برای آشپزخانه چه فرشی بخریم؟ راهنما و مشخصات فرش مناسب آشپزخانه

راهنمای خرید فرش مناسب آشپزخانه
راهنمای خرید فرش مناسب آشپزخانه

فهرست مطالب

آشپزخانه قلب تپنده هر خانه است، جایی که اعضای خانواده در کنار هم جمع می‌شوند، غذا می‌پزند و از صرف غذا با یکدیگر لذت می‌برند. انتخاب فرش مناسب برای آشپزخانه می‌تواند نقش مهمی در زیبایی، گرما و صمیمیت این فضا داشته باشد.

اما آیا فرش برای آشپزخانه مناسب است؟ فرش‌ها می‌توانند منبع تجمع آلودگی و کثیفی باشند، شستشوی آنها در مقایسه با سایر کفپوش‌ها دشوارتر است و ممکن است در اثر رطوبت و حرارت آسیب ببینند. با این حال، فرش‌ها مزایای زیادی نیز برای آشپزخانه دارند. آنها می‌توانند فضا را گرم‌تر و صمیمی‌تر نشان دهند و از کف پا در برابر سرما محافظت کنند. در این مطلب نکات استفاده از فرش در آشپزخانه و مشخصات فرش مناسب برای این فضای مهم را بررسی می کنیم. با ما همراه باشید.

پیشنهاد مطالعه : راهنمای خرید فرش برای منزل

راهنمای انتخاب فرش برای آشپزخانه
راهنمای انتخاب فرش برای آشپزخانه

مزایای پهن کردن فرش در آشپزخانه

  • ایجاد گرما و صمیمیت: فرش‌ها می‌توانند حس گرما و صمیمیت را به آشپزخانه القا کنند و فضایی دنج و دعوت‌کننده بسازند. بافت نرم فرش در مقایسه با بافت سرامیک و سنگ، فضایی لطیف و راحت برای شما می سازد و کمک می کند که دیرتر احساس خستگی کنید.
  • محافظت از کف پا: فرش‌ها از کف پا در برابر سرما و سختی کفپوش محافظت می‌کنند. علاوه بر این کفپوش های سخت مثل سرامیک و سنگ لغزنده تر هستند و خطرات بیشتری در فضای آشپزخانه ایجاد می کنند. استفاده از فرش در آشپزخانه محیطی ایمن تر برای کودکان و بزرگسالان خانواده ایجاد می کند و خطر لغزندگی را کاهش می دهد.
  • عایق صدا: فرش‌ها می‌توانند تا حدی صدا را جذب کنند و باعث کاهش سر و صدا در آشپزخانه شوند. به خصوص برای خانه های آپارتمانی و فضاهایی که جابجایی میز و صندلی زیادی دارند، این نکته خیلی کمک کننده است.
  • تعریف فضا: فرش‌ها می‌توانند به تعریف فضا و ایجاد حس جدایی بین آشپزخانه و سایر فضاهای خانه کمک کنند. به طور کلی فرش در آشپزخانه نوعی محوریت و تمرکز ایجاد می کند و مرزهای فضا را تعریف می کند.
  • افزودن رنگ و طرح: فرش‌ها می‌توانند راهی عالی برای افزودن رنگ و طرح به آشپزخانه باشند و به دکوراسیون آن تنوع ببخشند. همینطور بافت نرم آنها کمک می کند فضای آشپزخانه لطیف و گرم شود و شادی و انرژی بیشتری به محیط وارد شود.

مزایای پهن کردن فرش مناسب در آشپزخانه
مزایای پهن کردن فرش مناسب در آشپزخانه

معایب پهن کردن فرش در آشپزخانه

  • جمع‌آوری آلودگی: آشپزخانه یکی از پر رفت و آمدترین و آلوده ترین فضاهای خانه به حساب می آید. فرش‌ آشپزخانه دائما در معرض گرد و غبار، رطوبت، روغن و مواد غذایی قرار می گیرد و می تواند این آلودگی و لکه ها را به خود جذب کند. پس در صورت عدم نگهداری مناسب به سرعت ظاهر زیبای خودش را از دست می دهد. علاوه بر این نظافت و تمیز کردن فرش از کفپوش هایی مثل سرامیک و سنگ به مراتب سخت تر است و به طور مرتب نیاز به شستشو پیدا می کند.  
  • خطر لغزش: اگر فرش درستی برای آشپزخانه انتخاب نکنید یا از ترمز فرش استفاده نکنید، فرش آشپزخانه هم ممکن است لغزنده باشد و برای اعضای خانواده خطر آفرین باشد. خطر لغزندگی به خصوص در معرض رطوبت و حرارت هم افزایش پیدا می کند.
  • آسیب‌پذیری در برابر رطوبت و حرارت: رطوبت و حرارت آشپزخانه بیشتر از هر محیط دیگری نوسان دارد. فرش‌ها در معرض رطوبت و حرارت آشپزخانه می‌توانند آسیب ببینند، رنگ آنها کمرنگ شود، دچار سوختگی شوند یا پوسیده شوند.
  • مشکلات شستشو: شستشوی فرش‌های آشپزخانه به طور مرتب می‌تواند دشوار و پرهزینه باشد. به طور کلی فرش آشپزخانه دائما نیاز به نگهداری دارد در غیر این صورت به سرعت از بین می رود. پس اگر زمان و حوصله کافی برای رسیدگی به آن را ندارید، کفپوش های سخت مثل سنگ، سرامیک، پارکت و کاشی برای شما مناسب تر هستند.

ایده فرش مناسب آشپزخانه نئوکلاسیک
ایده طرح و نقش مناسب فرش

مشخصات فرش مناسب آشپزخانه

جنس فرش آشپزخانه

فرش‌های آشپزخانه باید از جنسی باشند که به راحتی تمیز شوند و در برابر رطوبت و حرارت مقاوم باشند. الیاف مصنوعی مانند پلی‌اکریلیک و نایلون گزینه‌های مناسبی برای فرش آشپزخانه هستند. فرش آشپزخانه حتما باید قابل شستشو باشد و رنگ و کیفیت نخ های آن در مقابل مواد شوینده مقاوم باشد. همینطور بهتر است فرشی سبک انتخاب کنید تا  نظافت و شستشوی آن راحت تر باشد.

راهنمای خرید فرش آشپزخانه
راهنمای خرید فرش آشپزخانه

اندازه مناسب فرش آشپزخانه

فرش آشپزخانه باید با متراژ آشپزخانه تناسب داشته باشد و نباید خیلی بزرگ یا خیلی کوچک باشد. فرش خیلی کوچک در فضای آشپزخانه ناهماهنگ و محقر به نظر می رسد. در مقابل هم فرشی که تمام فضای آشپزخانه را بپوشاند، باعث می شود آشپزخانه شما کوچک و دلگیر به نظر برسد.

راهنمای خرید فرش
راهنمای خرید فرش آشپزخانه

فرشی که برای وسط آشپزخانه تهیه می کنید باید حداقل ۱۵ سانتی متر از اطراف فضای خالی داشته باشد. البته می توانید از قالیچه یا فرش های کوچک هم فقط برای پوشاندن فضای جلوی گاز یا سینک استفاده کنید. همینطور اگر در آشپزخانه میز ناهارخوری یا صبحانه خوری دارید، می توانید یک فرش متناسب برای زیر آن تهیه کنید. فرشی برای میز مناسب است که تمام زیر میز را بپوشاند و تمام پایه های صندلی ها در حالت عقبگرد هم همچنان روی فرش قرار بگیرد.

فرش فضای غذاخوری و تناسبات با ابعاد میز
ابعاد مناسب فرش زیر میز ناهارخوری

رنگ فرش آشپزخانه

رنگ فرش آشپزخانه باید با رنگ کابینت‌ها، کفپوش و سایر لوازم آشپزخانه هماهنگ باشد. رنگ‌های تیره مانند سرمه‌ای، قهوه‌ای و خاکستری برای فرش آشپزخانه مناسب‌تر هستند، زیرا دیرتر کثیف می‌شوند. البته رنگ های روشن کمک می کنند آشپزخانه شما بزرگتر دیده شود و برای متراژهای پایین مناسب تر هستند. اما در کل رنگ های تیره برای آشپزخانه محبوب تر و کاربردی تر هستند. اگر در انتخاب رنگ فرش مردد هستید بهتر است از رنگ های خنثی و یا رنگ کابینت های آشپزخانه استفاده کنید.

پیشنهاد مطالعه : فرش چه رنگی بخریم ؟ راهنمای انتخاب رنگ فرش

آشپزخانه نئوکلاسیک رنگ سفید
رنگ مناسب فرش آشپزخانه
ایده گلیم و فرش سنتی برای سبک روستیک
فرش سنتی برای آشپزخانه

طرح فرش آشپزخانه

فرش آشپزخانه می‌تواند ساده یا طرح‌دار باشد. اگر آشپزخانه شما کوچک است، بهتر است از فرش‌های ساده استفاده کنید تا فضا بزرگتر به نظر برسد. در کل برای فضای آشپزخانه نباید از طرح های شلوغ یا رنگ های تند استفاده کنید. آشپزخانه فضایی پروسیله و شلوغ است و فرش آن باید به نظم و خلوتی فضا کمک کند. بهتر است اگر به فرش طرحدار علاقه دارد، از طرح های محو، خلوت، آبرنگی، انتزاعی یا درکل رنگهای کم تضاد استفاده کنید تا فضا شلوغ نشود.

پیشنهاد مطالعه : کدام طرح و رنگ فرش بهتر است؟

فرش وینتیج برای سبک نئوکلاسیک
طرح های محو و خلوت برای آشپزخانه مناسب هستند

قابلیت شستشو

این مهم ترین نکته ای است که باید برای خرید فرش آشپزخانه در نظر بگیرید. فرش آشپزخانه باید به راحتی قابل شستشو باشد. ترجیحا سبک باشد و لکه ها به راحتی از روی آن پاک شوند. فرش‌های سبک که می‌توان آنها را در ماشین لباسشویی شست هم برای آشپزخانه مناسب‌ هستند. فرش های پرزبلند و تیره هم که کثیفی ها را دیرتر نشان می دهند، گزینه های مناسبی هستند.

راهنمای خرید و نگهداری از فرش
ایده فرش آشپزخانه سبک

همخوانی با سبک دکوراسیون آشپزخانه

فرش باید با سبک دکوراسیون آشپزخانه شما هماهنگ باشد. فرش های ساده، هندسی، راه راه ، انتزاعی و فانتزی برای آشپزخانه های مدرن، مینیمال و صنعتی مناسب هستند. در مقابل فرش های گلدار، طرح های ریز و مینیاتوری، و طرح های طبیعی برای آشپزخانه های کلاسیک، ممبران، نئوکلاسیک و چوب مناسب هستند. از فرش های وینتیج و ایرانی هم تقریبا می توانید در اکثر سبک های آشپزخانه ( به جز صنعتی ) استفاده کنید.

فرش مناسب آشپزخانه نئوکلاسیک
فرش مناسب آشپزخانه نئوکلاسیک

ایده‌ها و مدل‌های فرش مناسب آشپزخانه

  • فرش‌های راه راه: فرش‌های راه راه می‌توانند باعث شوند که آشپزخانه شما بزرگتر به نظر برسد. به خصوص برای آشپزخانه های باریک می توانید از راه راه های عمود به جهت اصلی آشپزخانه استفاده کنید.

ایده فرش راه راه مدرن برای آشپزخانه
ایده فرش راه راه مدرن برای آشپزخانه
  • فرش‌های با طرح‌های هندسی: فرش‌های با طرح‌های هندسی می‌توانند به آشپزخانه شما ظاهری مدرن و شیک ببخشند. فرش های هندسی از مناسب ترین فرش ها برای آشپزخانه به حساب می آیند.

فرش هندسی پرزبلند
فرش هندسی پرزبلند
  • فرش‌های با طرح‌های گلدار: فرش‌های با طرح‌های گلدار می‌توانند به آشپزخانه شما ظاهری سنتی و دنج ببخشند.

پادری و کناره گلدار برای آشپزخانه
پادری و کناره گلدار برای آشپزخانه
  • فرش‌های وینتیج: فرش‌های وینتیج یک انتخاب محافظه کارانه و مناسب برای آشپزخانه به حساب می آیند. به خاطر رنگ های درهم و طرح های محو، کمک می کنند فضای شما بزرگ و خلوت دیده شود.

فرش کناره طرح وینتیج برای آشپزخانه
فرش کناره طرح وینتیج برای آشپزخانه
  • فرش‌های شگی و پشمی: فرش‌های پشمی می‌توانند در زمستان گرمای مطبوعی را به آشپزخانه شما هدیه کنند.

ایده فرش حوله ای و شگی برای آشپزخانه
ایده فرش حوله ای و شگی برای آشپزخانه
  • فرش‌های نخی: فرش‌های نخی خنک و سبک هستند و برای تابستان مناسب می‌باشند. می توانید از انواع مکرومه هم به جای فرش آشپزخانه استفاده کنید.

پیشنهاد مطالعه : کاربرد مکرومه در دکوراسیون داخلی

فرش و پادری به سبک بوهو
فرش و پادری به سبک بوهو
  • فرش‌های خشتی: فرش‌های خشتی می‌توانند راهی خلاقانه و منحصر به فرد برای افزودن رنگ و طرح به آشپزخانه باشند. فضایی پرانرژی و خاص برای شما می سازند

فرش خشتی برای آشپزخانه مدرن
ایده فرش خشتی برای آشپزخانه مدرن
  • فرش‌های حصیری: فرش‌های حصیری از جنس الیاف طبیعی مانند بامبو یا کنف ساخته می‌شوند و می‌توانند به آشپزخانه شما ظاهری طبیعی و روستایی ببخشند. این فرش‌ها برای آشپزخانه‌هایی که سبک دکوراسیون آنها بوهمین یا ساحلی است، مناسب هستند.

پیشنهاد مطالعه : کاربرد سبدهای حصیری در دکوراسیون خانه

ایده فرش حصیری مناسب برای آشپزخانه
ایده فرش حصیری برای آشپزخانه
  • فرش‌های نمدی: فرش‌های نمدی نرم و گرم هستند و می‌توانند از کف پا در برابر سرما محافظت کنند. این فرش‌ها برای آشپزخانه‌هایی که کفپوش آنها از جنس سرامیک یا سنگ است، مناسب هستند.

فرش نمدی مدرن برای آشپزخانه
فرش نمدی مدرن برای آشپزخانه
  • فرش‌های فانتزی: فرش‌های فانتزی در طرح‌ها و رنگ‌های مختلف موجود هستند و می‌توانند به آشپزخانه شما ظاهری شاد و سرگرم‌کننده ببخشند. این فرش‌ها برای آشپزخانه‌هایی که سبک دکوراسیون آنها مدرن یا مینیمالیستی است، مناسب هستند.
  • فرش‌های ایرانی: فرش‌های ایرانی به خاطر زیبایی و کیفیت بالا در سراسر جهان شناخته شده‌اند. این فرش‌ها می‌توانند به آشپزخانه شما ظاهری مجلل و لوکس ببخشند.

ایده فرش دستباف برای آشپزخانه
ایده فرش دستباف برای آشپزخانه
فرش ایرانی لاکی برای آشپزخانه
فرش ایرانی لاکی برای آشپزخانه

نتیجه‌گیری

انتخاب فرش مناسب برای آشپزخانه می‌تواند چالش‌برانگیز باشد، اما با در نظر گرفتن نکاتی که در این مقاله به آنها اشاره شد، می‌توانید فرش مناسبی را برای آشپزخانه خود پیدا کنید که هم زیبا باشد و هم کاربردی. شما می توانید ابهامات و سوالات خود را با ما از طریق فرم مشاوره یا بخش نظرات در میان بگذارید. همینطور می توانید از مطالب زیر برای پیدا کردن فرش مناسب کمک بگیرید.

مطالب مرتبط :

راهنمای خرید فرش – کدام طرح و رنگ فرش بهتر است؟

فرش چه رنگی همیشه مده ؟

اصول انتخاب فرش برای خانه

چه فرشی برای اتاق خواب بهتر است؟

برای راهرو فرش بخریم یا نه؟

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
نظر شما درباره این مطلب چیه؟x
از درخواست شما متشکریم. شما به عضویت خبرنامه مجله معماری نیلی درآمدید.