فضای ورودی اولین فضایی است که میهمانها و اعضای خانواده موقع ورود به منزل با آن روبرو می شوند. دکوراسیون و زیبایی این فضا، در واقع نمایانگر سلیقه و زیبایی فضای داخلی خانه به شمار می آید. نکات مختلفی مثل رنگ، نورپردازی، چیدمان، طراحی و تزئینات می تواند جلوه بصری فضای ورودی را تعریف کند. در کنار همه اینها، ورودی فضایی کاربردی است که برای پوشیدن کفش ها، آویزان کردن لباس ها، نگهداری از کلیدها، تحویل بسته های پستی و … مورد استفاده قرار می گیرد. بین همه این موارد کفش ها آلوده ترین وسایلی هستند که نیاز به فضایی برای نظم دهی و نگهداری دارند. بنابراین یکی از ضروری ترین وسایل مورد استفاده در دکوراسیون ورودی، کمد یا قفسه جاکفشی است. اما جاکفشی مناسب خانه کدام است؟ چه مدل جاکفشی برای هر ورودی بهتر است؟
در این مطلب نکات و راهنمای خرید جاکفشی مناسب برای خانه را بررسی می کنیم. در نهایت شما می توانید با توجه به فرم ورودی و متراژ فضا، جاکفشی مناسب خانه خود را پیدا کنید. اما دقت کنید که جاکفشی فقط یکی از وسایل مورد استفاده در فضای ورودی است. برای داشتن یک ورودی زیبا و متناسب لازم است که تدارکات دیگری هم در نظر بگیرید. برای آشنایی با اصول دکوراسیون ورودی می توانید از مطالب زیر استفاده کنید :
بخوانید : اصول دکوراسیون فضای ورودی – چطور یک ورودی شیک داشته باشیم؟
پیشنهاد مطالعه : راهکارهای تفکیک فضای ورودی از پذیرایی و نشیمن
چرا به جاکفشی نیاز داریم؟
فضای بیرون خانه سرشار از گرد و غبار، دوده و انواع آلودگی است. برای سلامت اعضای خانواده بهتر است که تا حد امکان از ورود این آلودگی ها به خانه جلوگیری بشود. فضای ورودی چون به صورت مستقیم به بیرون خانه راه دارد، بیشتر از بقیه فضاها در معرض این آلودگی قرار می گیرد. از طرفی فرهنگ آپارتمان نشینی هم همه ساکنین را ملزم می کند که کفش و سایر اثاثیه را داخل خانه خود نگهداری کنند. پس در نهایت ما به فضایی در دسترس و کاربردی برای نگهداری از کفش های بیرون در نزدیکی در ورودی خانه نیاز داریم.
جاکفشی از پراکنده شدن کفش ها و بهم ریختگی فضای ورودی جلوگیری می کند و کمک می کند دکور شما خلوت تر و شیک تر به نظر برسد. علاوه بر این یک محفظه بسته برای نگهداری از کفش ها هم فراهم می کند که جلوی ورود گرد و غبار و آلودگی به محیط داخلی خانه را می گیرد.
پیشنهاد مطالعه : راهنمای خرید پادری – چطور پادری انتخاب کنیم؟
انواع مدل های جاکفشی
در بازار مبلمان، جاکفشی ها در مدلها، رنگ ها و سایز های مختلفی تولید می شوند. اینکه کدام مدل جاکفشی مناسب تر است، به نقشه خانه، فضای ورودی و نیاز ساکنین هر خانه بستگی دارد. پس در واقع جاکفشی حتما باید بعد از مشخص شدن نقشه منزل و با توجه به ابعاد و اندازه های فضای ورودی تهیه بشود. از مدل های محبوب و رایج جاکفشی در بازار می توانیم موارد زیر را نام ببریم :
کمد جاکفشی / کمد ورودی
اگر فضای ورودی شما به اندازه کافی بزرگ باشد می توانید از کمد ورودی و یا کمد جاکفشی استفاده کنید. این مدل کامل ترین و کاربردی ترین نوع جاکفشی است که بیشتر از تمامی مدل های دیگر، ظرفیت نگهداری کفش دارد. علاوه بر این، کمد ورودی می تواند فضایی برای آویزان کردن لباس های بیرون هم فراهم کند. همینطور می تواند کشوهای مختلف برای نگهداری از کلیدها و سایر داشته باشد. علاوه بر این بعضی از کمدها آینه قدی یا میز آرایشی هم دارند که می توانید برای حاضر شدن جهت خروج از خانه استفاده کنید. همینطور می توانید از کمد دیواری توکار هم برای این مورد استفاده کنید و یا با کمک دکورسازی، از کمد جاکفشی برای تفکیک فضای ورودی از سالن نشیمن کمک بگیرید.
دقت کنید که کمد جاکفشی از تمامی جاکفشی های دیگر فضای بیشتری اشغال می کند و فقط برای ورودی های بزرگ و عریض کاربردی است. حداقل عمق کمد جاکفشی ۳۵ سانتی متر و حداقل ارتفاع آن ۱۸۰ – ۲۰۰ ساتی متر می باشد. دقت کنید که مقابل کمد جاکفشی هم باید فضای کافی برای باز شدن درها داشته باشید. همینطور حداقل فضای لازم برای عبور و مرور هم ۹۰ سانتی متر است. پس کمد جاکفشی برای ورودی هایی که حداقل عرض آنها ۱۲۰ سانتی متر باشد، مناسب است.
جاکفشی ایستاده / کنسولی / کلاسیک
می توانیم بگوییم که رایج ترین و پرکاربردترین مدل جاکفشی، همین جاکفشی های کنسولی یا ایستاده هستند. این جاکفشی ها از یک چند باکس دردار تشکیل می شوند و چندین طبقه برای نگهداری از کفش ها دارند. جاکفشی های کنسولی در عرض های مختلفی تولید می شوند و تنوع بسیار زیادی در رنگ و مدل دارند. عمق آنها عموما ۳۵ سانتی متر است و ارتفاع آنها از ۸۰ الی ۱۲۰ سانتی متر متغیر است. این جاکفشی های برای خانه هایی با متراژهای کوچک و متوسط مناسب هستند شما می توانید با توجه به ابعاد ورودی، جاکفشی مناسب خانه خودتان را به راحتی پیدا کنید. همینطور خیلی از جاکفشی های ایستاده یک محفظه یا کشو برای نگهداری از کلیدها هم در اختیار شما می گذارند.
یکی دیگر از مزیت های جاکفشی های کنسول این است که فضای کمتری از مدلهای کمدی اشغال می کنند. بنابراین در فضاهای کوچک کمک می کنند ورودی بزرگتر و دلبازتر دیده شود. همینطور می توانید روی جاکفشی را با گلدان یا دکوریجات دیگر تزئین کنید و از دیوار بالای آن هم برای نصب آینه یا تابلوهای دکوری استفاده کنید.
جاکفشی داشبوردی
یکی از مشکلات رایج در خانه های آپارتمانی، کوچک بودن فضای ورودی و عدم تفکیک آن از سالن پذیرایی است. در خیلی از خانه ها عرض فضای ورودی کمتر از آن است که جوابگوی جاکفشی کنسولی یا کمدی باشد. همینطور خیلی از خانه ها ایجاب می کنند که شما جاکفشی را پشت در ورودی قرار بدهید. برای تمامی این موارد، جاکفشی های داشبوردی مناسب ترین گزینه به شما می آیند.
جاکفشی های داشبوری از لحاظ طول و عرض تفاوت چندانی با جاکفشی های کنسولی ندارند. اما به علت داشتن درهای داشبوردی عمق آنها معمولا ۲۵ سانتی متر است و حدود یک سوم کمتر از مدلهای کنسولی فضا می گیرند. علاوه بر این در مدلهای داشبوردی تقریبا از تمام فضای داخلی باکس جاکفشی استفاده مفید می شود و معمولا ظرفیت نگهداری کفش بالاتری از مدلهای طبقاتی دارند. جاکفشی های داشبوردی برای خانه های کوچک تا متوسط و ورودی های کم عرض که فضای کافی ندارند، بهترین گزینه محسوب می شود.
جاکفشی نیمکتی
یکی از مواردی که به راحتی و زیبایی فضای ورودی شما کمک می کند، تعبیه یک نیمکت یا پاف برای نشستن یا قرار دادن وسایل موقع ورود و خروج از خانه است. پاف یا نیمکت می تواند درفضای ورودی برای تعویض کفش ها و حاضر شدن میهمان ها و اعضای خانواده هم بسیار کاربردی باشد. در طراحی جاکفشی های نیمکتی، هر دو المان نیمکت و جاکفشی با هم ترکیب می شود و یک وسیله راحت و کاربردی در اختیار شما قرار می گیرد.
این مدل جاکفشی ها ارتفاع کمتری از مدل های دیگر دارند و می توانید از سطح رویی برای نشستن استفاده کنید. از فضای زیر نیمکت که معمولا درهایی کشویی دارند، می توانید برای نگهداری از کفش ها استفاده کنید. جاکفشی های نیمکتی گاهی عمق بیشتری از مدل های دیگر دارند و ممکن است عمق آنها به ۵۰ سانتی متر هم برسد. اما با توجه به ارتفاع کم، کمک می کنند ورودی شما دلباز و روشن دیده شود. این جاکفشی ها برای خانه هایی که ورودی عریض دارند و همینطور برای تفکیک فضای ورودی از سالن نشیمن مناسب هستند.
جاکفشی باکسی / طبقه ای
این مدل جاکفشی ها هم تنوع بسیار بالایی دارند و برای کسانی که زیاد تغییر دکوراسیون می دهند ( مانند مستاجرها ) بسیار کاربردی هستند. جاکفشی های باکسی و طبقه ای عموما در بدون در هستند و از چند باکس یا طبقه مختلف تشکیل می شوند که روی هم یا کنار هم قرار می گیرند. خیلی از این مدل ها را می توانید خودتان هم با مصالح ساده مثل ام دی اف ، فلز یا چوب بسازید.
در جاکفشی های باکسی و طبقه ای دسترسی به کفش ها راحت تر است و برای افراد پر رفت و آمد هم گزینه مناسبی به شمار می آیند. تنوع مدل، جنس و اندازه در این مدل ها بسیار بالاست و شما می توانید به راحتی با توجه به ابعاد فضای ورودی خانه، مدل مناسب منزلتان را پیدا کنید. علاوه بر این عمق این جاکفشی ها عموما از مدلهای کنسولی کمتر است و حدود ۳۰ الی ۳۵ سانتی متر می باشد.
نکات آخر
در این مطلب انواع مدل های جاکفشی و مزایا و نکات هر کدام را بررسی کردیم. اما همانطور که گفتیم جاکفشی مناسب خانه شما، با ابعاد و فرم فضای ورودی شما ارتباط مستقیم دارد. شما باید قبل از خرید جاکفشی، ابتدا فضای مورد نظر برای آن را در نظر بگیرید و بعد با استفاده از ابعاد فضا، مدل مناسب را انتخاب کنید. رنگ و جنس مناسب جاکفشی هم باید دکوراسیون محیط اطراف همخوانی داشته باشد. به طور کلی جاکفشی روشن فضای شما را بزرگتر نشان می دهد ولی نظافت آن هم سخت تر است. جاکفشی تیره دیرتر کثیف می شود و فضای شما را دنج و گرم نشان می دهد. شما می توانید از مطالب مربوط به “دکوراسیون فضای ورودی” هم برای رنگبندی و دکوراسیون فضای ورودی کمک بگیرید.همینطور می توانید سوالاتتان را با ما در بخش نظرات یا “مشاوره” در میان بگذارید.