اولین نگاه، بهترین تاثیر– ۹ عنصر ضروری در دکوراسیون ورودی خانه

بایدهای دکوراسیون ورودی خانه
بایدهای دکوراسیون ورودی خانه

فهرست مطالب

ورودی خانه، نخستین تصویری است که از خانه شما در ذهن مهمانان شکل می‌گیرد. این فضا، ویترین خانه‌ شما محسوب می‌شود و فرصتی است تا سبک زندگی و سلیقه شما را به نمایش بگذارد. یک ورودی جذاب و دلنشین، علاوه بر اینکه حس خوشامدگویی را به مهمانان منتقل می‌کند، می‌تواند بر روحیه ساکنین خانه نیز تأثیر مثبت بگذارد. در این مقاله، به شما کمک می‌کنیم تا با استفاده از ایده‌های خلاقانه و عناصر مناسب، ورودی خانه‌تان را به فضایی زیبا و کاربردی تبدیل کنید. پس برای آشنایی با ضروریات دکوراسیون ورودی خانه با ما همراه باشید.

مشخصات یک ورودی ایده آل

با کوچک تر شدن متراژ آپارتمان ها و همینطور طراحی مدرن خانه ها خیلی اوقات فضای ورودی به عنوان یک فضای مجزا و مهم در طرح نقشه خانه ها در نظر گرفته نمی شود. با این وجود ورودی یکی از مهم ترین فضاهای خانه به حساب می آید که اولین نما از خانه شما را به میهمانان و حتی خود شما نشان می دهد. پس لازم است که برای دکوراسیون فضای ورودی هم درست به اندازه سایر فضاهای خانه وقت و دقت به کار ببرید. یک ورودی با دکوراسیون مناسب، باید ویژگی های زیر را داشته باشد :

  • دعوت کنندگی : فضای ورودی شما باید جذاب، گیرا باشد و بتواند در همان نگاه اول چه از سمت داخل و چه از خارج خانه افراد را به سمت خود دعوت کند.
  • داشتن مرز مشخص : ورودی شما باید دارای مرز مشخصی باشد و یک فضای تفکیک شده هر چند کوچک جدا از سالن، نشیمن، راهرو و یا هر فضایی که در ورودی به آن باز می شود داشته باشد. دقت کنید که این فضا حلقه اتصال درون و بیرون خانه شماست و از ضروریات دکوراسیون به حساب می آید.

بخوانید : چطور فضای ورودی را از سالن پذیرایی تفکیک کنیم؟

  • کاربردی : فضای ورودی شما ممکن است برای توقف، پوشیدن کفش، گذاشتن لباس ها و کلید ها و خریدها استفاده بشود. پس با توجه به نیاز خود لازم است این فضا را مبلمان کنید.
  • هماهنگی با سبک دکوراسیون : طراحی ورودی شما باید با مبلمان و طراحی سایر فضاهای خانه همخوانی داشته باشد. این سبک می تواند کلاسیک، نئوکلاسیک، مدرن، مینیمال یا هر سبک دیگری باشد.
  • پاکیزگی و ایمنی : ورودی باید همیشه تمیز و مرتب باشد تا حس آرامش و نظم را به افراد منتقل کند. همینطور لازم است که فضایی ایمن داشته باشید. کفپوش ضد لغزش، نور کافی و فضای کافی برای حرکت از جمله نکات ایمنی در ورودی هستند.

۹ عنصر ضروری برای دکوراسیون ورودی خانه

ممکن است فضای ورودی خانه شما کوچک، راهرویی، تفکیک نشده و یا بزرگ و دلباز باشد. به هر حال در هر متراژی می توانید یک دکوراسیون کاربردی و متناسب برای ورودی خانه در نظر بگیرید. برای متراژهای پایین می توانید از وسایل کوچک، مینیمال و تاشو استفاده کنید و برای فضاهای بزرگ می توانید از یک طراح داخلی هم کمک بگیرید. به هر ترتیب در تمام این حالت ها برای اینکه بتوانید به بهترین نحو از فضای ورودی خانه استفاده کنید لازم است که وسایل زیر را در دکوراسیون ورودی خانه به کار ببرید :

۱.     پادری

اولین خط دفاعی خانه شما در برابر آلودگی و گرد و غبار است. پادری‌ها در طرح‌ها و رنگ‌های متنوعی تولید می‌شوند و به راحتی با هر سبک دکوراسیونی هماهنگ می‌شوند. با انتخاب یک پادری با جنس مناسب، می‌توانید از ورود آلودگی به خانه جلوگیری کنید. همینطور پادری یا فرش مناسب می تواند به تفکیک فضای ورودی شما از بقیه خانه هم کمک کند :

بخوانید : راهنمای انتخاب و خرید پادری

۲.     سبد کلید یا جاکلیدی

برای سازماندهی کلیدها و جلوگیری از گم شدن آن‌ها. این وسایل علاوه بر کاربردی بودن، به دکوراسیون ورودی شما نیز جلوه خاصی می‌بخشند. می‌توانید از سبدهای حصیری، فلزی یا چوبی با طرح‌های متنوع استفاده کنید و وسایل ریز و درشتی که موقع ورود و خروج نیاز دارید، در آنها قرار بدهید.

پیشنهاد ما : کاربرد سبدهای حصیری در خانه

۳.     نیمکت یا صندلی

مکانی برای نشستن هنگام پوشیدن یا درآوردن کفش. انتخاب یک نیمکت یا صندلی با روکش راحت و مقاوم، به شما امکان می‌دهد تا با آرامش کفش‌های خود را عوض کنید یا موقع ورود به خانه خرید ها و وسایل اضافی را روی آن قرار بدهید. می توانید از پاف یا اتومان هم برای این منظور استفاده کنید.

پیشنهاد مطالعه : کاربرد پاف و اتومان در خانه چیست؟

۴.     جاکفشی

 برای مرتب کردن و نگهداری از کفش ها و جلوگیری از چخش شدن آلودگی در فضای خانه ضروری است. جاکفشی‌های دیواری، روباز و بسته، گزینه‌های متنوعی هستند که می‌توانید بر اساس فضای خود انتخاب کنید. جاکفشی‌های دیواری فضای کمتری اشغال می‌کنند و جاکفشی‌های روباز به شما امکان می‌دهند تا به راحتی کفش‌های خود را پیدا کنید. برای فضاهای راهرویی هم می توانید از جاکفشی های داشبوردی استفاده کنید.

بخوانید : راهنمای خرید جاکفشی برای خانه

۵.     آینه

برای بزرگ‌تر نشان دادن فضا و بررسی ظاهر قبل خود از خروج از خانه. آینه‌ها با فریم‌های مختلف و طرح‌های متنوع، به ورودی شما زیبایی می‌بخشند. می توانید از آینه قدی برای روشن تر شدن فضا و همینطور آینه های دیواری چندتایی برای بالای جاکفشی و تزئین دیوار ورودی استفاده کنید.

پیشنهاد ما : چه آینه ای برای خانه شما مناسب است؟

۶.     تابلو یا قاب عکس

انتخاب یک اثر هنری که با سبک دکوراسیون شما هماهنگ باشد، می‌تواند به ایجاد یک نقطه کانونی جذاب در فضای ورودی کمک کند. تابلوهای انتزاعی، طبیعت و یا عکس‌های خانوادگی گزینه‌های مناسبی هستند. همینطور می توانید با استفاده از تابلوهای مختلف یک دیوار گالری جذاب در ورودی خانه بسازید.

بخوانید : دیوار گالری چیست؟

۷.     کنسول یا میز کوچک

 برای قرار دادن کلیدها، کیف‌ها، نامه‌ها، قبض ها و سایر وسایل کوچک. می‌توانید از کنسول‌های چوبی، فلزی یا شیشه ای استفاده کنید. برای خانه‌های کوچک، می‌توانید از کنسول‌های دیواری یا حتی سطح روی جاکفشی استفاده کنید. همینطور می توانید روی کنسول را با توجه به فصل یا مناسبت ها تزئین کنید تا با حال و هوای بیرون خانه ارتباط بیشتری پیدا کند.

۸.     آویز لباس یا جالباسی

 برای آویزان کردن لباس‌های بیرون، کلاه و شال و وسایل میهمانان. این عنصر، به خصوص در فصول سرد سال بسیار کاربردی است. آویزهای لباس دیواری یا ایستاده، گزینه‌های مناسبی هستند. همینطور می توانید از کمدهای جالباسی که مخصوص فضای ورودی طراحی می شوند هم استفاده کنید.

۹.     تفکیک ورودی

همانطور که گفتیم لازم است که فضای ورودی شما هویت و مرز مستقل خود را در خانه داشته باشید. با استفاده از پارتیشن، تغییر کفپوش، فرش جداگانه یا رنگ مجزا می‌توانید ورودی را از سایر فضاها جدا کنید و به حفظ حریم خصوصی اعضای خانه هم با این کار کمک کنید.

بخوانید : چطور فضای ورودی خانه را تفکیک کنیم؟

عناصر پیشنهادی برای ورودی خانه

علاوه برا فهرست بالا می توانید در صورتی که فضای کافی دارید، از موارد زیر هم برای تکمیل فضای ورودی خانه استفاده کنید:

گل و گیاهان طبیعی

 گیاهان آپارتمانی کوچک و مقاوم، گزینه‌های مناسبی برای تزئین ورودی خانه هستند. گیاهانی مانند سانسوریا، زاموفیلیا و اسپاتی فیلوم به نور کم مقاوم هستند و به راحتی در محیط داخلی رشد می‌کنند.

کمد یا کابینت

 برای نگهداری وسایل اضافی مانند جاروبرقی، کفش های اضافی، ابزارهای کوچک و یا وسایل فصل‌های مختلف. کمدها و کابینت‌ها به شما کمک می‌کنند تا ورودی خانه خود را مرتب و منظم نگه دارید.

نورپردازی مناسب

 داشتن نور کافی در ورودی به شما کمک می‌کند تا راحت‌تر لباس بپوشید و محیطی دلنشین ایجاد می‌کند. می‌توانید از نورهای سقفی هالوژن، دیواری یا رومیزی مثل آباژور استفاده کنید. همینطور می توانید از نورهای مخفی و دیواری هم برای تزئین آینه و کنسول ورودی کمک بگیرید.

استفاده مناسب از رنگ

رنگ های روشن و خنثی کمک می کنند که فضای ورودی شما بزرگتر و پرنورتر به نظر برسد. با این حال می توانید از رنگ های زنده و خاص هم برای تفکیک ورودی از سایر فضاها کمک بگیرید. همینطور رنگ های تیره هم به همراه نورپردازی میتوانند یک دکور دراماتیک برای شما بسازند. بهتر است با توجه به سبک دکوراسیون خود از رنگ مناسب برای ورودی استفاده کنید.

سخن نهایی

در نهایت، ورودی خانه شما، بوم نقاشی شماست. با انتخاب رنگ‌ها، بافت‌ها و عناصر دکوراتیو مناسب، می‌توانید یک اثر هنری بی‌نظیر خلق کنید. فراموش نکنید که ورودی خانه شما، اولین و آخرین تصویری است که مهمانان از خانه شما به یاد می‌آورند، پس آن را به بهترین شکل ممکن طراحی کنید. می توانید از مشورت همکاران ما هم در بخش مشاوره یا نظرات در این زمینه کمک بگیرید.

مطالب مرتبط :

چطور ورودی خانه را تفکیک کنیم ؟
اصول دکوراسیون ورودی خانه
چطور راهروهای خانه را دکور کنیم؟
راهنمای خرید جاکفشی مناسب
چطور پادری انتخاب کنیم؟
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
نظر شما درباره این مطلب چیه؟x
از درخواست شما متشکریم. شما به عضویت خبرنامه مجله معماری نیلی درآمدید.