چه فرشی برای اتاق خواب بخرم؟ راهنمای انتخاب فرش مناسب اتاق خواب

راهنمای انتخاب فرش برای اتاق خواب - مجله نیلی
راهنمای انتخاب فرش برای اتاق خواب - مجله نیلی

فهرست مطالب

همه ما بخش مهمی از زندگی را در خواب می گذرانیم و اتاق خواب پناهگاه و حریم شخصی ما برای استراحت شبانه و تجدید قوا محسوب می شود. اتاق خواب ما آخرین فضایی است که قبل از پایان هر شب می بینیم و همینطور اولین فضایی که در شروع روز جدید مشاهده می کنیم. دکوراسیون داخلی اتاق می تواند به طور مستقیم روی احوالات شما تاثیر بگذارد. یکی از وسایلی که به راحتی و زیبایی اتاق خواب شما کمک می کند، فرش اتاق خواب است. در بازار فرش انواع فرش های مدرن، وینتیج، دستبافت و ماشینی موجود هستند که برای اتاق خواب تولید می شوند. اینجا سوالی که پیش می آید این است که چه فرشی برای اتاق خواب مناسب است؟ کدام مدل و رنگ برای فضای اتاق خواب بهتر است؟

در این مطلب پاسخ سوالات بالا و نکات لازم برای خرید فرش مناسب اتاق خواب را مرور می کنیم. با ما همراه باشید.

چه فرشی برای اتاق خواب بخریم؟
چه فرشی برای اتاق خواب بخریم؟

چه سایز فرشی برای اتاق خواب بخریم ؟

فرش مناسب به گرما و راحتی بیشتر شما در اتاق خواب کمک می کند. به کمک فرش ها می توانید یک سطح گرم و نرم برای زیر پا داشته باشید تا هر روز صبح پا روی زمین سرد نگذارید. علاوه بر این فرش باعث می شود فضا دنج و راحت و گرم به نظر برسد. پس در مورد ابعاد فرش می توانیم بگوییم که شما می توانید تمام اتاق خوابتان را فرش کنید. هر چه فرش اتاق خواب بزرگتر باشد، اتاق شما هم دلبازتر، گرم تر و بزرگتر به نظر می رسد. البته دقت کنید که حتما لبه فرش از دیوار حدود ۱۰ الی ۱۵ سانتی متر فاصله داشته باشد تا اتاق شما زیباتر دیده شود.

راهنمای ابعاد مناسب فرش اتاق خواب
راهنمای ابعاد مناسب فرش اتاق خواب

اما روش های دیگری هم برای فرش کردن اتاق خواب وجود دارد. با توجه به اینکه با فرش کردن کل اتاق، بخش زیادی از فرش زیر تخت خواب یا سایر وسایل قرار می گیرد، خیلی از افراد ترجیح می دهند که بخش های آزاد اتاق خواب را فرش کنند. در این حالت باید تخت خواب را که بزرگترین قطعه مبلمان و نقطه کانونی اتاق است، ملاک ابعاد فرش قرار دهید. نکته مهم هم اینکه فرش ها را طوری پهن کنید که پای شما موقع پایین آمدن از تخت و یا موقع نشستن روی نیمکت یا مبل حاضر در اتاق روی فرش قرار بگیرد.

فرش اتاق خواب باید پایین و کناره های تخت را پوشش بدهد
فرش اتاق خواب باید پایین و کناره های تخت را پوشش بدهد

برای پهن کردن اصولی فرش اتاق خواب هم ۳ الگوی کلی وجود دارد که از قرار زیر می باشند :

·         الگوی ۱

مناسب اتاق های بزرگ و عریض و متراژهای بالا است. در این حالت فرش تمام فضای زیر تخت و پاتختی ها را پر می کند و از اطراف هم کمی فضای خالی دارد. ولی لزوما جلوی کمدها و میز آرایشی را نمی پوشاند. برای این مدل باید فرش را از کنارها و پایین تخت ۶۰-۴۵ سانتی متر بزرگتر در نظر بگیرید . همینطور از اطراف هم کمی با دیوارها فاصله داشته باشد.

الگوی 1 برای قرارگیری فرش زیر تخت
الگوی ۱ برای قرارگیری فرش زیر تخت

·         الگوی ۲

در این مدل فقط کناره ها و پایین تخت روی فرش قرار می گیرند. پس پای شما موقع پایین آمدن از تخت و نشستن روی آن، روی فرش قرار می گیرد. ولی قسمت بالایی و پاتختی ها روی زمین خالی قرار دارند. این مدل برای اتاق های متوسط و کوچک مناسب تر است. می توانید با توجه به نیاز و ابعاد فضا از یک-سوم تا دو-سوم پایین تخت را روی فرش قرار بدهید. بهتر است از هر سمت فرش شما۶۰-۴۵ سانتی متر از تخت بیرون بزند.

الگوی 2 برای پوشاندن پایین و کناره های تخت
الگوی ۲ برای پوشاندن پایین و کناره های تخت

·         الگوی ۳

این مدل برای اتاق های کم عرض و راهرویی و کوچک مناسب است. در این مدل باید از دو فرش کناره کوچک در دو طرف تخت استفاده کنید که زمین زیر پا موقع پایین آمدن از تخت را پوشش بدهند. بهتر است کناره ها را خیلی کشیده انتخاب نکنید و از قسمت پایین تخت بیرون نزنند. همینطور خیلی هم کوچک نباشند که فضا را محقر و خالی نشان بدهند. عرض کناره ها هم بهتر است کمی از پاتختی ها بیشتر باشد.

الگوی 3 استفاده از دو کناره به جای یک فرش تک
الگوی ۳ استفاده از دو کناره به جای یک فرش تک

چه رنگ فرشی برای اتاق خواب انتخاب کنیم؟

فرش روشن

رنگ فرش اتاق خواب به رنگ سرویس خواب و سایر وسایل موجود در اتاق ارتباط دارد. به طور کلی رنگ های روشن کمک می کنند که اتاق شما روشنتر، دلبازتر و آرامش بخش تر دیده بشود. شما می توانید رنگ فرش اتاق خواب را هم خانواده با رنگ  پرده، کاغذ دیواری، روتختی و یا حتی کوسن های روی تخت انتخاب کنید. اتاق خواب شما می تواند از یک طیف رنگی هم خانواده تشکیل بشود. مثلا می توانید از طیف کرم و خاکی برای تمام اتاق استفاده کنید تا یک فضای آرامش بخش به شما بدهد.

ایده فرش روشن برای اتاق خواب
ایده فرش روشن برای اتاق خواب

فرش تیره

از طرفی بعضی از مردم در فضاهای تاریک و یا تیره استراحت راحت تری را تجربه می کنند. اگر شما هم از این دسته افراد هستید می توانید از فرشی به رنگ متوسط تا تیره استفاده کنید. این نکته را هم یادآوری کنیم که فرش های تیره عموما لکه و کثیفی را دیرتر نشان می دهند و برای کسانی که فرزند خردسال یا حیوان خانگی دارند، گزینه مناسب تری به شمار می آیند.

ایده فرش تیره برای اتاق خواب

چه رنگی همیشه مده؟

سعی کنید بین رنگ فرش اتاق و وسایل موجود یک هارمونی و ارتباط منطقی پیدا کنید. مثلا اگر فرش شما یک رنگ متفاوت با بقیه فضا دارد، می توانید از چند کوسن به همان رنگ برای روی تخت استفاده کنید. یا مثلا می توانید فرشتان را چند درجه تیره تر یا روشن تر از رنگ پرده یا کاغذ دیواری اتاق انتخاب کنید. سعی کنید از رنگ های جیغ و تند در اتاق خواب استفاده نکنید. به جای آن رنگ های مات و کدر استفاده کنید تا روی کیفیت خواب شما اثر منفی نگذارند. همینطور اگر نمی دانید چه رنگی انتخاب کنید که زود از مد نیفتد، از رنگ های خنثی مثل کرم، طوسی، بژ، خاکی، سفید و … و طرح های ساده استفاده کنید.

رنگ خنثی برای فرش اتاق و خانه - چه فرشی همیشه مده؟
اکر نمی دانید چه رنگ فرشی بخرید از رنگ های خنثی انتخاب کنید

چه طرح فرشی برای اتاق خواب انتخاب کنیم؟

فرش اتاق خواب باید مثل همه وسایل دیگر اتاق، به آرامش و استراحت شما کمک کند. پس پیشنهاد می کنیم که از طرح های شلوغ و رنگ های تند برای فرش اتاق خواب بپرهیزید. طرح های شلوغ و درشت یا ترکیب رنگ های تند ذهن را ناخودآگاه درگیر می کنند و ممکن است روی کیفیت استراحت شما اثر منفی بگذارند. طرح های خلوت تر و ترکیب رنگ های ملایم برای فرش اتاق خواب مناسب تر هستند.

فرش اتاق خواب با طرح هندسی و وینتیج
فرش اتاق خواب با طرح هندسی و وینتیج

به طور مثال فرش های ساده و هندسی نظم خوبی به اتاق می بخشند و فرش های وینتیج و آبرنگی هم محیطی آرامش بخش برای شما به وجود می آورند. همینطور می توانید از طرح های گلدار ریز و یا خشتی برای اتاق خواب استفاده کنید. فرش های ایرانی دستبافت هم رنگ و رخی گرم و زیبا به فضای شما می دهند. همینطور می توانید از انواع فرش های مدرن و فانتزی هم برای اتاق استفاده کنید اما به طور کلی سعی کنید طرح و رنگ فرش اتاق خواب خلوت و با بقیه المان های اتاق دارای هارمونی باشد. می توانید از گبه، گلیم و جاجیم و سایر آثار صنایع دستی هم به عنوان فرش اتاق خواب استفاده کنید.

طرح وینتیج و آبرنگی برای فرش اتاق خواب مناسب است
طرح وینتیج و آبرنگی برای فرش اتاق خواب مناسب است

چه جنس فرشی برای اتاق خواب مناسب است؟

به طور خلاصه بخواهیم بگوییم فرش اتاق خواب باید گرم و نرم و راحت باشد. وظیفه اصلی فرش اتاق خواب این است که یک سطح نرم و دلپذیر برای زیر پای شما فراهم کند. فرش های شگی سطح نرم و خوبی در اتاق خواب ایجاد می کنند. در مدل های دیگر هم فرش های پرزبلند می توانند به گرم شدن کف اتاق کمک کنند. همینطور فرش هایی با طرح های خز، حوله ای، بافت و پوست هم می توانند سطح نرمی برای اتاق خواب شما فراهم کنند.

ایده فرش خز پرزبلند برای اتاق خواب
فرش های خز و شگی مناسب دکور اتاق خواب

ضخامت بیشتر فرش هم کمک می کند که نرم تر و راحت تر به نظر برسد. می توانید برای فرش های خیلی نازک از یک لایه موکت و یا روفرشی برای زیر فرش استفاده کنید تا ضخامت بیشتری پیدا کند. حتما به سر نخوردن و مقاومت فرش هم موقع خرید دقت کنید. می توانید از ترمز فرش هم برای تثبیت آن استفاده کنید. علاوه بر این بهتر است جنسی تهیه کنید که نظافت آن هم راحت باشد تا طول عمر بیشتری پیدا کند.

فرش پرزبلند و نرم در دکوراسیون خانه
فرش پرزبلند و نرم برای فضای خواب و استراحت

مطالب مرتبط :

در این مطلب نکات خرید فرش اتاق خواب را بررسی کردیم. برای آشنایی بیشتر با انتخاب رنگ و طرح مناسب موقع خرید فرش پیشنهاد می کنیم مطالب زیر را مطالعه بفرمایید :

فرش چه رنگی بخریم ؟ بهترین رنگ فرش در دکوراسیون

راهنمای خرید فرش – کدام طرح و رنگ فرش را بخریم؟

فرش چه مدلی بخریم ؟ اصول انتخاب فرش مناسب

همینطور برای دکوراسیون اصولی و استاندارد در اتاق خواب پیشنهاد می کنیم از مطالب زیر بازدید بفرمایید :

جای صحیح تخت در اتاق خواب کجاست؟

چطور اتاق خواب کوچک را بزرگتر نشان بدهیم؟

گل و گیاهان مناسب برای اتاق خواب

تخت کودک را کجا بگذاریم؟

همینطور اگر برای چیدمان و دکوراسیون اتاق خواب منزلتان نیاز به راهنمایی داشتید می توانید سوالات و ابهامات خودتان را با ما از طریق بخش نظرات و یا فرم مشاوره آنلاین در میان بگذارید.

مشاوره آنلاین دکوراسیون با نیلی

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
نظر شما درباره این مطلب چیه؟x
از درخواست شما متشکریم. شما به عضویت خبرنامه مجله معماری نیلی درآمدید.