رنگ های پاستلی چه هستند ؟
رنگ های پاستلی در واقع تناژهای روشن و اشباع نشده رنگهای مختلف چرخه رنگ هستند و به تعداد تمام رنگهای چرخه رنگ و رنگهای ترکیبی، ما می توانیم رنگ پاستلی داشته باشیم. از ترکیب هر رنگی با درصد بالایی سفید یا کرم روشن می توانیم یک رنگ پاستلی بسازیم. این رنگ ها اغلب مات و غیر براق هستند و حتی گاهی آنها را به عنوان رنگهایی گچی یا غبار گرفته می شناسند .
پرطرفدارترین رنگهای پاستلی :
- یاسی و بادمجانی روشن (بنفش و سفید)
- هلویی و گلبهی روشن (نارنجی و سفید)
- آبی کبریتی و آسمانی (آبی و سفید)
- سبز مغز پسته ای و نعنایی (سبز و سفید)
- صورتی روشن (قرمز و سفید )
- لیمویی و کرم (زرد و سفید)
چرا از رنگ های پاستلی استفاده کنیم ؟
- رنگ های پاستلی نماد بهار ، الهام گرفته از طبیعت، سبک و آرامش بخش هستند و فضایی روشن، امن و آرامش بخش می سازند
- فضا را بزرگتر نشان می دهند و برای متراژهای پایین، فضاهای کم نور و راهرویی هم مناسبند
- چون فضا را سنگین و تاریک نمی کنند، می توانیم از آنها در مقیاس گسترده و سطوح وسیع استفاده کنیم.
- در بلند مدت کسل کننده نمی شوند.
- انتخابهای کم ریسکی هستند و معمولا در کنار هم پالت رنگی زیبایی می سازند.
- با رنگهای خنثی و روشن و بافت های طبیعی به خوبی ترکیب می شوند.
رنگهای پاستلی را چطور استفاده کنیم ؟
رنگ ها می توانند در برطرف کردن نواقص فضا و ایجاد جلوه بصری ایده آل و دلخواه به ما کمک کنند. در همین راستا ما می توانیم از رنگهای پاستلی سردتر مثل آبی، سبز و بنفش پاستلی در اتاقهای جنوبی و آفتابگیر که در طی روز نور گرمتری دارند استفاده کنیم و تعادل دمای رنگی فضا را برقرار کنیم. متقابلا هم می توانیم برای گرمتر کردن و تعادل نوری اتاقهای شمالی و بدون آفتاب از رنگهای پاستلی گرمتر مثل لیمویی، گلبهی، صورتی و هلویی استفاده کنیم.
در نورپردازی مصنوعی هم می توانیم به همین صورت با در نظر گرفتن دمای رنگهای پاستلی و دمای نورهای مصنوعی، فضاهایی با اتمسفرهای مختلف مثل روشن، دنج، سرگرم کننده، روحیه بخش آرامش بخش یا لوکس بسازیم.
کدام رنگ پاستلی بهتر است ؟
هر کدام از رنگهای پاستلی به طور مستقل انرژی و اثرگذاری متفاوتی دارند که این تاثیر را از رنگ مادر خودشان به ارث می برند. مثلا تناژهای سردتر مثل سبز و آبی آرامش بخش تر هستند و برای فضاهای استراحت، کار، مطالعه و ریلکس کردن مناسبند. تناژهای گرمتر مثل نارنجی و قرمز نور خوبی روی صورت منعکس می کنند و اشتها برانگیزند و با عملکرد فضاهای پذیرایی، غذاخوری، آشپزخانه، حمام و سرویس بهداشتی همخوانی دارند. تناژهای زرد انرژی بخش و دعوت کننده هستند و برای اتاق کودک، ورودی و راهروها می توانند گزینه مناسبی باشند.
نکات استفاده از رنگ های پاستلی
رنگهای پاستلی با اینکه روشن و انتخابهایی کم ریسک هستند ولی در صورت زیاده روی در استفاده از آنها، می توانند فضا را اشباع و کودکانه کنند. برای جلوگیری از این اتفاق، می توانیم از رنگهای خنثی در کنار آنها استفاده کنیم و فضا را تعدیل کنیم. سفید بهترین گزینه برای این کار و کرم و نسکافه ای ، بژ و خاکستری های روشن هم گزینه های دیگری هستند که می توانند به ما کمک کنند.
گزینه دیگر هم استفاده از رنگهای خنثی به عنوان رنگهای اصلی و استفاده از رنگهای پاستلی به عنوان رنگ دوم و سوم در اکسسوری ها و بافتهاست. پالت های رنگی مونوکروم هم معمولا انتخابی دنج و آرامش بخش هستند و ریسک شلوغ شدن و آشفتگی فضا با رنگهای مختلف را ندارند.
چه سبک دکوراسیون داخلی ؟
در سبک شبی-شیک در اکثر مواقع از رنگهای پاستلی به خصوص تناژهای صورتی و آبی استفاده می شود و در سبک ساحلی معمولا از انواع آبی های پاستلی در کنار کرم و هلویی و گلبهی که رنگهای اقیانوس و ساحل هستند استفاده می شود. آبی و بنفش های پاستلی مثل یاسی و بادمجانی روشن هم در سبکهای فرانسوی و کلاسیک و نئوکلاسیک پرکاربرد هستند.
در دکوراسیون به سبک های مدرن، مینیمال و اسکاندیناوی هم که رنگهای شدید طرفدار ندارند، از رنگهای پاستلی برای تعدیل و کاهش یکنواختی فضا استفاده می شود. سبز و صورتی های روشن به خصوص در کاغذ دیواری و پارچه ها در سبک انگلیسی کاربرد دارند و در سبک روستیک انواع سبزهای پاستلی به کار می آیند. تناژهای طبیعی مثل کرم، آبی و سبز و زرد هم در سبک های وینتج و فارم هاوس پرطرفدارند.
با چه نوع مبلمانی رنگ پاستلی استفاده کنیم ؟
پروسه تولید رنگهای پاستلی در گذشته که رنگها به صورت طبیعی ساخته می شدند ساده بوده و زیاد مورد استفاده قرار می گرفتند. پس به طور کلی سرچشمه آنها طبیعت است و همخوانی بیشتری با مصالح طبیعی مثل چوب و سنگ، بافت های پارچه ای مثل کتان، الیاف نرم و خز، دکوریجات سرامیک و سفالی و گل و گیاهان دارند. معمولا فضاهای پاستلی کنتراست کمی از لحاظ رنگی دارند و هدف آنها ایجاد آرامش و امنیت است و در آنها از اثاثیه سبک و خطوط و دکوریجات منحنی و گوشه های گرد به جای گوشه های تیز بیشتر استفاده می شود.
مطالب مرتبط : رنگ در دکوراسیون داخلی – انواع و کاربرد رنگ ها در دکوراسیون خانه
این مطلب را در صفحات اجتماعی ما دنبال کنید :دکوراسیون به رنگ های پاستلی