سبک انتقالی در دکوراسیون چیست؟
اگر همیشه به دنبال راه حلی برای تلفیق فضاهای سنتی و کلاسیک با فضاهای مدرن بوده اید، سبک انتقالی دقیقا مناسب شماست. سبک انتقالی در دکوراسیون یک سبک تلفیقی است که راحتی سبک مدرن و تجمل و زیبایی سبک های کلاسیک را به ارث می برد. در واقع سبک انتقالی یک سبک بسیار پرکاربرد و محبوب برای افرادی است که دوست ندارند به یک سبک خاص پایبند باشند و ترجیح می دهند آزادانه از وسایل کلاسیک و معاصر باهم استفاده کنند. علاوه بر این، سبک انتقالی ترکیبی از فضاهای مردانه و زنانه باهم است و برای هر دو گروه مناسب است. در این مطلب مشخصات و ویژگی های سبک زیبا و لوکس انتقالی را با هم مرور می کنیم. پس با ما همراه باشید.
مشخصات سبک انتقالی
همانطور که گفتیم سبک انتقالی از ترکیب سبکهای کلاسیک و قدیمی و سبک های معاصر و جدید به دست می آید. البته این ترکیب باید به صورتی انجام بشود که در نهایت به ما دکوراسیونی زیبا و چشم نواز و راحت بدهد. تاریخچه به وجود آمدن سبک انتقالی هم به قرن بیستم برمی گردد. زمانی که بعضی از مردم از چهارچوب ها و قوانین سبک های مدرن و جدید راضی نبودند و به استفاده از وسایل آنتیک و قدیمی در کنار وسایل مدرن در خانه علاقه داشتند. با توجه به اینکه سبک معاصر و ترندهای دکوراسیون دائم در حال تغییر هستند، سبک انتقالی هم همیشه در حال تغییر و تکامل است. پس به طور کلی یک سبک آزاد و سلیقه ای است که می توانید در آن از اثاثیه و وسایل جدید و قدیمی با هم استفاده کنید.
مبلمان و وسایل
سبک انتقالی در دکوراسیون قوانین محکم و سختگیرانه ای ندارد. اما هدف از پیاده سازی این سبک داشتن یک محیط آرام و شیک و زیباست. پس به طور کلی دکور انتقالی یک دکور خلوت است و نباید در دکوریجات و تزئینات زیاده روی کنید. از طرفی مبلمان در فضاهای انتقالی بزرگ و راحت هستند و بهتر است از مبل های راحتی قدیمی و نزدیک به سبک های کلاسیک ( مثلا مبل های پارچه ای بزرگ) در آن استفاده کنید. وسایل و تزئینات هم محدود ولی زیبا و چشمگیر هستند تا یک ترکیب متناسب و شیک به ما بدهند.
رنگ بندی
رنگ های غالب در سبک انتقالی عموما خنثی و روشن هستند. طیف های روشن رنگ هایی مثل کرم، بژ، خاکی، ماسه ای، سفید، طوسی روشن و … در این سبک بسیار پرکاربرد هستند و اکثر فضا را می پوشانند. همین استفاده گسترده از رنگ های خنثی کمک می کند که بتوانیم در دکور انتقالی از اکسسوری های رنگارنگ و یا رنگ های زنده در دکوریجات استفاده کنیم. رنگ های روشن و خنثی در دیوارها، پرده، فرش، کفپوش و … پس زمینه مناسبی برای دیده شدن دکوریجات و تزئینات رنگی سبک انتقالی فراهم می کنند. مثلا می توانید در تزئینات از انواع طیف های آبی، سبز، قهوه ای، بنفش، سرمه ای و .. استفاده کنید.
ترکیب سنت و مدرنیته
فضاهای سبک انتقالی زیبایی و رسمی بودن فضاهای کلاسیک را به ارث می برند. در عین حال مثل خانه های مدرن راحت و دنج هستند. یعنی در انتخاب وسایل باید دقت کنیم که به جز راحتی، ظاهر زیبا و چشم نوازی هم داشته باشند. از طرفی از سبک های کلاسیک و شلوغ هم خلوتتر هستند و کلا رویکردی مینیمال دارند. پس نباید از اثاثیه شلوغ و پر زرق و برق کلاسیک در این سبک استفاده کنیم. مثلا می توانیم از مبلهای ساده و کوسن های طرحدار و تابلوهای خاص نقاشی استفاده کنیم. و یا از فرش های دستبافت پر نقش و نگار با وسایل ساده و مدرن برای دکور فضا استفاده کنیم. و یا ترکیب مبل های چستر با وسایل مدرن هم یکی از راهکارهای خوب برای پیاده سازی این سبک است. به طور کلی تعادل را در محیط سعی کنیم رعایت کنیم.
مصالح و بافت ها
در این سبک مصالح طبیعی و لوکس مثل چوب، سنگ، فلزات براق، استیل و … کمک می کنند محیط ما شیک و زیبا دیده بشود. در سطوح نرم مثل پارچه ها می توانیم از پارچه هایی مثل مخمل مات، موهر، چرم، مازراتی و .. استفاده کنیم. چوب در کفپوش و ساختار وسایل سبک انتقالی بسیار پرکاربرد است. همینطور می توانیم از فلزات برق به رنگ های طلایی، برنز، رزگلد و نقره ای و استیل برای جلوه بیشتر و لوکس شدن فضا کمک بگیریم. اکسسوری ها و دکوریجات براق یکی از پرطرفدارترین ویژگی های سبک انتقالی هستند.
لوستر و نورپردازی
معمولا در این سبک از لوسترهای مدرن و جدید با طراحی های خاص استفاده می شود. با توجه به اینکه تنوع لوسترهای مدرن بیشتر است و دائما با ترندهای دکوراسیون تغییر می کنند، بهتر است برای لوسترها و آباژورها از طرح های مدرن استفاده کنیم. این مسئله همینطور کمک می کند محیط خانه جدید و به روز به نظر برسد. از طرفی نورپردازی های توکار و مخفی جدید هم می توانند به زیبایی بیشتر محیط ما کمک کنند.
طرح و نقش در مقیاس کوچک
می دانیم که در همه سبک های قدیمی طرح و نقش ها جایگاه پررنگی داشته اند. اما گفتیم که در سبک انتقالی محیط خلوت و آرام است. پس نمی توانیم تمام فضا را از طرح و نقش پر کنیم. بهتر است برای سطوح بزرگ مثل دیوار، پرده و مبلمان از طرح های ساده استفاده کنیم تا محیط ما مدرن و آرامش بخش بماند. اما در سطوحی مثل فرش، کوسن، گلدانها، تابلوها و … می توانیم از طرح و نقش های کلاسیک هم کمک بگیریم.
دکوریجات
در سبک انتقالی می توانیم از دکوریجات و وسایل آنتیک و کلاسیک استفاده کنیم. به خصوص اگر وسیله یا یادگار خاص و ارزشمندی داشته باشیم، این سبک فضای خوبی برای به نمایش گذاشتن آن به ما می دهد. اما نباید فضا را با دکوریجات زیاد شلوغ کنیم. بهتر است اکسسوری ها و وسایل دکوراتیو محدود ولی زیبا و خاص باشند تا بهتر به چشم بیایند. دکوری های چوبی و فلزی براق هم با مبلمان و اثاثیه سبک انتقالی به خوبی ترکیب می شوند.
پیاده سازی سبک انتقالی در دکوراسیون
برای پیاده سازی این سبک بهتر است از طراح یا مشاور دکوراسیون کمک بگیرید. چون وسایل در سبک انتقالی از سبک های مختلف انتخاب می شوند و مهم است که باهم تناسب داشته باشیند و کنار هم به خوبی دیده شوند. اگر برای دکوراسیون به سبک انتقالی نیاز به راهنمایی یا مشاوره داشتید در بخش مشاوره رایگان با ما مطرح کنید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم. مودبرد زیر هم خلاصه مشخصات سبک انتقالی در دکوراسیون است که می توانید از آن ایده بگیرید.