قرمز یکی از رنگ های اصلی چرخه رنگ (قرمز، آبی، زرد) و شدیدترین و شجاعانه ترین آنهاست. قرمز نماد شجاعت، جوانی، هیجان، عشق، خون، خشم و به طور کلی غلیان احساسات است. درباره کاربرد رنگ قرمز در دکوراسیون همیشه این نکته را باید در نظر داشته باشیم که قرمز سریع فضا را تحت تاثیر خودش قرار می دهد و توجه را به سمت خودش جلب می کند. همینطور با توجه به انرژی بالایی که دارد ممکن است در صورت زیاده روی، تاثیر منفی بر فضا بگذارد. پس حتما باید آن را محتاطانه و با دقت استفاده کنیم.
در مطلب جداگانه ای به طور مفصل انواع رنگ قرمز در دکوراسیون و روانشناسی و تاثیر هر کدام از طیف های آن را بررسی کردیم. پیشنهاد می کنیم برای استفاده از قرمز در طراحی داخلی پیش از این مطلب، مطلب رنگ قرمز در دکوراسیون را مطالعه کنید. در این مطلب به صورت جداگانه موارد استفاده از قرمز در دکوراسیون و نکات استفاده از هر کدام را بررسی کردیم. پس برای آشنایی بیشتر با این رنگ مهم و زیبا و کاربرد قرمز در دکوراسیون داخلی با ما همراه باشید.
دیوار قرمز رنگ
رنگ قرمز به طور کلی خاصیت دعوت کننده و اشتها آوری دارد. پس مهم ترین کاربرد آن در دکوراسیون، جلب توجه، برانگیختن هیجان و جذب افراد به موضوعی است که می خواهیم بهتر دیده شود. با این اوصاف می توانیم از دیوار قرمز رنگ در آشپزخانه و ناهارخوری (اشتهاآور و انرژی بخش)، هال ورودی (دعوت کنندگی)، نشیمن (گرم و صمیمی شدن فضا)، دیوار پشت تلویزیون (جلب توجه و تبدیل به نقطه کانونی فضا) استفاده کنیم.
تناژهایی مثل آجری، حنایی و قرمزهای روشن انتخابهای کم ریسکتری برای رنگ دیوار هستند. بهتر است از قرمز در یک یا حداکثر دو دیوار در هر فضا استفاده شود و از قرمز کردن کل دیوارها پرهیز کنیم تا باعث خستگی چشم و خفگی فضا نشود.
مبلمان قرمز
قرمز همه توجه را در فضا به سمت خودش می کشد، پس می توانیم از این ویژگی برای ساخت نقطه کانونی استفاده کنیم. پیشنهاد می کنیم به جای اینکه کل سرویس مبلمان را قرمر انتخاب کنید، آن را در به صورت محدود و در یکی دو قطعه مثل مبل تکی یا صندلی در کنار با رنگ های نود و خنثی استفاده کنید. یک وسیله قرمز در کنار رنگهای خنثی و مات مثل سفید، مشکی و خاکستری ها به خوبی خودش را نشان می دهد. همینطور تنوع و تحرک خوبی هم به فضا می دهد. خیلی از طراحان در سبک هایی مثل مدرن و معاصر از این تکنیک برای تنوع بخشیدن به رنگ های خنثی استفاده می کنند.
طیف های مختلف قرمز برای کاناپه، مبل تکی، بوفه، کتابخانه، صندلی ناهارخوری، فرش و مبلمان آشپزخانه گزینه های خوبی هستند. اما بهتر است در فضای اتاق خواب و فضای استراحت به علت انرژی بالا، از قرمزهای تند پرهیز شود چرا که ممکن هست روی کیفیت خواب تاثیر منفی بگذارد.
اکسسوری قرمز رنگ
استفاده از رنگ قرمز به صورت لکه ای و در اکسسوری ها و دکوریجات، محتاطانه ترین و رایج ترین کاربرد قرمز در دکوراسیون است. در این روش می توانیم بقیه فضا را به رنگ های خنثی دکور کنیم و از قرمز در وسایلی مثل گلدان، شمعدان، ظروف تزئینی، وسایل دکوراتیو و … استفاده کنیم.
اکسسوری های قرمز تقریبا در همه پالت های رنگی و سبکهای مختلف قابل استفاده هستند. بخصوص کنار رنگ های پاستلی و روشن فضا را از یکنواختی خارج می کنند و گرم و شادی بخش هستند. این روش در فضاهای مختلف خانه و حتی اتاق خواب هم قابل اجرا است. تنها نکته ای که باید دقت کنیم اینکه حد تعادل را در این وسایل دکوری رعایت کنیم و سعی کنیم به تعداد محدود و در ابعاد متوسط تا بزرگ از رنگ قرمز استفاده کنیم. چرا که استفاده از وسایل ریز با تعداد بالا به هر رنگی فقط باعث بهم ریختگی و آشفتگی دکوراسیون ما می شود.
طیف های روشن رنگ قرمز
می توانیم به جای استفاده از قرمز اصلی یا قرمزهای تیره که فضا را خیلی شدید تحت تاثیر قرار می دهند، از طیفهای روشن آن استفاده کنیم. تناژهای روشن قرمز مثل حنایی، مرجانی، آجری و لاکی روشن انتخاب های کم ریسک تری نسبت به انواع تیره آن هستند و در سطوح گسترده تر مثل کف و سقف و دیوارهای بزرگتر هم قابل استفاده هستند. قرمزهای روشن یادآور رنگ های مختلف پاییز در طبیعت هستند و معمولا با انواع بافت های طبیعی مثل چوب و تناژهای قهوه ای به خوبی ترکیب می شوند. به ما در ساختن فضایی دنج و گرم کمک می کنند و می توانیم در انتخاب رنگ های دیگر فضا آزادانه تر عمل کنیم.
طرح و نقش قرمز رنگ
یک روش خوب دیگر برای استفاده از قرمز در دکوراسیون هم، استفاده از قرمز در طرح و نقش ها و به صورت ترکیبی و کنترل شده با رنگ های دیگر است. مثلا می توانیم به جای استفاده از دیوار قرمز، از یک فرش، پرده، روتختی یا کوسن که از ترکیب قرمز و رنگ های دیگر ساخته شده استفاده کنیم. این روش را به خصوص می توانیم با فرش زیبای ایرانی پیاده سازی کنیم.
این روش هم انرژی خود رنگ قرمز را کنترل می کند و هم به ما اجازه استفاده از آن در تعداد بالاتر و سطوح بزرگتر می دهد. همینطور طرح و نقش قرمز نسبت به قرمز ساده، تاثیر کمتری در فضا می گذارد و تغییر دکوراسیون های آینده را آسانتر می کند. در همین حال تنوع و شادی به فضا می آورد. البته در سبکهای مدرن و مینیمال این کار خیلی رایج نیست. ولی در سایر سبکها مثل سنتی ایرانی و بوهمین می توانیم از ترکیب قرمزهای مختلف به این شیوه در فضایمان استفاده کنیم.