه به سبکی نو و خانه هایی راحت و جدید و مبلمان و وسایلی قابل دسترس شکل گرفت.

می توانیم بگوییم سبک مدرن نیمه قرن یکی از محبوب ترین سبک های دکوراسیون در دوران خودش تا به امروز بوده و هست. بسیاری از مبلمان و وسایلی که امروزه هم در طراحی دکوراسیون خانه ها به کار می رود در همین دوران طراحی و ساخته شدند. مبلمانی با پارچه هایی ساده، پایه های چوبی، میزها و کتابخانه های چوبی و سبک و بسیاری وسایل دیگر یادگارهای همین سبک هستند. در این سبک از رنگ های خنثی و روشن در کنار رنگ های طبیعی مثل سبز و آبی و سطوح چوبی و فلزی زیبا و ظریف استفاده می کنیم. فضاها باز و روشن و خلوت هستند و از گیاهان طبیعی و پنجره های بزرگ بدون پرده برای زیبایی هر چه بیشتر این فضاها استفاده می شد.

مطلب مرتبط : معرفی سبک نیمه قرن بیستم در دکوراسیون

مودبرد سبک مدرن نیمه قرن 20
مودبرد و مشخصات سبک مدرن نیمه قرن ۲۰

سبک اسکاندیناوی در طراحی داخلی

سبک اسکاندیناوی از شمال اروپا و کشورهای حوزه اسکاندیناوی مثل دانمارک، سوئیس و نروژ سرچشمه می گیرد. این سبک در اوایل قرن ۲۰ شکل گرفت و حدود سالهای ۱۹۵۰ به اوج خود رسید. با توجه به آرامشی که به فضا می آورد هنوز هم یکی از پرطرفدارترین سبکهای دکوراسیون داخلی در جهان شناخته می شود. با توجه به شرایط اقلیمی این منطقه، این سبک مخصوص مناطق سرد، برفی و کوهستانی طراحی شده و هدف اصلی آن ایجاد فضایی روشن، کاربردی و دنج و گرم برای فصول سرد و طولانی سال است.

سبک اسکاندیناوی یک سبک مدرن و مینیمال است. یعنی وسایل و اثاثیه کاربردی و هدفمند هستند و طبق نیاز ساکنین به دکوراسیون اضافه می شوند. پس خبری از زرق و برق و تزئینات اضافی در این سبک نیست. فضاهای اسکاندیناوی رنگ هایی روشن و خنثی دارند و پنجره ها بزرگ و بدون پرده هستند تا نور طبیعی به طور کامل وارد خانه شود. همینطور بافت و پتو و کوسنهای زیادی در فضا داریم که به راحتی و گرمای محیط کمک می کنند.

مطلب مرتبط : سبک اسکاندیناوی در دکوراسیون داخلی

سبک اسکاندیناوی در دکوراسیون داخلی
مودبرد سبک اسکاندیناوی در دکوراسیون داخلی

سبک معاصر در دکوراسیون داخلی

سبک معاصر در طراحی داخلی، هیچ تعریف ثابت و مشخصی ندارد چرا که این سبک همیشه در حال تغییر است. در هر دوره ای به سبک جدید و متناسب زمان حال، سبک معاصر گفته می شود. پس واضح است که با تغییر ترندها و سبک های جدید دکوراسیون، طراحی معاصر هم در هر دوره تغییر می کند

خیلی اوقات تفکیک و تشخیص دو سبک مدرن و معاصر از هم سخت می شود و این دو کلمه را به جای هم به کار می برند. اما در واقع ما دو سبک متفاوت مدرن و معاصر در دکوراسیون داخلی داریم. سبک مدرن همانطور که گفتیم به سال های ۱۸۷۵ و اوایل قرن ۱۹ام و مکتب باوهاوس بر می گردد. در حالی که کلمه سبک معاصر از سالهای ۱۹۷۰ به بعد در دکوراسیون رایج شد. و از آن سالها تا کنون در هر دوره ای به جدیدترین و به روز ترین سبک دکوراسیون، معاصر گفته می شود.

سبک معاصر در دوره حاضر سبکی آرام و خلوت است که سعی می کند با رنگ های خنثی مثل طوسی و سفید و مشکی و تلفیق خطوط صاف و منحنی فضایی آرامش بخش و دلنشین و جدید بسازد. تکنولوژی در سبک معاصر در حد اعلای خودش به کار گرفته می شود و وسایل و تجهیزات برای راحتی هر چه بیشتر آدمها طراحی می شوند. سبک معاصر تزئینات و زرق و برق اضافی ندارد ولی طراحی مبلمان و وسایل در این سبک زیبا و چشم نواز است.

مطلب مرتبط : سبک معاصر در دکوراسیون داخلی

مشخصات سبک معاصر در دکوراسیون
مشخصات سبک معاصر در دکوراسیون

سبک صنعتی در طراحی داخلی

به وجود آمدن سبک صنعتی در دکوراسیون داخلی به اوایل قرن بیستم بر می گردد زمانی که با پایان انقلاب صنعتی دوم، بسیاری از کارخانه های اروپای غربی تعطیل شدند و در کشورهایی با نیروهای کار ارزانتر مجددا شروع به کار کردند. در سالهای بعد با افزایش جمعیت و نیاز به محل سکونت، بخشی ار مناطق صنعتی گذشته و کارخانه ها به خانه هایی برای سکونت تبدیل شدند و با ترکیب وسایل خانه در فضاهایی که ذاتا صنعتی بودند، این سبک به وجود آمد

در سبک صنعتی تاسیسات و مصالح ساختمانی جزئی از طراحی داخلی فضا هستند و با نازک کاری پوشانده نمی شوند. فضاهای صنعتی شبیه سوله و کارخانه هستند ولی با خلاقیت و رنگ و نورپردازی جلوه خاص و زیبایی پیدا می کنند. این روزها سبک صنعتی به یک سبک محبوب برای طراحی داخلی فضاهای اداری و کافه ها و رستوران ها تبدیل شده است. لوله ها، سیم کشی ها و سایر تاسیسات ساختمانی فضاهایی آزاد و خاص می سازند که با همه سبک های دیگر در دکوراسیون متفاوت است.

مطلب مرتبط : سبک صنعتی در دکوراسیون داخلی

مشخصات و معرفی سبک صنعتی در طراحی و دکوراسیون داخلی - مجله معماری نیلی
مشخصات و معرفی سبک صنعتی در طراحی و دکوراسیون داخلی – مجله معماری نیلی

سبک انتقالی در دکوراسیون داخلی

سبک انتقالی در دکوراسیون یک سبک تلفیقی است که راحتی سبک مدرن و تجمل و زیبایی سبک های کلاسیک را با هم تلفیق می کند. در واقع سبک انتقالی یک سبک بسیار پرکاربرد و محبوب برای افرادی است که دوست ندارند به یک سبک خاص پایبند باشند و ترجیح می دهند آزادانه از وسایل کلاسیک و معاصر باهم استفاده کنند. علاوه بر این، سبک انتقالی ترکیبی از فضاهای مردانه و زنانه باهم است و برای هر دو گروه مناسب است.

تاریخچه به وجود آمدن سبک انتقالی هم به قرن بیستم برمی گردد. زمانی که بعضی از مردم از چهارچوب ها و قوانین سبک های مدرن و جدید راضی نبودند و به استفاده از وسایل آنتیک و قدیمی در کنار وسایل مدرن در خانه علاقه داشتند. با توجه به اینکه سبک معاصر و ترندهای دکوراسیون دائم در حال تغییر هستند، سبک انتقالی هم همیشه در حال تغییر و تکامل است. پس به طور کلی یک سبک آزاد و سلیقه ای است که می توانید در آن از اثاثیه و وسایل جدید و قدیمی با هم استفاده کنید.

مطلب مرتبط : معرفی سبک انتقالی در دکوراسیون

مودبرد مشخصات سبک انتقالی یا ترنزیشنال در دکوراسیون داخلی
مودبرد مشخصات سبک انتقالی یا ترنزیشنال در دکوراسیون داخلی

سبک آرت دکو در دکوراسیون داخلی

سبک آرت دکو در دکوراسیون داخلی یکی از برجسته ترین و پرطرفدارترین سبک های قرن بیستم است که اوج خود را در حد فاصل سالهای ۱۹۲۰ تا ۱۹۳۰ سپری کرد و ابتدا در فرانسه و سپس در اروپای غربی و آمریکا شناخته شد. در این سبک طراحان از طرح و نقش و تزئینات سبکهای ویکتوریایی فاصله گرفتند. به جای آن از اشکال و نقوش هندسی و جسورانه و فلزات صیقلی و براق مثل استیل، کروم و برنج استفاده می کردند و به این شیوه فضایی لوکس و پر زرق و برق با اصول جدید به وجود می آوردند.

مبلمان و وسایل در سبک آرت دکو راحت هستند ولی طراحی ظریف و خاصی دارند. انعکاس نور از سطوح براق و رنگ های زنده و شاد این سبک محیطی خاص و تجملاتی ایجاد می کرد. در این دوران وسایل زیادی با استفاده از فلزات براق و سطوح آینه ای طراحی شدند که هنوز هم در دکوراسیون داخلی پرطرفدار هستند. طرح های دندانه دار، آینه های خورشیدی، مبلمان دالبری، فرش ها و نقوش هندسی و اکسسوری های فلزی براق همگی یادگارهای مهم سبک آرت دکو هستند.

مطلب مرتبط : سبک آرت دکو در دکوراسیون داخلی

مشخصات سبک دکوراسیون آرت دکو
مشخصات سبک دکوراسیون آرت دکو

سبک هالیوود گلم در دکوراسیون داخلی

ریشه سبک هالیوود گلم به سالهای ۱۹۳۰ تا ۱۹۵۰ و عصر طلایی سینما بر می گردد. زمانی که فیلمهای سینمایی به شدت مورد استقبال قرار گرفتند و فضاهایی پرزرق و برق و با کنتراست رنگی بالا برای صحنه های فیلمبرداری طراحی شدند، اما این طراحی ها به فیلم محدود نشده و کم کم هنرمندان و بازیگران هالیوودی در خانه هایشان هم از این مدل دکوراسیون استفاده کردند. به این ترتیب هالیوود و کالیفرنیا منشا اصلی و اولیه این سبک شد که بعدها به اروپا و دیگر مناطق جهان هم راه پیدا کرد و طی مرور زمان شکلهای مختلفی به خود گرفت.

سبک هالیوود گام در واقع یک ورژن آمریکایی از سبک آرت دکو محسوب می شود. پس خیلی از ویژگی های این دو سبک با هم مشترک است. مثلا رنگ ها در سبک هالیوود گلم هم مثل آرت دکو زنده و تند هستند و کنتراست بالایی با همدیگر دارند. علاوه بر این طرح و نقش های هندسی و فلزات براق هم جایگاه مهمی دارند. اما در هالیوود گلم طرح های حیوانی مثل پلنگی و گورخری هم مورد استقبال قرار گرفتند. همینطور کفپوشهای سفید و مشکی هم از مشخصات بارز این سبک به حساب می آید. در سبک هالیوود گلم همه چیر مثل یک اثر سینمایی است و فضا و وسایل همگی خاص هستند و می درخشند.

مطلب مرتبط : سبک گلم یا هالیوود گلم در طراحی داخلی

سبک هالیوود گلم glam در طراحی داخلی
lایده سبک هالیوود گلم glam در طراحی داخلی

سبک روستیک در دکوراسیون داخلی

سبک روستیک به دکوراسیون خانه های روستایی بعد از دوران رمانتیک ( اواخر قرن ۱۸) برمی گردد. این سبک دکوراسیون از خانه های روستایی که دور از فضاهای شهری در دشت ها و کوهستانها بدون امکانات و ابزارهای پیشرفته ساخته می شدند، الهام می گیرد. در این خانه ها در هر منطقه جغرافیایی، از مصالح طبیعی که در دسترس بود برای ساخت خانه استفاده می شد. مثلا در مناطق جنگلی از چوب و در مناطق کوهستانی از سنگ استفاده می شد. پس یکی از مهم ترین مشخصات سبک روستیک، استفاده از مواد و مصالح طبیعی به صورت خام و پرداخت نشده است.

همانطور که گفتیم مهم ترین مشخصه سبک روستیک مصالح طبیعی مثل چوب و سنگ است و عموما این مصالح را با رنگ های خودشان و به صورت پرداخت نشده استفاده می کردند. پس رنگبندی این سبک هم متشکل از رنگ های خنثی و نود مثل کرم، طوسی، رنگ چوب و سفید است. در کنار اینها از رنگ های طبیعت مثلا سبز و بافت های طبیعی مثل کتان هم به وفور استفاده می شود. خانه های روستیک تمی روستایی و طبیعی دارند و محیطی آرامش بخش و دلنشین با الهام گرفتن از طبیعت می سازند.

مطلب مرتبط : دکوراسیون داخلی به سبک روستیک یا روستایی

مودبرد معرفی سبک طراحی داخلی روستیک
مودبرد معرفی سبک طراحی داخلی روستیک

سبک وینتیج در دکوراسیون داخلی

تاریخچه سبک وینتیج در دکوراسیون داخلی و استفاده از المان‌های قدیمی به بعد از جنگ جهانی دوم بر‌می‌گردد. زمانی که مردم به علت اوضاع نابسامان اقتصادی برای دکور خانه هایشان شروع به استفاده از وسایل قدیمی باقیمانده از جنگ و رنگ کردن و تعمیر آنها کردند. بعدها در دهه نود میلادی هم سبک وینتیج مجددا در اروپا و آمریکا اوج گرفت و به شکل فعلی اش در آمد. سبک وینتیج فضاهایی آرام و دنج با رنگ های خنثی و روشن و وسایل و طرح هایی نوستالوژیک می سازد.

در سبک وینتیج از وسایل طرح قدیمی برای دکور خانه استفاده می شود. اما کلمه وینتیج معنایی عمومی تر از یک سبک خاص دارد. یعنی تمام سبک هایی که از وسایل طرح قدیمی استفاده می کنند مثل کلاسیک ، فرانسوی ، نئوکلاسیک ، سنتی ایرانی ،  روستیک ، خانه مزرعه ای ، شبی شیک ، مدرن نیمه قرن و … همگی به نوعی وینتیج هستند چرا که همگی سبک هایی نوستالوژیک هستند. اما در خود سبک وینتیج در دکوراسیون عموما از وسایلی به قدمت ۵۰ سال استفاده می شود. این وسایل می توانند متعلق به فرهنگ هایی مثل انگلیسی، فرانسوی و … و یا حتی سنتی ایرانی باشند. مهم این هست که اثاثیه با هم همخوانی داشته باشند و از لحاظ دوره زمانی مرتبط باشند.

مطلب مرتبط : سبک وینتیج در دکوراسیون داخلی

مشخصات سبک وینتیج در طراحی داخلی
مشخصات سبک وینتیج در طراحی داخلی

سبک شبی شیک در دکوراسیون داخلی

ریشه اصلی سبک شبی شیک در دکوراسیون خانه به قرن ۱۸ام میلادی در بریتانیا بر می گردد. زمانی که در خانه های بزرگ طبقه متوسط این منطقه مبلمان و وسایل از نسلی به نسل دیگر منتقل می شدند و کم کم رنگ و روی خودشان را از دست می دادند. اما هر نسل کمی تغییرات در دکوراسیون فضا می داد و گاهی مبلمان را رنگ و نوسازی می کردند. پس به مرور زمان رنگ های تند وسایل به رنگ هایی روشن تغییر می کرد و به شکلی که الان به آنها وینتیج (یا کهنه کاری) می گوییم در می آمدند.

در فضاهای شبی شیک از رنگ های روشن و پاستلی برای دکوراسیون داخلی استفاده می شود. به همین علت عموما این سبک را سبکی زنانه می شناسند و به عقیده خیلی از افراد لطیف ترین و ملیح ترین سبک دکوراسیون داخلی است. وسایل سبک شبی شیک مثل سبک وینتیج و روستیک یا قدیمی هستند و یا طرحی قدیمی دارند. مصالح طبیعی مثل چوب و رنگ های خام و طرح های گلدار قدیمی و همینطور پتینه ها در این سبک فضاهایی نوستالوژیک و خاص ایجاد می کنند.

مطلب مرتبط : سبک شبی شیک در دکوراسیون داخلی

مشخصات دکوراسیون داخلی به سبک شبی شیک
مشخصات دکوراسیون داخلی به سبک شبی شیک

سبک خانه مزرعه ای مدرن

سبک خانه مزرعه ای مدرن (فارم هاوس مدرن) همینطور که از اسمش پیداست بازمانده سبک دکوراسیون خانه های مزرعه ای است که معمولا متشکل از خانه های چوبی، با تزئیناتی مثل شومینه سنگی، مبلمان راحت، انواع حصیر و سطل ها و فلزات و رنگهای خاکی و خاکستری بوده است. این سبک به سبک روستیک شباهت زیادی دارد با این تفاوت که فلزات بیشتری در دکوراسیون خانه به کار می رود و المان های معماری خانه های مزرعه ای مثل خرپاهای سقف، ستون ها، تاسیسات و … بیشتر به چشم می آیند.

در این سبک رنگهای روشن، مبلمان راحت و ساده، بافت های کتان و نخ، لوسترها و چراغ های طرح فانوس و مشعل فلزی و انواع تزئیناتی که یادآور خانه های مزرعه ای هستند را به وفور پیدا می کنیم. همینطور رنگ های خنثی مثل سفید، کرم، خاکستری و بژ تقریبا تمام فضا را می پوشانند و یکی از مهم ترین ویژگی های سبک خانه مزرعه ای هستند.

مطلب مرتبط : سبک خانه مزرعه ای مدرن

مودبرد سبک فارم هاوس مدرن
مودبرد سبک فارم هاوس مدرن

سبک بوهو یا بوهمین در دکوراسیون داخلی

ریشه سبک بوهمین به کلمه فرانسوی “bohémien” به معنی کولی، جیپسی و ماجراجو برمی گردد. این عنوان را اوایل قرن ۱۹ برای کولی های ساکن پاریس به کار می بردند که اصالتا اهل ناحیه  ای در غرب چک به نام Bohemia بودند. این گروه سبک زندگی کولی واری داشتند و دائما در سفر بودند. پس اثاثیه ای از نواحی و فرهنگ های مختلف بدون نظم و ترتیب خاصی با خود حمل می کردند. در واقع سبک بوهمین در دکوراسیون الهام گرفته از همین زندگی مختلف و رنگارنگ و آزادانه این افراد است.

سبک بوهو یا بوهمین هیچ قانون و قاعده خاصی ندارد و سبکی آزاد و خلاقانه است. شما می توانید در این سبک رنگ های مختلف و شاد را با هم ترکیب کنیدو از تزئینات و عناصر فرهنگ ها و نواحی جغرافیایی مختلف در دکوراسیون خانه استفاده کنید. فضاهای بوهمین شلوغ، پرتحرک، شاد، زنده و پرانرژی هستند و برای افرادی که قواعد و قوانین محدود کننده را نمی پسندند مناسب هستند.

مطلب مرتبط : سبک بوهمین در دکوراسیون داخلی

مودبرد دکوراسیون بوهو
مودبرد دکوراسیون بوهو

سبک اکلکتیک یا التقاطی در دکوراسیون

سبک اکلکتیک در دکوراسیون سبکی معاصر و جدید است که در سالهای اخیر در صنعت سینما و عکس برداری و تبلیغات زیاد مورد توجه قرار گرفته و در خیلی از مجلات و سایت هایی که می بینیم فضاهایی اکلکتیک به کار گرفته شده اند. از آنجایی که هیچ ساختار یا قانون خاصی وجود ندارد که با آن سبک اکلتیک را تعریف کنیم و یا مجبور باشیم در این سبک به آن پایبند باشیم ، این سبک را می توانیم شخصی ترین و آزادترین و جالب ترین سبک دکوراسیون داخلی نام گذاری کنیم. به ازای هر انسانی می توانیم یک فضای اکلکتیک کاملا منحصر به فرد و متفاوت با بقیه داشته باشیم و همین مسئله این فضاها را غیر قابل پیش بینی و سرگرم کننده می کند.

فضاهای اکلکتیک گرم، دنج و سرگرم کننده هستند و وسایل آنها به صورت خاص و با سلیقه شخصی از سبک های مختلف دست چین می شوند. پالت رنگی متنوع، عناصر و قطعات برجسته و خاص، مبلمان عجیب و رنگی و بزرگ، دکوریجات خاص، کلکسیون های شخصی، بافت ها و مصالح و طرح های متنوع به عنوان ویژگی های سبک اکلکتیک شناخته می شوند. 

مطلب مرتبط : سبک اکلکتیک در دکوراسیون داخلی

معرفی سبک اکلکتیک یا التقاطی در دکوراسیون داخلی
معرفی سبک اکلکتیک یا التقاطی در دکوراسیون داخلی

سبک ساحلی در دکوراسیون داخلی

سبک ساحلی یکی از سبک های لطیف و آرامش بخش در دکوراسیون داخلی است که ابتدا در مناطق ساحلی و نزدیک به دریا استفاده می شد. اما کم کم طرفداران این سبک بیشتر شدند و در خانه های آپارتمانی و شهری هم مورد استفاده قرار گرفت. در سبک ساحلی از طبیعت مناطق ساحلی برای دکوراسیون الهام می گیریم و فضایی با رنگ ها و المان های دریایی می سازیم.

سبک ساحلی یکی از سبک های مدرن در دکوراسیون است پس وسایل و اثاثیه راحت و ساده هستند. سعی می کنیم در این فضاها از نور طبیعی روز حداکثر بهره را ببریم و محیطی روشن و دلباز داشته باشیم. علاوه بر این در رنگبندی ها هم از رنگ های طبیعی ساحلی مثل انواع طیف های روشن آبی، مرجانی، خاکی، کرم، ماسه ای، سفید و … استفاده می کنیم.

مطلب مرتبط : سبک ساحلی در دکوراسیون داخلی

مودبرد سبک ساحلی
مودبرد سبک ساحلی

سبک مدیترانه ای در دکوراسیون

سبک مدیترانه ای در دکوراسیون داخلی از سبک های آرام و شاد است که ریشه آن به خانه های ساحلی سواحل زیبای مدیترانه برمی گردد. پیشینه این سبک به کشورهای جنوب اروپا مثل اسپانیا و ایتالیا برمی گردد ولی از فرهنگ ها و سبک هایی مثل مراکشی و یونانی هم تاثیر گرفته است. سبک مدیترانه ای به گردش هوا، ترکیب فضاهای باز و نیمه باز مثل حیاط و ایوان و بالکن های سرپوشیده و به طور کلی خنک کردن هوای داخل با روش های طبیعی توجه ویژه ای دارد.

یکی از مهم ترین مواردی که به تفکیک این سبک از بقیه کمک می کند قوس های نرم در قاب پنجره ها، درها، درگاه ها و نما است. سبک مدیترانه ای این قوس ها را از سبک معماری اسپانیایی وام گرفته است. علاوه بر این انواع سفید در سرتاسر فضاهای مدیترانه ای به کار می روند. چرا که رنگ سفید بیشترین انعکاس گرما را از خودش نشان می دهد و به خنک شدن فضاهای داخلی در فصول گرم کمک می کند.

مطلب مرتبط : سبک مدیترانه ای در دکوراسیون داخلی

سبک مدیترانه ای در طراحی داخلی
معرفی سبک مدیترانه ای در طراحی داخلی

سبک بلژیکی در دکوراسیون داخلی

سبک بلژیکی یک سبک نسبتا جدید است که در سال ها ۱۹۷۰ به طور جداگانه نام گذاری شد. این سبک به لحاظ ظاهری بسیار به سبک اسکاندیناوی و از لحاظ مصالح بسیار به سبک شبی شیک مشابه است است ولی از هر دوی این سبکها خلوت تر است و ویژگی های منحصر به فردی دارد که آن را سبکی اصیل و مینیمال گرا می کند.

سبک بلژیکی، ایجاد فضایی آرام، دنج و خلوت با استفاده از رنگ ها و مصالح طبیعی می سازد و برای استراحتگاه ها و ویلاهای مناطق سردسیر بسیار مناسب است. در سبک بلژیکی رنگ های تند و تزئینات مجلل جایی ندارند و سعی می شود با استفاده از بافت های مختلف از یکنواختی فضا جلوگیری شود. مبلمان این سبک راحت و بزرگ و مدرن هستند و تجهیزات و المان های مدرن و همینطور تزئینات کمی در این فضاها استفاده می شود. همین کم بودن تعداد وسایل و اثاثیه سبک بلژیکی را سبکی مدرن و لوکس و راحت می کند که به آرامش و فراغت افراد کمک می کند.

مطلب مرتبط : سبک بلژیکی در دکوراسیون داخلی

مودبرد معرفی و مشخصات سبک بلژیکی در دکوراسیون داخلی
مودبرد معرفی و مشخصات سبک بلژیکی در دکوراسیون داخلی

سبک مونوکروم در دکوراسیون داخلی

سبک مونوکروم در واقع یک رویکرد در دکوراسیون داخلی است که به عنوان سبکی آرامش بخش و همچنین جسورانه از آن نام برده می شود. به طور کلی در این سبک باید یک رنگ را به عنوان رنگ محوری و اصلی انتخاب کنیم. سپس در دکوراسیون کل فضا از همان رنگ و تناژهای تیره و روشن آن و تناژهای پررنگ و شدید یا کمرنگ و مات و براق آن استفاده کنیم.

دکوراسیون مونوکروم با توجه به اینکه از یک طیف رنگی ساخته می شود دیگر حواس پرتی در آدمها ایجاد نمی کند. همین مسئله باعث می شود افراد با فضاهای مونوکروم زود خو بگیرند و احساس امنیت و آرامش پیدا کنند. به خصوص اگر از رنگ های ملایم و آرامش بخش مثل آبی، سبز، کرم و … استفاده کنیم به آرامش بیشتر فضا کمک کرده ایم.

مطلب مرتبط : سبک مونوکروم در دکوراسیون داخلی

مونوکروم
دکوراسیون به سبک مونوکروم

سبک های دکوراسیون داخلی بسیار گسترده و متنوع هستند. در این مطلب سعی کردیم مهم ترین سبک های دکوراسیون و طراحی داخلی را به شما معرفی کنیم. علاوه بر این برای آشنایی بهتر با هر سبک می توانید مطلب جداگانه ای که به توضیح مفصل هرکدام پرداخته مطالعه کنید. در ضمن این مطلب به طور مداوم در حال گسترش است و سبک های جدید و متفاوت دیگری هم در آینده به آن افزوده می شود. پس می توانید در آینده هم برای باخبر شدن از سبک های جدید باز به همین مطلب مراجعه بفرمایید.

همینطور اگر درباره اینکه چه سبکی برای دکوراسیون شما بهتر است شک دارید و یا در انتخاب سبک مناسب نیاز به راهنمایی و مشاوره دارد، می توانید در بخش نظرات و یا مشاوره رایگان با ما مطرح کنید. همکاران ما در اسرع وقت با شما تماس می گیرند و در مسیر انتخاب و اجرای سبک مناسب شما را همراهی می کنند.

کدام سبک برای دکوراسیون من مناسب است؟ از ما بپرسید!

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
نظر شما درباره این مطلب چیه؟x
از درخواست شما متشکریم. شما به عضویت خبرنامه مجله معماری نیلی درآمدید.