سبک آرت دکو در دکوراسیون داخلی – خانه خاص و پر زرق و برق

معرفی سبک آرت دکو در دکوراسیون داخلی - مجله معماری نیلی
معرفی سبک آرت دکو در دکوراسیون داخلی - مجله معماری نیلی

فهرست مطالب

معرفی سبک آرت دکو

سبک آرت دکو در دکوراسیون داخلی یکی از برجسته ترین و پرطرفدارترین سبک های قرن بیستم است که اوج خود را در حد فاصل سالهای ۱۹۲۰ تا ۱۹۳۰ سپری کرد و ابتدا در فرانسه و سپس در اروپای غربی و آمریکا شناخته شد. نام آرت دکو از یک نمایشگاه جهانی در پاریس در سال ۱۹۲۵ (نمایشگاه بین‌المللی هنرهای تزیینی و صنعتی) برگرفته شده است. در این سبک طراحان از طرح و نقش و تزئینات سبکهای ویکتوریایی فاصله گرفتند. به جای آن از اشکال و نقوش هندسی و جسورانه و فلزات صیقلی و براق مثل استیل، کروم و برنج استفاده می کردند و به این شیوه فضایی لوکس و پر زرق و برق با اصول جدید به وجود می آوردند. بعضی از ویژگی های مشترک خانه هایی که به سبک آرت دکو تزئین می شوند را با هم در این مطلب مرور می کنیم. پس با ما همراه باشید.

معرفی سبک آرت دکو در دکوراسیون داخلی
معرفی سبک آرت دکو در دکوراسیون داخلی

زرق و برق و لوکس بودن

آرت دکو فضایی غنی با ترکیب رنگ های زنده و خنثی می سازد و از سبک های لوکس و مدرن دکوراسیون داخلی شناخته می شود. در سبک آرت دکو از مصالح مدرن مثل فلزات و سطوح آینه ای و براق مثل استیل، کروم و همینطور فرم های خاص و خطوط ظریف در مبلمان استفاده می شود. همین فلزات و دکوریجات براق باعث می شوند فضای آرت دکو چشمگیر و جذاب و لوکس به نظر برسد.

ترکیب فلزات براق و سطوح آینه ای و رنگ های غنی
ترکیب فلزات براق و سطوح آینه ای و رنگ های غنی

فرم های هندسی

در سبک آرت دکو در دکوراسیون داخلی فرم های هندسی و زاویه دار جایگزین خطوط پیچیده و منحنی سبک های کلاسیک شدند. فرم هایی مثل دایره، مستطیل، بیضی و مربع در اثاثیه و دکوریجات این سبک زیاد استفاده می شوند. به طور مثال لوستر ها و میزها و آینه های دایره ای براق یکی از وسایل محبوب در سبک آرت دکو هستند. مبل ها، تابلوها و خیلی از وسایل دیگر هم از فرم های مستطیل و مربعی تشکیل می شوند. علاوه بر این مبلهای دالبردار و یا دلبری هم از طراحی های مهم سبک آرت دکو هستند.

فرم های دایره، مربع و مستطیل در سبک ارت دکو در دکوراسیون خانه
فرم های دایره، مربع و مستطیل در سبک ارت دکو در دکوراسیون خانه

فلزات براق

یکی از مهم ترین مشخصاتی که به تفکیک سبک آرت دکو از بقیه سبک های دکوراسیون داخلی کمک می کند همین فلزات براق است. در ساختار مبلمان، لوسترها، قابهای تابلوها، آینه ها و دکوریجات از فلزات براق مختلفی مثل استیل، کروم، برنج، آلومینیوم و … به وفور استفاده می شود. این سطوح براق روشنایی و زرق و برق خاصی به فضاهای آرت دکو می بخشند و فضا را مجلل می کنند. رنگ های طلایی، رزگلد و برنز و کروم در فلزات هم در این سبک بسیار محبوب هستند.

ترکیب فلزات براق و طرح های هندسی در طراحی داخلی
ترکیب فلزات براق و طرح های هندسی در طراحی داخلی

طرح و نقش هندسی

یکی دیگر از مشخصات مهم سبک آرت دکو در دکوراسیون داخلی، استفاده از طرح و نقش های هندسی است. طرح هایی مثل شطرنجی، راه راه، زیگ زاگ، دندانه دار، خورشیدی، دالبر، مواج، گورخری و انواع فرم های پرتکرار که با ترکیب اشکال هندسی ساخته می شدند، در این سبک به کار می روند. البته دقت کنید که مبلمان و پرده ها در سبک آرت دکو اغلب ساده هستند و این طرح های هندسی اغلب در فرش ها ، کوسن ها و دکوریجات به کار می روند.

شکل های دندانه دار و خورشیدی که هنوز هم در دکوراسیون داخلی پرطرفدار هستند، یادگارهای جنبش آرت دکو و این سبک خاص و چشمگیر هستند.

طرح و نقش هندسی مهم ترین مشخصه سبک آرت دکو است
طرح و نقش هندسی مهم ترین مشخصه سبک آرت دکو است

رنگ بندی

آرت دکو از سبک های مدرنی است که از به کار بردن رنگ های زنده و غنی در دکوراسیون نمی ترسد. رنگ هایی مثل بژ، کرم، سفید، خاکی، استخوانی، عاجی و طوسی روشن از گزینه هایی هستند که برای رنگ غالب فضا در این سبک مناسبند. در کنار رنگ های خنثی می توانیم از رنگ های غنی مثل آبی های متوسط تا تیره، انواع سبزهای غنی و زنده، زرشکی، بنفش، نارنجی، قهوه ای، قرمز، یاقوتی، صورتی و سبزآبی ها در دکوراسیون فضا استفاده کنیم. ترکیب سفید و مشکی هم یکی از ترکیب رنگ های پرطرفدار سبک آرت دکو است. در سبک آرت دکو می توانیم از ترکیب انواع رنگ های مختلف استفاده کنیم و فضاهایی شاد و زنده بسازیم.

رنگ های سبز و مرجانی از رنگ های پرکاربرد سبک آرت دکو
رنگ های سبز و مرجانی از رنگ های پرکاربرد سبک آرت دکو

آینه خورشیدی

آینه های خورشیدی از اجزای جدانشدنی خانه های آرت دکو هستند. این آینه ها با فرم های گرد و قاب های طلایی، نقره ای، کروم و براق از اکسسوری های لوکس و خاص این سبک هستند. هنوز هم آینه خورشیدی بعد از گذشت این همه سال از این جنبش به عنوان یک اکسسوری شیک و پرطرفدار در طراحی دکوراسیون منازل به کار می رود.

آینه خورشیدی از مهم ترین مولفه های سبک آرت دکو در دکوراسیون
آینه خورشیدی از مهم ترین مولفه های سبک آرت دکو در دکوراسیون

سطوح آینه ای

به جز خود آینه در دکوراسیون، از سطوح آینه ای و براق در بقیه المان های فضا هم استفاده می شود. مثلا سینی های آینه ای، میزهای آینه ای، گلدان های براق، دکوریجات مختلف با سطوح براق و انعکاس دار که کمک می کنند فضای آرت دکو خاص و مجلل بشود.

کاربرد سطوح آینه ای و طرح و فرم های هندسی در سبک آرت دکو
کاربرد سطوح آینه ای و طرح و فرم های هندسی در سبک آرت دکو

مبلمان

سبک آرت دکو یک سبک مدرن است پس مبلمان و وسایل آن هم راحت و ساده هستند. مبلمان این سبک بنا به نیاز افراد می توانند بزرگ یا کوچک باشند اما اغلب طراحی هایی ظریف و پایه هایی از جنس چوب مرغوب و یا فلزات دارند. پارچه هایی مثل مخمل، جیر و موهر و چرم در روکش مبلمان کاربرد دارد و در تزئینات هم از بافت هایی مثل چرم، خز، پوست و … استفاده می شود. اما پارچه های مبلی این سبک از لحاظ طرح و نقش اغلب ساده هستند و به جای آن از تضاد رنگ ها و تزئینات براق برای تنوع در فضا استفاده می کنیم.

مبلمان راحت و ظریف در سبک های مدرن و لوکس
مبلمان راحت و ظریف در سبک های مدرن و لوکس

سبک آرت دکو یک سبک زنده، پرانرژی لوکس و خاص است. بعضی از مشصات این سبک را هم مودبرد پایین نام بردیم که می توانید از آن ایده بگیرید. اگر علاقه مند هستید که در دکوراسیون داخلی از این سبک استفاده کنید و نیاز به راهنمایی یا مشورت دارید، سوالات خودتان را با ما در بخش نظرات یا مشاوره در میان بگذارید.

مشخصات سبک دکوراسیون آرت دکو
مشخصات سبک دکوراسیون آرت دکو

ضمنا اگر به فضاهای مشابه آرت دکو علاقه دارید، سبک هالیوود گلم هم بعد از سبک آرت دکو به وجود آمده و مشخصات مشابه زیادی دارد. پیشنهاد می کنیم مطلب مرتبط با سبک هالیوود گلم را هم مطالعه بفرمایید.

پیشنهاد مطالعه : آرت دکو – ویکی پدیا

مطالب مرتبط :

سبک هالیوود گلم در دکوراسیون

سبک نئوکلاسیک در دکوراسیون داخلی

4 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
نظر شما درباره این مطلب چیه؟x
از درخواست شما متشکریم. شما به عضویت خبرنامه مجله معماری نیلی درآمدید.