کودکان دنیایی زیبا و پر از روشنی و شادی و احتمالات مختلف دارند. هر انسانی مهم ترین دوره رشد و تکامل خودشان را در همین سالیان کودکی می گذارند. اتاق کودک حریم شخصی و قلمرو او محسوب می شود و جزو اولین فضاهایی است که هر انسانی طی عمر خودش به آن احساس تعلق می کند. پس دکوراسیون اتاق کودک نقش بسیار مهمی در روزمرگی و تخیلات و آموزشهای کودک می گذارد و می تواند مستقیما روحیه بچه را تحت تاثیر قرار بدهد. با این اوصاف سوالی که پیش می آید این هست که چطور اتاق کودک را بچینیم که به رشد و آرامش بیشتر او کمک کنیم؟
ما در دکوراسیون اتاق کودک باید سن و شرایط خاص بچه ها را در نظر بگیریم. و سعی کنیم طراحی و چیدمان اتاقشان با نیازها و علایقشان همخوانی داشته باشد. در این مطلب نکات مهمی که کمک می کنند چیدمان و دکوراسیون بهتری برای اتاق کودک داشته باشیم با هم بررسی می کنیم. با ما همراه باشید تا دنیای زیباتری برای کودکان خلق کنیم.
سادگی و خلوتی
وسایل و علایق و فعالیت های کودکان همانطور که رشد می کنند سال به سال تغییر می کند. به فضای زیادی هم برای بازی و تفریح احتیاج دارند. پس بهتر هست دکوراسیون اتاقشان را خلوت نگه داریم و قبل از دکوراسیون بررسی کنیم که چطور باید اتاق کودک را بچینیم تا محیط کافی برای بازی داشته باشند. همینطور اگر اتاق را خلوت نگه داریم تغییر دکوراسیون های بعدی هم برایمان آسان تر و کم هزینه تر می شود و راحت تر می توانیم دکوراسیون اتاق بچه ها را همزمان با رشدش تغییر بدهیم.
طراحی فضای بازی
همه بچه ها عاشق بازی هستند و داشتن فضای بازی به رشد بهتر و سلامتی و خلاقیت کودک منجر می شود. در دکوراسیون اتاق کودک می توانیم فضا برای فعالیت های هیجان انگیز در نظر بگیریم. مثلا کلبه چوبی، تشک بازی، تاب، سرسره، سنگ نوردی، تخته سیاه، دیوار نقاشی یا هر نوع فعالیت دیگه ای که خود کودک به آن علاقه دارد. علاوه بر اسباب بازی های مختلف، خیلی فعالیت ها هستند که با کمک دکوراسیون می توانیم زمینه آنها را فراهم کنیم و دنیای این انسان های کوچک را رویایی تر کنیم. پس در زمان طراحی دکوراسیون و قبل از اینکه اتاق کودک را بچینیم می توانیم امکانات لازم برای این قبیل فعالیت ها را هم در نظر بگیریم.
استفاده بهینه
گفتیم که بهتر هست که فضای اتاق کودک خلوت و باز باشد. در عین حال می توانیم طوری اتاق را بچینیم که بیشترین استفاده را از فضا کرده باشیم. مثلا تخت های پله خور، وسایل تاشو و قابل جابجایی، دکورهای توکار، وسایل کم جا و دکورسازی و … ایده هایی هستند که می توانند در استفاده حداکثری و هوشمندانه از فضای اتاق کودک به ما کمک کنند. بهتر است با استفاده بهینه از متراژ اتاق، بیشترین بهره برداری را از آن انجام بدیم و فضای باز بیشتری هم برای بازی کودک فراهم کنیم.
کمد و فضای ذخیره سازی
کودکان انواع و اقسام وسایل مثل لباس، اسباب بازی، وسایل مدرسه و … در سایزها و اشکال مختلف دارند که سال به سال هم تعدادشان بیشتر می شود. در دکوراسیون اتاق کودک حتما باید فضای نگهداری مثل انواع کمد، کشو، قفسه و شلف را برای این وسایل در نظر بگیریم. به یاد داشته باشیم که از تورفتگی های دیوار، کمدهای توکار، فضای زیر تخت و … برای این مورد استفاده کنیم. حتما در طراحی دکوراسیون و چیدمان اتاق سعی کنیم که از فضاهای بلااستفاده و پرت فضا برای تامین کمد و کشو و قفسه استفاده کنیم.
فضای مطالعه
داشتن یک فضای مجزا برای نقاشی، مطالعه و انجام دادن کارهای درسی به تمرکز بالاتر و نظم کودکان کمک می کند. این فضا با بزرگتر شدن بچه ها و طی سالیان تحصیل بسیار کاربردی و لازم هست. پس بهتر است در زمان دکوراسیون فکر کنیم که چطور اتاق کودک را بچینیم تا یک میز یا گوشه مناسب برای مطالعه باقی بماند و طراحی فضایی متناسب با سایز و نیاز کودک را از یاد نبریم.
کنج دنج
یک کنج دنج برای کتاب خواندن، قصه خوانی، استراحت یا بازی می تواند برای بچه ها احساس امنیت و لذت فراوانی ایجاد کند. می توانیم با دکورسازی بخشی از اتاق کودکان را به این کار اختصاص بدهیم و فضای اختصاصی مناسب سایز و نیاز خودشان برای آنها بسازیم.
دیوار نقاشی
اینکه کودک بتواند چیزی ساخته دست خودش را در دکور اتاق استفاده کند، کمک می کند که بیشتر احساس تعلق به فضا داشته باشد. علاوه بر این اکثر بچه ها از نقاشی کشیدن و نوشتن روی دیوار لذت می برند. می توانیم در بخشی از دیوار یا گوشه ای از اتاق کاغذ قابل تعویض، دیوارپوش قابل شستشو، تخته سیاه و …برای نقاشی بچه استفاده کنیم. همینطور می توانیم قسمتی را هم برای قراردادن نقاشی و کاردستی های کودک در دکوراسیون در نظر بگیریم.
برای رنگ ها جا نگه داریم
وسایل و اسباب بازی های کودکان در رنگ های متنوعی تولید می شوند و خود کودک هم در هر دوره علایقش تغییر می کند. پس اگر یک تم رنگی خاص برای اتاق کودک در نظر بگیریم، با ورود وسایل مختلف طی سالیان دکور ما بهم می ریزد و دیگر زیبایی اول را ندارد. برای حل این مورد می توانیم از رنگ های خنثی در کلیت اتاق و از رنگ های مختلف در دکوریجات استفاده کنیم. به این صورت جا برای برای ورورد رنگ های جدید هم نگه می داریم. ضمن اینکه تنوع رنگی برای خود بچه ها هم جذابتر از یک رنگ ثابت هست.
امنیت مهم ترین فاکتور
اتاق کودک، فضای متعلق به خود بچه هست و باید بتواند این فضا را مال خودش بداند و در آن به فعالیت هایی که دوست دارد بپردازد. همینطور ممکن هست بعضی اوقات در اتاق تنها باشد. پس رعایت نکات ایمنی مهم ترین اصل دکوراسیون اتاق کودک است. نباید در اتاق کودک لبه های تیز و برنده یا اجسام شکننده مثل شیشه داشته باشیم. همینطور وسایل قابل سقوط مثل تابلوها و شلف ها را کاملا باید ایمن و محکم به دیوار وصل کنیم. برای جاهایی مثل تخت یا فضای بازی که در ارتفاع قرار دارد نرده در نظر بگیریم. کفپوش نرم هم داشته باشیم که کودک سر نخورد یا در برخورد با زمین آسیب نبیند. همینطور وسایل خطرناک را در ارتفاع یا جایی قرار بدهیم که دست کودک به آنها نرسد و باعث سقوط یا افتادن آنها نشود.
بسیار زیبا
سپاس از نظرتون