راهنما و نکات خرید پادری مناسب برای خانه – معرفی انواع پادری برای منزل

راهنمای انتخاب پادری مناسب برای خانه
راهنمای انتخاب پادری مناسب برای خانه

فهرست مطالب

پادری ها اعضای کوچک و ضروری تمامی منازل هستند که ممکن است در ظاهر به آنها اهمیت ندهیم. ولی در زیبایی دکوراسیون ما و همینطرو راحتی ما می توانند تاثیر مهمی داشته باشند. پادری ها خیلی اوقات برای خشک کردن پاها و جلوگیری از نشت رطوبت و گرد و خاک استفاده می شوند. در بقیه موارد هم کارکرد تزئینی دارند و به تفکیک فضا کمک می کنند. دقت به این نکته که چه پادری برای خانه شما مناسب است، کمک می کند خانه شما هماهنگ و زیباتر به نظر برسد. در مطلب امروز به نکات و راهنمای خرید پادری مناسب خانه از لحاظ جنس، کارکرد و طرح و رنگ می پردازیم. پس اگر قصد خرید یا تعویض پادری دارید و یا می خواهید دکوراسیون شما تکمیل و اصولی بشود تا پایان مطلب با ما همراه باشید.

راهنمای انتخاب پادری مناسب برای خانه

بهترین رنگ پادری

برای انتخاب رنگ مناسب پادری خانه شما باید رنگبندی دکوراسیون محیط اطراف را بررسی کنید. دقت کنید که پادری در اکثر موارد یک وسیله کاربردی و کوچک در خانه است و نباید به لحاظ رنگبندی جلب توجه کند. پس بهتر است رنگ آن را هماهنگ با بقیه دکوراسیون انتخاب کنید تا در فضای اطراف حل بشود. برای این مورد می توانید از پاسخ سوال های متداول زیر هم استفاده کنید. مثلا :

آیا پادری شما در نزدیکی فرش قرار می گیرد؟

در این صورت بهتر است پادری شما از لحاظ طرح و رنگ به فرش شما نزدیک باشد تا یکدست و هماهنگ به نظر برسد. سعی کنید از رنگ اصلی و غالب فرش در پادری استفاده کنید.

ست پادری و فرش سنتی مناسب برای نشیمن و پذیرایی خانه
می توانید پادری را با فرش داخل سالن ست کنید

آیا پادری شما در فضای اتاق خواب یا آشپزخانه قرار دارد؟

در این صورت باید رنگ پادری را هماهنگ با دکور اتاق یا آشپزخانه انتخاب کنید. مثلا می توانید از رنگ کابینت ها یا کفپوش برای پادری آشپزخانه استفاده کنید. برای اتاق خواب هم می توانید پادری را همرنگ با سرویس خواب، روتختی، کاغذ دیواری و یا کمد دیواری ها انتخاب کنید. مهم این است که پادری شما با حداقل یکی از سطوح گسترده فضای شما هماهنگ و ست باشد.

ایده پادری مناسب برای اتاق خواب
ایده پادری مناسب برای اتاق خواب
ست پادری برای آشپزخانه
ست پادری برای آشپزخانه

آیا پادری شما داخل حمام یا سرویس بهداشتی قرار دارد؟

در این حالت برای جلوگیری از لیز خوردن و بهتر دیده شدن پادری بهتر است رنگ آن با کاشی و سرامیک کف متفاوت باشد. می توانید رنگ پادری را هماهنگ با بقیه وسایل حمام مثل سطل و وسایل نظافت انتخاب کنید. و یا آن را چند درجه روشن تر یا تیره تر از سرامیک کف انتخاب کنید.

پادری مناسب برای داخل حمام
برای داخل جمام باید پادری قابل شستشو تهیه کنیم

برای فضاهای دیگر پادری چه رنگی بگیریم؟

در هر فضایی که قصد تهیه پادری دارید حتما به سبک و رنگبندی دکوراسیون محیط دقت کنید و پادری را هماهنگ با بقیه فضا انتخاب کنید. مثلا برای راهرو، ورودی، راه پله و … به بقیه رنگ هایی که در محیط دارید نگاه کنید مثل رنگ دیوارها، درها، کف و … . و سعی کنید پادری را رنگی نزدیک به یکی از اینها انتخاب کنید تا با محیط اطراف ست بشود.

پادری نمدی ساده برای در ورودی خانه

پادری چه رنگی بهتر است؟

این به فضایی بستگی دارد که پادری را برای آن تهیه می کنید. برای محیط های آلوده و پر رفت و آمد مثل راه پله ها ، آشپزخانه و ورودی بهتر است از رنگ های تیره یا متوسط استفاده کنید تا پادری شما دیرتر کثیف بشود و ظاهرش را برای مدت بیشتری حفظ کند.

برای فضاهایی مثل اتاق خواب، پذیرایی و نشیمن می توانید از رنگ های محیط استفاده کنید. رنگ های روشن در اتاق خواب فضای شما را بزرگتر و دلبازتر نشان می دهند و آرامش بیشتری هم به محیط می آورند. برای پذیرایی و نشیمن هم بهتر است پادری را با رنگ بقیه فرش ها و یا کفپوش ست کنید تا نظم محیط شما را بهم نریزد.

پادری رنگ تیره مناسب فضای ورودی خانه
پادری رنگ تیره مناسب فضای ورودی

ابعاد و فرم پادری

پادری ها در فرم و مدل های مختلفی تولید می شوند. طرح های مستطیل، دایره، مربع و نیم دایره پرکاربردترین آنها هستند. همینطورطرح های گل، چند ضلعی و .. هم هستند که هر کدام برای فضا و سبک متفاوتی مناسبند. اینکه چه سایز پادری برای فضای شما مناسب است کاملا به ابعاد و اندازه فضای شما ارتباط دارد.

مثلا برای جلوی درها مثل ورودی و حمام بهتر است که ابعاد پادری شما حداقل به اندازه عرض در باشد تا راحت تر از آن استفاده کنید. و یا برای فضای ورودی می توانید عرض راهرو را اندازه بگیرید. سپس برای زیبایی بیشتر یک پادری تهیه کنید که از هر طرف حدود ۵-۱۰ سانتی متر فاصله با دیوار داشته باشد. به طور کلی حتما باید به سایز فضا نگاه کنید و متناسب آن پادری تهیه کنید. پادری بزرگ فضای شما را خفه می کند و کوچکتر نشان می دهد. پادری ریز و کوچک هم در فضا کم می شود و محقر و نامتناسب به نظر می رسد.

پادری کلاسیک مناسب فضای بیرون خانه
طول پادری بهتر است به اندازه عرض در باشد

برای فرم مناسب پادری هم باز باید به فرم فضا دقت کنید و طبق آن پادری انتخاب کنید. پادری های مستطیلی برای فضاهای کشیده و راهرویی مناسبند. پادری های مربع و دایره برای فضاهای مرکزی که به چند جهت راه دارند مناسبند (مثلا فضای بین در اتاقها و یا هال تقسیم). به طور کلی هم پادری های دایره فرمی غیررسمی تر دارند و برای اتاق کودک هم مورد استفاده قرار می گیرند. پادری های مستطیل هم به نوعی به عنوان ورودی و تفکیک کننده فضا به کار می روند. پس فرم پادری شما هم باید تابع فرم محیط اطرافش باشد.

ایده پادری گرد دستبافت برای خانه
ایده پادری گرد دستبافت برای خانه

بهترین جنس پادری

برای انتخاب جنس مناسب پادری خانه هم باید به فضایی که قصد دارید از پادری استفاده کنید نگاه کنید. برای هر کدام از فضاهای داخلی خانه با توجه به نوع استفاده ای که از فضا دارید، پادری متفاوتی مناسب است. اما به طور کلی پادری ها جزو وسایلی هستند که زود افت کیفیت و ظاهری پیدا می کنند. پس در هر مدل و جنسی بهتر است که پادری باکیفیت و مقاومی تهیه کنید و حتما دقت کنید که پادری شما قابل شستشو باشد.

علاوه بر این برای فضاهایی که نیاز به خشک کردن پاها دارید و یا برای جلوگیری از لیز خوردن از پادری استفاده می کنید ( مثل سرویس بهداشتی، حمام و آشپزخانه) ، بهتر است از مدل های بافت دار مثل نمدی یا موکتی استفاده کنید. حتما هم برای کفپوش های صیقلی مثل سرامیک، سنگ و کاشی دقت کنید که قسمت زیرین پادری شما از پلاستیک باشد تا جلوی لغزش را بگیرد. اما برای فضاهای داخلی که برای گرم شدن و راحتی پاهایتان پادری تهیه می کنید بهتر است از مدل های نرم مثل فرشی، خز و پشم، کاموایی و … استفاده کنید تا زیر پای شما احساس خوبی داشته باشد. در ادامه پادری های مناسب برای فضاهای مختلف منزل را به تفکیک  بررسی می کنیم.

انواع پادری های متفاوت برای خانه

پادری برای در ورودی

در ورودی منزل یکی از آلوده ترین فضاهای خانه است که به طور مستقیم در معرض گرد و خاک و آلودگی های بیرون خانه قرار می گیرد. همانطور که در مطلب “نکات دکوراسیون ورودی خانه” گفتیم پادری ها می توانند تا حد خوبی جلوی ورود گرد و خاک و آلودگی را به خانه بگیرند. شما می توانید پادری را هم قبل از در ورودی و هم بعد از آن در قسمت داخلی خانه پهن کنید. پادری در هر دو قسمت می تواند به عنوان یک فیلتر عمل کند و آلودگی ها را به خودش جذب کند. پس دقت کنید که پادری هایی که برای ورودی تهیه می کنید حتما باید قابل شستشو باشند تا بتوانید مکررا این آلودگی های بیرونی را از بین ببرید.

نکته دوم اینکه پادری قبل از در ورودی کمک می کند که در هوای بارانی و برفی کفش و پاهایتان را خشک کنید. پادری داخل خانه هم کمک می کند که در بدو ورود پا روی یک سطح نرم بگذارید و یا خریدها و وسایلتان را روی آن قرار بدهید. پس می توانید بنا به سلیقه نوع استفاده خودتان از یک یا هر دو مدل پادری مناسب قسمت ورودی خانه استفاده کنید.

مطلب مرتبط : نکات دکوراسیون ورودی خانه

پادری نمدی متنی برای در ورودی منزل

پادری قبل در ورودی :

برای پادری قبل در می توانید از پادری های پلاستیکی که از جنس پلیمر ساخته می شوند و طول عمر بالایی دارند استفاده کنید. اغلب این پادری ها سوراخدار هستند و به راحتی می توانید آنها را شستشو بدهید. علاوه بر این می توانید از مدل های نمدی و یا موکتی هم استفاده کنید. بافت های زبر مثل نمد به خشک کردن کفش ها و پاک شدن گل و لای کمک می کنند. اغلب این پادری ها زیره پلاستیکی دارند و جلوی سر خوردن شما را هم می گیرند. بهتر است برای بیرون در از رنگ های تیره استفاده کنید تا مدت زمان بیشتری ظاهر خودشان را حفظ کنند.

پادری برای بیرون در ورودی
ایده پادری برای بیرون در ورودی

پادری داخل ورودی خانه :

پادری داخل خانه یک سطح نرم برای پاهای شما در بدو ورود به خانه فراهم می کند. علاوه بر این جلوی ورودی گرد و غبار را می گیرد. در دکوراسیون داخلی ورودی هم به تفکیک فضای ورودی شما از بقیه محیط کمک می کند. پس علاوه بر جنبه کاربردی جنبه زیبایی و دکوری هم دارد. پادری داخل در ورودی باید از نظر جنس و رنگ بندی با بقیه فضا همخوانی داشته باشد.

مثلا اگر در ورودی مستقیم به نشیمن باز می شود می توانید پادری را با فرش هایتان ست کنید. و یا هماهنگ با بقیه دکور فضای ورودی پادری مناسبی تهیه کنید. می توانید از پادری های فرشی، وینتیج، گلیم و گبه و … استفاده کنید. فقط دقت کنید که این پادری هم حتما قابل شستشو باشد تا گرد و غبار بیرون را بتوانید از روی آن تمیز کنید.

مطلب مرتبط : تعریف و تفکیک ورودی منزل

ایده پادری بزرگ برای فضای ورودی
مدل پادری باید هماهنگ با فضای اطرافش باشد

پادری برای در حمام و سرویس بهداشتی

پادری بیرون حمام و سرویس بهداشتی

انواع پادری های بیرون حمام و سرویس بهداشتی هم عموما برای خشک کردن پاها و جلوگیری از نشت رطوبت به بقیه فضا استفاده می شوند. دقت کنید که این پادری ها هم با توجه به اینکه مکررا خیس و خشک می شوند حتما باید کیفیت بالایی داشته باشند و در برابر رطوبت مقاومت کافی داشته باشند. از نظر ظاهری باید پادری شما با بقیه محیط هماهنگ باشد تا فضا را بهم نریزد. مثلا می توانید از پادری های حوله ای، فرشی، وینتیج و یا مدرن استفاده کنید و آن را با دکور اتاق یا فضایی که در آن قرار دارد ست کنید.

پادری حوله ای برای در دستشویی و حمام

پادری داخل حمام

ممکن است شما برای داخل حمام یا سرویس بهداشتی نیاز به پادری داشته باشید. مثلا برای قسمت کنار وان حمام، بیرون دوش شیشه ای، جلوی روشویی، فضای رختکن و … می توانید از پادری استفاده کنید. اما دقت کنید که پادری های نرم مثل مدل های مدرن و فرشی در این فضاها جوابگو نیستند. برای داخل حمام و سرویس بهداشتی باید از پادری های پلاستیکی و یا سنگی استفاده کنید. این پادری ها عموما سوراخدار هستند و آب می توانید از داخل سوراخ های عبور کند و بیرون برود.

پادری پلاستیکی برای داخل حمام

پادری های سنگی هم با قلوه سنگ های طبیعی یا مصنوعی روی پلاستیک ساخته می شوند و مخصوص حمام هستند. این دو مدل پادری عموما مقاومت بالایی دارند و ضد رطوبت هستند. بعضی مدل های پادری پرز بلند و حوله ای هم هستند که مخصوص حمام و سرویس بهداشتی تولید می شوند و زیره پلاستیکی و ترمز دار دارند. از این مدل ها هم می توانید برای این دو فضا استفاده کنید. دقت کنید که ضد لغزش بودن پادری در حمام مهم ترین نکته ای است که موقع خرید باید در نظر بگیرید.

پادری سنگی چیست؟

پادری اتاق خواب

کاربرد پادری در اتاق خواب با بقیه فضاها متفاوت است. پادری های اتاق خواب را عموما برای کنار یا پایین تخت و یا جلوی میز آرایشی تهیه می کنند. این پادری های کمک می کنند که شما موقع برخاستن از تخت و یا تعویض لباس، پا روی سطح نرمی بگذارید و سرما و سختی کف آزارتان ندهد. پادری های اتاق بیشتر جنبه تزئینی دارند و زیبایی و نرم و راحت بودن آنها اهمیت بیشتری دارد. در این فضاها می توانید از پادری های نرم و پرز بلند، خز و پشم، پوست، فرشی، کاموایی، وینتیج و … استفاده کنید. البته از مواردی که گفته شد پادری های پرزلند و مدرن و خز و پشم برای اتاق خواب محبوبتر هستند. قبل از خرید امتحان کنید که سطح پادری شما نرم و لطیف باشد و احساس خوبی به شما منتقل کند.

فرش کوچک نرم برای اتاق خواب

پادری آشپزخانه

کف آشپزخانه معمولا با مصالح سخت و صیقلی مثل سرامیک و سنگ پوشانده می شود. این سطح سخت علاوه بر سرما می تواند باعث خستگی یا لیز خوردن افراد بر اثر چربی و رطوبت بشود. شما می توانید در بعضی قسمت ها مثل جلوی سینک، گاز و یخچال از پادری استفاده کنید. پادری در آشپزخانه رطوبت را جذب می کند و می تواند جلوی لیز خوردن شما را بگیرد.

اما دقت کنید که درست مثل حمام و سرویس بهداشتی آشپزخانه محیطی مرطوب است و زیاد مورد رفت و آمد قرار می گیرد. پس پادری مناسب آشپزخانه کیفیت بالایی دارد و در مقابل رطوبت تا حد مناسبی مقاوم است. علاوه بر این آشپزخانه محیطی خطرناک است و پادری آشپزخانه حتما باید ضد لغزش باشد. قبل از خرید دقت کنید که پادری شما زیره پلاستیکی، لاستیکی و یا ترمزی شکل داشته باشد تا خطر لیز خوردن را به حداقل برسانید. همینطور پادری آشپزخانه حتما باید قابل شستشو باشد چون زیاد در معرض لکه های چربی و مواد غذایی قرار می گیرد. انواع پادری های مدرن، فرشی و وینتیج یا طرح های مناسب آشپزخانه تولید می شوند که می توانید آنها را تهیه کنید. سعی کنید رویه پادری سطحی نرم و راحت داشته باشد تا هنگام استفاده خستگی پا را از بین ببرد و احساس خوبی به شما بدهد.

پادری مدرن در آشپزخانه

بهترین طرح پادری

پادری ها در طرح ها و جنس های بسیار زیادی تولید می شوند و گاهی انتخاب پادری مناسب می توانید کاری چالش برانگیز باشد. در ادامه طرح های پرتکرار پادری و سبک های مناسب هر کدام را با هم بررسی می کنیم.

پادری ساده

پادری های ساده همانطور که از اسمشان پیداست ساده هستند و طرح و نقش خاصی ندارند. ولی این پادری ها معمولا بافت های نرم یا برجسته یا پرزبلندی دارند که سطح نرم و راحتی می سازد و در رنگ های مختلف تولید می شوند. شما می توانید این پادری ها را تقریبا با هر فضایی تلفیق کنید و تقریبا برای تمام خانه ها مناسب هستند.

ایده پادری طوسی ساده برای در ورودی
ایده پادری طوسی ساده برای در ورودی

پادری مدرن و فانتزی

پادری های مدرن عموما طرح های چاپی دارند و در سبک های مختلف برای سلیقه های مختلف تولید می شوند. خیلی از این پادری ها برای کاربری های متفاوت طراحی می شوند. مثلا بعضی پادری ها طرح آشپزخانه دارند و بعضی ها طرح های کودکانه و بعضی جملات خوشامدگویی. دقت کنید که طرح پادری شما با سبک فضایی که استفاده می کنید همخوانی داشته باشد. پادری های مدرن برای خانه هایی با سبک های مدرن و جدید مناسب هستند. پس پادری های مدرن را نباید در فضاهای کلاسیک و نئوکلاسیک استفاده کنید. همانطور که گفته شد این طرح ها مخصوص فضاهای مدرن یا سبک هایی مثل صنعتی و اکلکتیک هستند.

پادری فانتزی با طرح آشپزخانه و ظروف
پادری فانتزی با طرح آشپزخانه و ظروف

پادری فرشی

این مدل ها دقیقا شبیه فرش هایی هستند که در سایز کوچک تولید شدند. بعضی از این پادری ها ماشینی و بعضی دستبافت هستند. این پادری های برای فضاهایی که فرش و پادری فاصله کمی دارند و به خصوص خانه های کلاسیک و نئوکلاسیک مناسب هستند. همانطور که گفتیم در فضاهایی که فاصله پادری و فرش کم است بهتر است که فرش و پادری شما یک طرح و رنگ مشابه داشته باشند تا محیط شما یکدست به نظر برسد.

ایده پادری طرح فرش سنتی با رنگ لاکی
ایده پادری طرح فرش سنتی با رنگ لاکی

پادری وینتیج

این پادری ها هم درست مثل فرش های وینتیج فرمی قدیمی و شسته شده دارند. پادری های وینتیج برای استفاده کنار فرش های وینتیج مناسب هستند. می توانید در سبک هایی مثل روستیک، بوهمین، وینتیج، خانه مزرعه ای، انتقالی، اکلکتیک و … که وسایل تمی قدیمی و نوستالوژیک دارند از این طرح ها استفاده کنید. همینطور اگر نمی دانید که چه رنگ پادری تهیه کنید می توانید یک پادری وینتیج با ترکیبی از رنگ های محیط خودتان پیدا کنید و به فضا اضافه کنید.

ایده پادری وینتیج طوسی
ایده پادری وینتیج طوسی

گبه و گلیم

گبه و گلیم در ایران و بعضی از کشور های اطراف تولید می شوند و بافت هایی زیبا و طرح هایی زنده و خاص دارند. می توانید از گبه و گلیم های کوچک هم به جای پادری استفاده کنید. اما دقت کنید که طرح و رنگ آن با فضای اطراف شما هماهنگ باشد. گبه و گلیم به عنوان پادری در سبک های سنتی ایرانی، بوهمین، مراکشی و تلفیقی کاربرد دارند.

ایده پادری گبه و گلیم
ایده پادری گبه و گلیم

پادری های متنوع

گفتیم که بی نهایت پادری های مختلف داریم. ممکن است پادری شما بافتی از خز، پشم، کاموا، سنگ و .. داشته باشد. نکته مهمی که در همه موارد باید در نظر بگیرید این است که از لحاظ کاربردی پادری شما باید برای فضایی که از آن استفاده می کنید مناسب باشد. دوم اینکه طرح و ظاهر پادری با سبک و دکوراسیون فضای اطراف هماهنگ باشد. از ترکیب سبک های متفاوت مثل مدرن و سنتی پرهیز کنید. برای فضاهای مدرن و خلوت از پادری مدرن و خلوت و برای فضاهای کلاسیک از طرح های کلاسیک و سنتی استفاده کنید. در پایان اگر در خرید و انتخاب پادری سوال یا ابهامی داشتید می توانید در بخش نظرات و یا مشاوره آنلاین با ما مطرح کنید تا همکاران ما شما را راهنمایی کنند.

مطالب مرتبط :

تفکیک و طراحی فضای ورودی خانه

نکات دکوراسیون ورودی منزل

2 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
نظر شما درباره این مطلب چیه؟x
از درخواست شما متشکریم. شما به عضویت خبرنامه مجله معماری نیلی درآمدید.