لاندری روم در خانه چیست؟ – چطور یک رختشویخانه کوچک داشته باشیم؟

لاندری روم در دکوراسیون داخلی چیست؟
لاندری روم در دکوراسیون داخلی چیست؟

فهرست مطالب

لاندری روم و یا اتاق رختشویخانه یک فضای کوچک و کاربردی است که در خانه برای شستشو و مرتب سازی لباس ها طراحی می شود. این فضا می تواند بنا به نیاز شما بزرگ یا کوچک باشد. در کشور ایران در گذشته در محیط حمام های عمومی فضایی بزرگ به نام رختشویخانه با حوض و موارد مورد نیاز برای شستشوی لباس ها طراحی می شد که اهالی محله از آن استفاده می کردند. با معماری مدرن و ورود ماشین های لباسشویی به خانه ها این فضا کوچک تر شد و به شکل لاندری روم های امروزی در آپارتمان ها جا گرفت. در این مطلب نکات و ایده های فضای لاندری در خانه را بررسی می کنیم. اگر شما هم به این فضای کاربردی نیاز دارید با ما همراه باشید.

لاندری روم چیست؟
لاندری روم چیست؟

کاربرد فضای لاندری روم در خانه

همانطور که گفتیم ابعاد لاندری روم با توجه به متراژ و نیاز هر خانه می تواند از یک کمد کوچک تا یک اتاق کامل تغییر کند. فضای لاندری روم می تواند شامل موارد زیر باشد :

  • محل قرارگیری ماشین لباسشویی و خشک کن
  • فضای خشک کردن و آویزان کردن لباس ها
  • محفظه لباس های کثیف
  • فضای نگهداری از انواع شوینده ها
  • فضای اتو کردن لباس
  • محفظه نگهداری از ملحفه ها و حوله ها
  • فضای ابزارها و وسایل نظافت منزل

که موارد بالا را می توانیم به صورت جداگانه بررسی کنیم.

کاربرد لاندری روم در دکوراسیون خانه
کاربرد لاندری روم در دکوراسیون خانه

ماشین های لباسشویی در لاندری روم

به طور کلی ماشین لباسشویی مهم ترین قسمت لاندری روم است. پس فضایی که برای رختشویخانه در نظر می گیرید حتما باید شیر ورودی آب، خروجی برای شلنگ تخلیه و پریز برق داشته باشد. همینطور بهتر است که کف این فضا عایق رطوبتی و کفشوی برای موارد اضطراری داشته باشد و قابل نظافت باشد. ماشین لباسشویی های استاندارد حدود ۶۰ سانتی متر عرض و ۶۰ سانتی متر عمق دارند و این حداقل مقدار فضایی است که شما برای لاندری روم احتیاج دارید.

کم ترین ابعاد لاندری روم در آپارتمان
برای هر ماشین لباسشویی حداقل به ۶۰ سانتی متر فضا نیاز دارید.

چرا دو لباسشویی در لاندری روم ها می بینیم؟

شاید شما هم در خیلی از عکس های اینترنتی دیده باشید که دو لباسشویی روی هم و یا کنار هم در بعضی لاندری روم ها قرار دارد. علت این مسئله این است که خیلی اوقات یکی از این ماشین ها، همان ماشین لباسشویی ساده و دومی ماشین خشک کن است. این حالت بهینه ترین مدل برای شستشو و خشک کردن لباس ها را در اختیار ما قرار می دهد. چرا که هر ماشین به صورت تخصصی وظیفه خودش را انجام می دهد و اینکه ماشین های خشک کن قدرت بسیار بالاتری نسبت به ماشین های لباسشویی معمولی دارند.

چرا در لاندری روم دو ماشین لباسشویی قرار می دهند؟
چرا در لاندری روم دو ماشین لباسشویی قرار می دهند؟

در حالت بعدی هر دو ماشین ها لباسشویی ساده هستند ولی از یکی فقط برای شستشو و از دیگری فقط برای خشک کردن استفاده می شود. این مدل استفاده کمک می کند که هر دو ماشین لباسشویی عمر مفید بیشتری داشته باشند و بهتر عمل کنند. علاوه بر این در خیلی از کشورهای اروپایی و مناطق مرطوب در فصول سرد سال رطوبت هوا به قدری بالاست که لباس ها به صورت نرمال امکان خشک شدن ندارند. در اینجا نقش ماشین های لباسشویی و خشک کن در پروسه خشک شدن لباس ها اهمیت بالایی پیدا می کند و استفاده از دو ماشین ضروری می شود.

ایده دکوراسیون لاندری روم کوچک
ایده دکوراسیون لاندری روم کوچک

فضای خشک کردن لباس ها

یکی از کاربردهای لاندری روم این است که می توانید لوازم لازم برای آویزان کردن و خشک کردن لباس را در آن تعبیه کنید. شما می توانید رخت آویز و یا بند رخت های خودتان را به صورت ثابت و یا تاشو در فضای لاندری روم قرار بدهید. به این ترتیب لباس ها در مدت خشک شدن فضای دیگری از خانه شما اشغال نمی کنند. شما می توانید از انواع رخت آویزهای توکار، تاشو و یا متحرک در این فضا استفاده کنید.

ایده بند رخت و انواع رخت آویز در  رختشویخانه
ایده بند رخت و انواع رخت آویز در رختشویخانه
ایده رخت آویز کم جا برای خانه های کوچک
ایده رخت آویز کم جا برای خانه های کوچک

محفظه لباس های کثیف

یکی از وسایل ناخوشایند در خانه محفظه و یا سبد لباس های کثیف است. شما می توانید سبد لباس ها را تا زمان شستشو در لاندری روم قرار بدهید. این کار به لحاظ بهداشتی هم بسیار بهتر از پراکندگی لباس های آلوده در قسمت های دیگر خانه است. علاوه بر این شما می توانید حتی کشو و محفظه های دارای گردش هوا برای قرار دادن لباس های کثیف در لاندری روم طراحی کنید. حتی اگر فضای شما جوابگو باشد می توانید محفظه های جداگانه برای لباس های سفید، مشکی و … در نظر بگیرید.

ایده کشو و سبد لباس های چرک در طراحی لاندری روم
ایده کشو و سبد لباس های چرک در طراحی لاندری روم

انبار شوینده ها

وسایل و مواد شوینده هم از جمله وسایلی هستند که باید در محیطی امن، خنک و دور از دسترس کودکان قرار بگیرند. لاندری روم این امکان را برای شما فراهم می کند که کمد و کشوی مجزا برای شوینده ها داشته باشید. این قضیه هم به راحتی شما در موقع شستشوی لباس ها کمک می کند و هم در قسمت هایی مثل آشپزخانه و حمام برای شما فضای آزاد بیشتری فراهم می کند.

استفاده از لاندری روم به عنوان انبار شوینده ها
استفاده از لاندری روم به عنوان انبار شوینده ها

فضای اتو کردن لباس ها

اتوکاری در هر خانه ای به مقداری فضا و نور کافی نیاز دارد. شما می توانید در لاندری روم اتو و ملحقات آن را قرار بدهید. علاوه بر این می توانید انواع میزهای اتو متحرک و یا تاشو و ثابت را در قسمت لاندری روم جا بدهید. همینطور لباس هایی که نیاز به اتو دارند را هم در نزدیکی اتو و میز اتو نگهداری کنید.

ایده ترکیب میز اتو و فضای لاندری روم
ایده ترکیب میز اتو و فضای لاندری روم

فضای حوله ها و ملحفه ها

هر خانه ای بنا به نیاز اعضای خانواده، تعداد زیادی ملحفه، حولهخ و یا منسوجات پارچه ای دیگر مثل لوازم خواب و … دارد. شما می توانید اگر فضای لاندری روم شما خراج از حمام قرار دارد، کابینت و یا کمد جداگانه ای برای نگهداری از این منسوجات طراحی کنید.

استفاده از شلف در لاندری روم برای حوله های اضافی
استفاده از شلف در لاندری روم برای حوله های اضافی

ابزارهای نظافت منزل

علاوه بر مواردی که نام بردیم شما می توانید انواع لوازم نظافت و تعمیر منزل مثل جاروبرقی، بخارشوی، طی زمین شوی، دستمال ها و شوینده ها، جعبه ابزار و سایر لوازم کاربردی خانه را هم در لاندری روم قرار بدهید. در واقع اتاق رختشویخانه می تواند یک ایستگاه کاربردی برای نظافت و تعمیرات منزل و لباس ها باشد. ناگفته نماند که شما می توانید یک سینک هم برای شستشوی دستی لباس ها به لاندری روم اضافه کنید.

استفاده از اتاق رختشولخانه برای انبار لوازم
استفاده از اتاق رختشولخانه برای انبار لوازم

لاندری روم کجا می تواند قرار بگیرد؟

فضای رختشویخانه یا لاندری روم همانطور که گفتیم به تاسیسات آب و برق نیاز دارد. علاوه بر این کف فضای لاندری روم باید کفپوش هایی مثل سرامیک، سنگ و یا کاشی باشد و حتی الامکان عایق رطوبتی و کفپوش داشته باشد. همینطور باید از فضای اتاق خواب ها به اندازه کافی فاصله داشته باشد تا صدای ماشین های لباسشویی مزاحم خواب اعضای خانواده نشود. لاندری روم را می توانید در فضاهای زیر طراحی کنید :

آشپزخانه

نزدیک بودن لاندری روم به آشپزخانه از لحاظ تاسیسات آب و برق و کفپوش یک انتخاب راحت و به صرفه است. علاوه بر این شما موقع آشپزی به راحتی می توانید به شوینده ها و وسایل کاربردی داخل لاندری روم دسترسی داشته باشید. در خیلی از خانه ها لاندری روم را در بخشی از آشپزخانه طراحی می کنند و با در جداگانه معمولی، کمدی یا کابینتی آن را از بقیه فضا تفکیک می کنند.

طراحی لاندری روم در آشپزخانه
طراحی لاندری روم در آشپزخانه

حمام

همانطور که گفتیم کف لاندری روم باید قابل نظافت باشد. پس حمام و سرویس بهداشتی می توانند گزینه های خوبی برای فضای لاندری روم باشند. دقت کنید که لاندری روم لزوما نیازی به متراژ بالا ندارد و حتی می تواند در حد یک یا دو کمد در گوشه حمام طراحی بشود. علاوه بر این نزدیکی لاندری روم به حمام کمک می کند که شما لباس های کثیف را سریع تر و راحت تر به ماشین لباسشویی و یا محفظه خودشان برسانید و دسترسی راحت تری به لباس های تمیز داشته باشید.

حمام یکی از بهترین مکان ها برای طراحی لاندری روک
حمام یکی از بهترین مکان ها برای طراحی لاندری روک

راهرو و یا فضای تقسیم

یکی دیگر از فضاهایی که می توانید برای لاندری روم استفاده کنید راهروها و یا فضاهای تقسیم در خانه است. در خیلی از خانه ها راهرو یا محیط هایی داریم که برای جداسازی فضاها به کار می روند. شما می توانید از این قسمت از خانه استفاده کنید و یک لاندری روم کاربردی در آن در طراحی کنید. همینطور می توانید از گاراژ، زیرزمین و یا هر نوع فضای اضافه ای در خانه برای این امر استفاده کنید.

استفاده از فضای راهرو برای رختشویخانه
استفاده از فضای راهرو برای رختشویخانه

بالکن

شما می توانید بالکن یا پاسیوی خانه را هم به لاندری روم تبدیل کنید. این فضاها اغلب دارای کفپوش ضدآب و کفشوی هستند و برای مصرف رختشویخانه بسیار مناسبند.

ایده لاندری روم در بالکن خانه
ایده لاندری روم در بالکن خانه

نکات طراحی لاندری روم

  • همانطور که گفتیم برای لاندری روم شما به فضای کافی برای قرار دادن یک یا دو لباسشویی به عرض و عمق ۶۰ سانتی متر نیاز دارید.
  • می توانید لاندری روم را با درهای کمدی، کشویی و کابینتی از بقیه فضا تفکیک کنید.
  • می توانید از تورفتگی ها و قسمت های بلااستفاده خانه برای ساختن یک لاندری روم استفاده کنید.
  • در لاندری روم می توانید از کشو، کمد، قفسه، کابینت، سبد و شلف برای دسته بندی و نگهداری از وسایل مختلف کمک بگیرید.
  • کف فضای لاندری روم شما باید قابل شستشو و ضدآب باشد.
  • نکات ایمنی برای کودکان و بزرگسالان از نظر استفاده و محل قرارگیری لباسشویی را رعایت بفرمایید.
  • می توانید از ایده های مختلفی برای رخت آویز لباس ها و میز اتو و سایر وسایل نظافت استفاده کنید. تصاویر و مدل های فراوانی در اینترنت و بازارها برای این موارد وجود دارند.
  • لاندری روم به نظم و راحتی شما هنگام نظافت لباس ها و خانه کمک می کند. می تواند کوچک و یا بزرگ و یا حتی مخفی باشد. لزوما هم نیازی به متراژ بالا برای طراحی لاندری روم نیاز ندارید. می توانید در کوچکترین خانه ها هم لاندری روم داشته باشید.
ایده استفاده از تورفتگی دیوار برای لاندری روم
ایده استفاده از تورفتگی دیوار برای لاندری روم
تفکیک لاندری روم با در چوبی ریلی دکوری
تفکیک لاندری روم با در چوبی ریلی دکوری

اگر برای طراحی و دکوراسیون لاندری روم خانه ابهام یا سوالی داشتید می توانید در بخش نظرات و یا مشاوره دکوراسیون با ما مطرح کنید تا شما را در این مسیر راهنمایی کنیم.

مشاوره آنلاین دکوراسیون داخلی

مطالب مرتبط :

با تورفتگی های دیوار در خانه چه کنیم؟

کاربرد شلف در دکوراسیون داخلی

3 5 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
نظر شما درباره این مطلب چیه؟x
از درخواست شما متشکریم. شما به عضویت خبرنامه مجله معماری نیلی درآمدید.