راهنمای خرید مبل – راهنمای اندازه گیری و بهترین ابعاد مبل

راهنمای خرید مبل خانگی
راهنمای خرید مبل خانگی

فهرست مطالب

مبلمان یکی از اولین و مهم ترین وسایلی است که برای دکوراسیون نشیمن و پذیرایی انتخاب می کنیم و با توجه به فضای زیادی که اشغال می کنند در واقع نمای اصلی خانه ما را تشکیل می دهند.یک راهنمای جامع و کامل برای خرید مبلمان می تواند ما را از ساعت ها سردرگمی برای خرید مبل و صرف هزینه های گزاف برای انتخاب های اشتباه نجات دهد.

در مسئله خرید مبلمان برای خانه فاکتورهای متعددی دخیل هستند که بعضی از آنها مربوط به طراحی داخلی فضای ما می شوند مثل : ابعاد فضای ما، سبک دکوراسیون غالب محیط، کاربرد مبل، طول و عرض فضا، چند مبل احتیاج داریم، اینکه چطور قصد داریم فضا را چیدمان کنیم و … . بقیه نکاتی که باید در نظر بگیریم مربوط به خود مبلمان است مثل رنگ، جنس روکش، ابعاد مبل، مواد داخلی، سبک، نوع پایه و بالشتک و قیمت مبل و … . همه این فاکتورها میتوانند روی انتخاب نهایی ما تاثیر بگذارند و با توجه به اینکه مبلها فضای زیادی اشغال می کنند و معمولا هزینه سنگینی دارند، بهتر است که قبل از خرید با این نکات یک آشنایی کلی داشته باشیم.

این مطلب یک راهنمای کامل برای انتخاب و خرید مبلمان خانه است که به ما کمک می کند با در نظر گرفتن فضا و نیاز و سلیقه مان از بین بی نهایت مبل موجود در بازار، بهترین گزینه را انتخاب کنیم.

راهنمای خرید مبل راحتی و رسمی
راهنمای خرید مبل راحتی و رسمی

چه سبک مبلی بخریم ؟

مهم ترین و اولین مسئله ای که باید در نظر بگیریم توجه به سبک دکوراسیون بقیه فضاست. مبلها یکی از بزرگترین قطعات نشیمن و پذیرایی هستند و نقش مهمی در تعیین سبک دکوراسیون ما دارند. پس حتما باید با سبک بقیه سالن مثل میزها، دیوار، کابینت، پرده و بقیه وسایل همخوانی داشته باشند و سعی کنیم از تلفیق غیرمرتبط سبکهای مختلف اجتناب کنیم. مبلمان کلاسیک فقط برای متراژهای بالا و سبکهای کلاسیک مناسب هستند. برای متراژهای متوسط و کوچک بهتر است از مبلمان سبک های مدرن استفاده کنیم که ساده تر و کوچکتر باشند و فضا را تاریک و تنگ نشان ندهند.این نکته هر چقدر هم که بدیهی و ساده به نظر برسد، ولی بالاترین اهمیت را در خرید مبلمان دارد. و هنوز در خیلی از خانه ها ناهمخوانی سبک مبلمان با سبک بقیه فضا، بزرگترین اشتباه دکوراسیون محسوب می شود.

راهنمای خرید مبل کلاسیک و مدرن
راهنمای خرید مبل کلاسیک و مدرن

برای چه کاری قصد داریم مبل بخریم ؟

دومین مسئله ای که باید به آن توجه کنیم نوع فضایی است که مبل را برای آن تهیه می کنیم. مسلما نمی توانیم مبل رسمی برای جلوی تلویزیون تهیه کنیم و انتظار داشته باشیم که همه موقع استفاده راحت باشند. عملکرد مبل ما حتما باید با عملکرد فضا و نوع استفاده ما از آن همخوانی داشته باشد.

اگر از مبل برای استراحت، تماشای تلویزیون، مطالعه و ریلکس کردن استفاده می کنیم، باید مبل راحتی و نرم و عمیق تهیه کنیم. همینطور برای اتاق کودکان و نوجوانان که نیاز به استراحت، بازی و مطالعه روی مبل دارند، حتما باید جنسی بادوام و نرم تهیه کنیم. در مقابل هم برای فضای پذیرایی رسمی و میهمانها، مبلهای صافتر و رسمی تر نیاز داریم. برای فضاهایی که کودک یا حیوان خانگی دارند هم باید به عمر مفید و جنس مبل توجه کنیم که هم دیرتر خراب شود و هم قابل نظافت و هم برای کودکان بی خطر باشد.

راهنمای خرید مبل راحتی و رسمی
راهنمای خرید مبل راحتی و رسمی

طول مبل

مهم ترین کمکی که راهنمای خرید مبل می تواند به ما کند، به دست آوردن ابعاد مبل مناسب برای فضای ماست. قبل از خرید مبلمان حتما همه ابعاد فضا را اندازه بگیریم و با توجه به آن خرید کنیم. اگر قصد داریم کاناپه را مقابل دیوار قرار بدهیم بهتر است طول کاناپه حداکثر به اندازه دو سوم طول دیوار باشد تا فضا را اشباع نکند. همینطور از هر سمت مبل که قصد داریم میز عسلی بگذاریم حداقل ۵۰ سانتی متر فضای خالی نیاز داریم که باید در نظر بگیریم. ضمن اینکه هر میز علاوه بر ابعاد حدودی ۵۰ سانتی متر، کمی هم فضای خالی در اطرافش نیاز دارد. اگر شوفاژ، آباژور و گلدان هم داشته باشیم فضای لازم برای آنها را هم باید در نظر بگیریم و با کسر تمام این اندازه ها طول مبل مناسب را پیدا کنیم.

طول مبل چقدر باشد ؟
طول مبل چقدر باشد ؟

عمق مبل

به فاصله بین پشت تکیه گاه مبل تا جلوترین قسمت بالشتک نشیمن، عمق مبل می گوییم و این ابعاد از ۶۰ تا ۱۱۰ سانتی متر متغیر است. عمق مبلی که انتخاب می کنیم تا حد زیادی به عرض سالن ما و ابعاد میز وسط و فضای رفت و آمد وسط سالن بستگی دارد. برای سالن های مستطیلی و کم عرض بهتر است مبل کم عمق تهیه کنیم تا فضای ما فرم راهرویی به خودش نگیرد. همینطور بهتر است در اطراف میز جلومبلی از همه جهات حداقل ۴۵ سانتی متر فضای رفت و آمد در نظر بگیریم. در سمت بین میز وسط و میز تلویزیون هم می توانیم فاصله را بیشتر کنیم و حدود ۹۰ سانتی متر فضای خالی باقی بگذاریم. با در نظر گرفتن ابعاد میز جلومبلی و این مسیرهای رفت و آمد می توانیم حداکثر عمقی که برای مبل فضای ما جوابگو است پیدا کنیم.

راهنمای انتخاب بین مبل عمیق یا کم عمق
راهنمای انتخاب بین مبل عمیق یا کم عمق

ارتفاع مبل

فاصله از کف تا بالای تکیه گاه مبل را ارتفاع مبل می گویند. این ارتفاع می تواند از ۶۰ تا ۱۰۰ سانتی متر متغیر باشد که کاربردهای متفاوتی دارند. مبل های پشتی بلند رسمی تر هستند و محل تکیه گاه برای سر و گردن کسی که نشسته فراهم می کنند. به همین دلیل برای فضاهای رسمی، سالن پذیرایی، افراد مسن یا کسانی که خستگی گردن دارند مناسبند. در مقابل مبل های پشت کوتاه غیر رسمی تر وبرای دراز کشیدن، ریلکس کردن و استفاده بلند مدت راحت تر هستند. پس برای نشیمن خانوادگی، تماشای تلویزیون، فضاهای غیررسمی و دوستانه و استراحت مناسبند.

مبل های پشت بلند اگر مقابل پنجره قرار بگیرند ممکن است فضا را تاریک کنند و اگر در وسط فضا هم قرار بگیرند، می توانند فضا را کوچک و خفه نشان بدهند. پس برای مبل های وسط سالن و پلان های باز که نیاز به تفکیک فضا داریم، بهتر است از مبل های پشت کوتاه استفاده کنیم. همینطور به طور کلی مبل بلند سقف را کوتاه تر نشان می دهد پس برای فضاهایی که سقف کوتاهی دارند حتما باید از مبل های پشت کوتاه استفاده کنیم. به طور کلی چون مبلهای پشت بلند فضای بیشتری اشغال می کنند برای متراژهای بالا و سقف های بلند مناسب تر هستند.

مبل پشت بلند یا کوتاه
مبل پشت بلند یا کوتاه

ارتفاع نشیمن

فاصله از کف تا بالای بالشتک نشیمن مبل را ارتفاع نشیمن آن می گویند و این ابعاد از ۳۸ تا ۶۰ سانتی متر متغیر است. در مجموع نشیمن کوتاه تر دوستانه تر و غیررسمی تر و نشیمن بلند رسمی تر است. در این انتخاب باید به میانگین قد استفاده کنندگان توجه کنیم. اگر مبل کوتاهی برای افراد بلند قد تهیه کنیم، هر بار نشستن و بلند شدن از آن با سختی همراه است و در بلند مدت باعث آسیب به زانو می شود. مبل بلند هم برای افراد کوتاه قد و کودکان باعث می شود پایشان به زمین نرسد و زودتر خسته شوند. همینطور به ارتفاع میز جلومبلی و عسلی ها هم باید توجه کنیم. سطح روی میز جلومبلی هیچ وقت نباید بلندتر از بالشتک نشیمن مبل باشد و بهتر است هم سطح یا کمی کوتاه تر باشد تا راحت استفاده شود.

ارتفاع استاندارد نشیمن مبل
ارتفاع استاندارد نشیمن مبل

عمق نشیمن

عمق نشیمن به فاصله جلوی بالشتک نشیمن تا جلوی پشتی مبل گفته می شود و مسلما به اندازه ضخامت قسمت پشتی از عمق مبل کوچکتر است. این عمق هم فاکتور تعیین کننده ای در میزان راحتی یک مبل است. به این صورت که در یک فضای رسمی که قرار است همه صاف بنشینند، عمق نشیمن ۶۰ سانتی متری برای یک فرد بلند قد مناسب است. ولی این عمق برای همان فرد برای استراحت و تماشای تلویزیون کم و خسته کننده است. برعکس هم اینکه یک عمق ۸۰ سانتی برای یک فرد کوتاه قد، باعث می شود پایش به زمین نرسد یا نتواند زانو را درست خم کند پس همیشه مجبور می شود از کوسن در قسمت کمر برای پر کردن عمق اضافی استفاده کند. پس در انتخاب عمق نشیمن هم باید به قد کسانی که از مبل استفاده می کنند و هم به عملکرد مبل دقت کنیم.

عمق استاندارد مبل راحتی
عمق استاندارد مبل راحتی

ارتفاع دسته ها

ارتفاع دسته ها هم یکی از دیگر از فاکتورهای تاثیرگذار بر نمای کلی فضای ما و راحتی افراد روی مبلهاست. برای فضاهای کوچک و جاهایی که قصد داریم کنار مبل ها، میز عسلی بگذاریم بهتر است از مبلهای دسته کوتاه یا بدون دسته استفاده کنیم. به این صورت استفاده از میزها راحت تر می شود و از نظر بصری هم دسته ها و مبلها فضای کمتری اشغال می کنند.

دسته های بلند فضایی رسمی تر می سازند و در فضاهای کوچک می توانند فضا را تاریک و دلگیر کنند. همینطور فاصله بیشتری بین مبلها می اندازند و دید افراد به همدیگر را سختتر می کنند. پس برای فضاهای بزرگتر و رسمی تر مناسبند. همینطور دسته مبل هم باید با قد افراد تناسب داشته باشد و نباید در حدی بلند باشد که برای قرار دادن آرنج ناچار شوند دست را از قسمت شانه بالا ببرند. در مقابل هم نباید در حدی کوتاه باشد که ناچار شوند به یک سمت خم شوند.

ارتفاع دسته مبل
ارتفاع دسته مبل
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
3 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
3
0
نظر شما درباره این مطلب چیه؟x
از درخواست شما متشکریم. شما به عضویت خبرنامه مجله معماری نیلی درآمدید.