چطور پاسیوی خانه را دکور کنیم؟ ایده های استفاده مفید از پاسیو در خانه

چطور از پاسیو استفاده کنیم؟ ایده های دکوراسیون پاسیوی خانه
چطور از پاسیو استفاده کنیم؟ ایده های دکوراسیون پاسیوی خانه

فهرست مطالب

پاسیو، بالکن و تراس فضاهایی هستند که ارتباط درون و بیرون خانه را با هم شکل می دهند و می توانند با کمی خلاقیت و سلیقه، به فضایی دلپذیر و کاربردی در خانه تبدیل شوند. فضای پاسیو اغلب اوقات به هوای آزاد بیرون خانه دسترسی دارد و نور طبیعی ملایم و مناسبی هم دریافت می کند. همین موارد باعث می شود که بتوانید از آن به اشکال مختلفی استفاده کنید. این فضا می تواند مکانی برای استراحت، کار، ورزش، بازی یا حتی دورهمی های خانوادگی و دوستانه باشد. در این مطلب ایده های کاربردی برای دکوراسیون پاسیو و استفاده مفید از آن را بررسی می کنیم. با ما همراه باشید.

نگهداری از گل و گیاهان در پاسیو

این رایج ترین و ساده ترین ایده برای استفاده مفید از پاسیو است. پاسیو نور طبیعی ملایمی در طول روز دریافت می کند و دمای معتدلی هم دارد.  به همین دلیل فضای مناسبی برای پرورش گل و گیاهان آپارتمانی است. می توانید از پاسیو برای نگهداری از گلدان های گل، گیاهان آپارتمانی، یا حتی درختچه ها و درختان کوچک استفاده کنید. می توانید دیوارهای پاسیو را طبقه بندی کنید و آنها را با گلدان های مختلف تزئین کنید.  پرورش گل و گیاهان در پاسیو علاوه بر زیبایی، می تواند به بهبود کیفیت هوای خانه شما هم کمک کند.

پیشنهاد مطالعه : نکات چیدمان گل و گیاهان آپارتمانی – گلدان ها را کجا بگذاریم؟

ایده استفاده از پاسیو برای گل و گیاهان
ایده های گل و گیاهان طبیعی سبز در پاسیو و نورگیر
پاسیو محل مناسب گل و گیاهان آپارتمانی
پاسیو محل مناسب گل و گیاهان آپارتمانی

آب نما و حوض در پاسیو

در کنار گل و گیاهان طبیعی، شما می توانید یک آبنمای طبیعی هم در پاسیو طراحی کنید تا به زیبایی و پاکیزگی بیشتر هوای شما کم کند. انواع مختلفی از آبنماهای زمینی، دیواری، حوض و حتی آبنماهای کوچک و قابل جابجایی در بازار موجود هستند که شما می توانید طبق ابعاد فضای خودتان از آنها استفاده کنید. حتی شما می توانید از یک جکوزی یا حوضچه آب گرم هم در فضای پاسیو استفاده کنید و از آب تنی در محیط خانه لذت ببرید.

ایده آبنما در دکوراسیون پاسیو

فضای استراحت و تفریح در پاسیو

می توانید از پاسیو به عنوان فضایی برای نشستن، گفتگو، خواندن کتاب، یا صرف غذا استفاده کنید. برای این کار، می توانید از مبلمان باغی، صندلی های راحتی، تاب ریلکسی، نیمکت و میز و صندلی های مناسب فضای بیرون استفاده کنید. همچنین می توانید یک سایبان یا آلاچیق برای محافظت از فضای نشیمن خود در برابر نور خورشید یا باران ایجاد کنید و یا پاسیو را به طور کامل مسقف کنید. می توانید از گل و گیاهان، دکوریجات و نورپردازی هم برای زیباتر شدن پاسیو و ایجاد فضایی آرامش بخش استفاده کنید.

ایده های کاربردی برای دکوراسیون پاسیو
ایده های کاربردی برای استفاده از پاسیو
ایده استفاده از میز و صندلی در پاسیو
مبلمان مناسب فضای پاسیو

پاسیو برای محل کار و مطالعه

اگر در خانه کار می کنید یا دانشجو هستید، می توانید از پاسیو به عنوان محلی برای کار یا مطالعه استفاده کنید. برای این منظور می توانید میز و صندلی کار، یا حتی یک کتابخانه کوچک در پاسیو قرار دهید. به خصوص که نور طبیعی و ملایم پاسیو هم نور مناسبی برای کار و مطالعه در طول روز در اختیار شما قرار می دهد.

ایده استفاده از پاسیو برای اتاق کار
اتاق کار و مطالعه در پاسیوی خانه

پاسیو فضای بازی و سرگرمی کودکان

یکی از بهترین ایده ها برای استفاده ای پاسیو، تبدیل آن به فضای بازی و سرگرمی کودکان است. برای این منظور می توانید اسباب بازی ها، وسایل بازی، یا حتی یک زمین بازی کوچک در پاسیو قرار دهید. همینطور می توانید با قرار دادن تاب و سرسره، تشک بادی، استخر بادی و یا وسایل بازی ورزشی یک محیط جذاب و مهیج برای فرزندتان ایجاد کنید.

ایده استفاده از پاسیو برای بازی کودکان
ایده های استفاده از پاسیو برای فضای بازی کودک

پاسیو برای نگهداری از حیوانات خانگی

اگر حیوان خانگی دارید، می توانید از پاسیو به عنوان محلی برای نگهداری از آنها استفاده کنید. برای این منظور می توانید قفس، خانه، یا حتی یک حیاط کوچک برای حیوان خانگی در پاسیو قرار دهید. همینطور می توانید از انواع وسایل لازم برای نگهداری از حیوان خانگی هم در پاسیو نگهداری کنید. پاسیو به واسطه هوای آزاد و نور طبیعی فضای مناسبی برای بازی و اقامت حیوانات خانگی شما فراهم می کند.

ایده استفاده از پاسیو برای حیوانات خانگی
ایده استفاده از پاسیو برای حیوانات خانگی

پاسیو برای صرف غذا و پخت و پز

اگر فضای پاسیو شما تهویه مناسب و دسترسی خوبی به هوای آزاد دارد می توانید در آن یک باربکیو، منقل یا گاز مجهز برای پخت و پز ایجاد کنید. همینطور می توانید با استفاده از میز و صندلی های باغی ، یک فضای غذاخوری در هوای آزاد برای خود و خانواده هم بسازید. علاوه بر این می توانید یک کافی بار خانگی برای صرف قهوه و دمنوش های خانگی هم در پاسیو درست کنید.

پیشنهاد مطالعه : کافی بار خانگی چیست؟

باربکیو و منقل در فضای پاسیو
باربکیو و منقل در فضای پاسیو
ایده میز غذاخوری در فضای نورگیر و پاسیو
ایده میز غذاخوری در فضای نورگیر و پاسیو

پاسیو برای ورزش

همه ما به فواید ورزش روزانه در هوای آزاد واقف هستیم. از طرفی وسایل ورزشی زیادی هم هستند که فضای زیادی در داخل خانه اشغال می کنند مثل : تردمیل، دوچرخه ثابت، تشک ورزشی و … . شما می توانید فضای پاسیو را به یک اتاق ورزش شخصی تبدیل کنید و از ورزش در محیط خانه لذت ببرید. به خصوص که دسترسی پاسیو به هوای آزاد، محیط مناسبی را برای فعالیت های ورزشی شما فراهم می کند.

ایده استفاده از پاسیو برای ورزش
ایده استفاده از پاسیو برای وسایل ورزشی

لاندری در پاسیو

فضای لاندری یکی از فضاهای کاربردی در خانه است که برای شستن و خشک کردن لباس ها، اتو کردن، نگهداری از شوینده ها، لباس ها و ملحفه های تمیز و کثیف و به طور کلی انواع ابزارآلات خانه طراحی می شود. شما می توانید پاسیوی خانه را به یک اتاق لاندری مفید و بزرگ تبدیل کنید و تمامی این وسایل را از داخل خانه به پاسیو منتقل کنید.

پیشنهاد مطالعه : لاندری روم یا اتاق رختشویخانه چیست؟

لاندری روم در پاسیوی خانه
ایده استفاده از پاسیو برای لاندری روم
ایده استفاده از پاسیو برای لاندری روم
تبدیل پاسیو و نورگیر به لاندری روم

پنتری در پاسیو

فضای پنتری به فضایی گفته می شود که در نزدیکی آشپزخانه قرار می گیرد و برای نگهداری از مواد غذایی و ابزارها و ظروف اضافه آشپزخانه استفاده می شود. اگر پاسیوی شما نزدیک آشپزخانه قرار دارد می توانید آن را با کابینت و شلف های دیواری دکور کنید و برای نگهداری از مواد غذایی اضافه استفاده کنید. به خصوص که پاسیو با هوای بیرون در ارتباط است و محیطی خنک برای نگهداری از مواد خوراکی فراهم می کند.

پیشنهاد مطالعه : اتاق پنتری چیست؟ فضایی دوست داشتنی در خانه

ایده استفاده از پاسیو برای پنتری روم
ایده اتاق پنتری در پاسیوی نزدیک آشپزخانه

مصالح مناسب برای دکوراسیون پاسیو

برای دکوراسیون پاسیو، می توانید از مصالح مختلف، مانند چوب، سنگ، فلز و بتن استفاده کنید. انتخاب مصالح مناسب، به سبک دکوراسیون کلی خانه شما بستگی دارد.

چوب:  

چوب یکی از محبوب ترین مصالح برای دکوراسیون پاسیو است که حسی گرم و طبیعی به فضا می بخشد. برای دکوراسیون پاسیو با چوب، می توانید از مبلمان باغی چوبی، کفپوش چوبی، و همچنین وسایل تزئینی چوبی استفاده کنید. همینطور می توانید از انواع ترمو وال و ترمو پلاست هم برای دکور پاسیو و ایجاد نمای چوبی کمک بگیرید.

کفپوش و مبلمان چوبی برای بالکن و نورگیر
کفپوش و مبلمان چوبی برای بالکن و نورگیر

سنگ:  

سنگ، یکی دیگر از مصالح محبوب برای دکوراسیون پاسیو است که حسی خنک و لوکس به فضا می بخشد و عمر مفید بالایی هم دارد. برای دکوراسیون پاسیو با سنگ، می توانید از کفپوش سنگی، دیوارهای سنگی، و همچنین وسایل تزئینی سنگی استفاده کنید. می توانید از انواع سنگ های صیقلی برای دیوارپوش و کفپوش استفاده کنید. همینطور می توانید از انواع قلوه سنگ ها و سنگ های تزئینی برای تزئین گل و گیاهان و فضای سبز پاسیو کمک بگیرید.

کاربرد های سنگریزه و قلوه سنگ در طراحی پاسیو
کاربرد های سنگریزه و قلوه سنگ در طراحی پاسیو

فلز:  

فلز، مصالحی مدرن و امروزی است که حسی صنعتی و خاص به فضا می بخشد. برای دکوراسیون پاسیو با فلز، می توانید از سازه های فلزی مثل سقف موقت و آلاچیق، میز و صندلی های فلزی و همچنین وسایل تزئینی فلزی استفاده کنید. فلز ظاهری مدرن و جدید به محیط شما می بخشند و مقاومت بالایی هم در برابر تغییرات آب و هوایی دارد. می توانید از انواع استیل، آلومینیوم، گالوانیزه و سایز فلزات در طراحی پاسیو کمک بگیرید.

تیرچه فلزی برای سقف پاسیو
تیرچه فلزی برای سقف پاسیو

بتن و سیمان:  

بتن، مصالحی مقاوم و بادوام است و حسی مدرن و مینیمالیستی به فضا می بخشد. برای دکوراسیون پاسیو با بتن، می توانید از کفپوش بتنی، دیوارهای بتنی، و همچنین وسایل تزئینی بتنی استفاده کنید. می توانید از انواع پوشش های میکروسمنت که از سیمان ساخته شده اند و ظاهری بتنی دارند هم برای کف و دیوارها استفاده کنید.

دیوارپوش های بتنی و سیمانی برای حیاط خلوت
دیوارپوش های بتنی و سیمانی برای حیاط خلوت

آجر :

آجر هم می تواند فضای پاسیوی شما را دنج و گرم نشان بدهد. علاوه بر این مقاومت خوبی هم در برابر سرما و گرما و رطوبت دارد. می توانید از انواع آجرهای معمولی تا تزئینی برای دیوارپوش های پاسیو استفاده کنید و محیطی نوستالوژیک و جذاب در پاسیو بسازید.

دکوراسیون سنتی و آجری برای پاسیو و حیاط کوچک
دکوراسیون سنتی و آجری برای پاسیو و حیاط کوچک

نکات طراحی پاسیو

  • توجه به ابعاد پاسیو:  قبل از هر اقدامی، باید ابعاد پاسیو را به دقت اندازه گیری کنید. این کار به شما کمک می کند تا مبلمان و سایر وسایل را به درستی برای پاسیو انتخاب کنید و بهتر بتوانید از فضا استفاده کنید.
  • توجه به نورپردازی : نورپردازی یکی از عوامل مهم در طراحی پاسیو است. نورپردازی مناسب می تواند فضای پاسیو را زیباتر و دلنشین تر کند. می توانید از نورپردازی های دیوار کوب، موضعی و نورهای تزئینی برای نورپردازی شب پاسیو استفاده کنید.
  • توجه به ایمنی : هنگام طراحی پاسیو باید نکات ایمنی را نیز در نظر بگیرید. به عنوان مثال، اگر در پاسیو از شلف های دیواری یا سازه های موقت استفاده می کنید، حتما از استحکام آنها مطمئن بشوید. همینطور امنیت لازم برای کودکان و حیوانات خانگی را هم در طراحی در نظر بگیرید.
  • توجه به حریم خصوصی : در خیلی از آپارتمان ها پاسیو فضایی مشاء هست و به واحدهای آپارتمانی مختلف تعلق دارد. لازم است که قبل از هر گونه تغییری برای این پاسیوها، رضایت سایر همسایگان را به دست آورید. همینطور در طراحی پاسیو به آرامش و حریم سایر همسایگان هم دقت کنید. سعی کنید طراحی شما به صورتی باشد که مزاحمتی مثل مزاحمت بصری، صوتی یا آلودگی هوا برای سایر همسایگان ایجاد نکند.

ایده های کاربردی برای پاسیوی خانه
ایده های کاربردی برای پاسیوی خانه

سخن پایانی

پاسیو فضایی ارزشمند در خانه است که می توان از آن به روش های مختلفی استفاده کرد. با استفاده از نکات و ایده های بالا می توانید پاسیو را به فضایی زیبا، کاربردی، و لذت بخش تبدیل کنید. می توانید ابهامات و سوالاتتان را با ما در بخش نظرات در میان بگذارید. همینطور اگر به مشاوره و راهنمایی برای دکوراسیون پاسیو نیاز دارید، می توانید از طریق فرم مشاوره آنلاین دکوراسیون با ما در تماس باشید.

مطالب مرتبط :

ایده های دکوراسیون بالکن خانه – چطور از بالکن استفاده کنیم؟

نکات چیدمان گل و گیاهان در خانه – گلدان ها را کجا بگذاریم؟

کافی بار خانگی چیست؟

لاندری روم چیست؟ اتاق رختشویخانه کوچک

پنتری روم چیست؟ انبار دخیره مواد غذایی در خانه

3.7 3 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
نظر شما درباره این مطلب چیه؟x
از درخواست شما متشکریم. شما به عضویت خبرنامه مجله معماری نیلی درآمدید.