آشپزخانه قلب خانه است و بیشترین میزان وسایل و امکانات را در خانه نیاز دارد. خیلی اوقات ما حجم زیادی از مواد غذایی و وسایل مختلف در آشپزخانه داریم که جا دادن آنها در کابینت ها مشکل است و ممکن است فضای کافی نداشته باشیم. پنتری دقیقا برای نظم دادن و جا دادن همین وسایل طراحی شده است. پنتری یک فضای کاربردی در آشپزخانه است که به راحتی و نظم وسایل و مواد غذایی شما کمک می کند. در این مطلب مشخصات و کاربردهای پنتری در دکوراسیون خانه را بررسی می کنیم. برای آشنایی بیشتر با این فضای دوست داشتنی در خانه با ما همراه باشید.
پنتری چیست ؟
در واقع پنتری (Pantry) یک اتاق یا کمد کوچک است که برای نگهداری از مواد غذایی، ظروف و وسایل آشپزخانه استفاده میشود. پنتری ها انواع متفاوتی دارند و می توانند از یک کابینت کوچک تا یک اتاق بزرگ متفاوت باشند. فضای پنتری فضایی کاربردی و ضروری در آشپزخانه است که با استفاده از آن میتوانید مواد غذایی، ظروف و وسایل آشپزخانه را به طور منظم و مرتب نگهداری کنید. همچنین، پنتری فضایی اضافی برای ذخیره سازی وسایل غیر ضروری مثل انواع دستمال ها، شوینده ها و لوازم پخت و پز را نیز فراهم میکند. مکان پنتری باید در داخل یا نزدیکی آشپزخانه باشد تا دسترسی به آن آسان باشد. همچنین، باید شرایط محیطی و فضای کافی برای دسته بندی و نگهداری از مواد غذایی، ظروف و وسایل اضافی آشپزخانه را داشته باشد.
انواع پنتری:
پنتریها را میتوانیم بر اساس مدل طراحی به دو مدل مختلف تقسیم کنیم : اتاق پنتری و کابینت پنتری
تفاوت اتاق پنتری و کابینت پنتری :
- اتاق پنتری : این فضا شامل یک اتاق کوچک است که در نزدیکی آشپزخانه قرار می گیرد. اتاق پنتری قفسه ها و کابینت های مختلفی برای دسته بندی و نگهداری از مواد غذایی شما دارد. در متراژهای بالا که علاوه بر آشپزخانه اصلی، یک مطبخ یا آشپزخانه کثیف هم برای پخت و پز طراحی می شود، معمولا پنتری داخل آشپزخانه کثیف قرار می گیرد.
- کابینت یا کشوی پنتری : این مدل نسبت به اتاق پنتری کوچکتر است ولی رایج تر و محبوبتر است و معمولا داخل خود آشپزخانه قرار می گیرد. در این مدل یک یا چند کابینت بزرگ و یا کشوی آشپزخانه به پنتری اختصاص داده می شود. این کابینت و کشوها با طبقه، کشو، سبد و یا هر ارگانایز دیگری تقسیم بندی می شوند و برای ذخیره مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرند.
علاوه بر این پنتریها را میتوانیم بر اساس نوع کاربری، محل قرارگیری هم به انواع مختلفی تقسیم کنیم :
انواع پنتری از لحاظ کاربرد :
- پنتریهای کاربردی: این نوع پنتریها برای نگهداری مواد غذایی، ظروف و وسایل آشپزخانه استفاده میشوند. در این مدل پنتری باید شرایط محیطی مثل دما و میزان رطوبت برای نگهداری بهتر از مواد غذایی فراهم باشد.
- پنتریهای دکوراتیو: این نوع پنتریها علاوه بر کاربرد، جنبه تزئینی نیز دارند. معمولا این پنتری ها درهای شیشه ای و نورپردازی زیبا برای نمایش بهتر وسایل داخل دارند.
- پنتریهای داخلی: این نوع پنتریها در داخل آشپزخانه قرار میگیرند. ممکن است این پنتری ها به صورت اتاق پنتری یا همان مدل دوم یعنی کابینت پنتری باشند.
- پنتریهای خارجی: این نوع پنتریها در خارج از آشپزخانه قرار میگیرند. مثلا فضای زیر پله، انبار، گاراژ و یا راهرو هم می تواند برای پنتری استفاده بشود.
- پنتریهای کشویی: این نوع پنتریها در داخل کابینتهای آشپزخانه قرار میگیرند و به صورت کشویی باز میشوند. این کشوها معمولا بلند هستند و طبقات مختلفی دارند و به صورت ریلی بیرون کشیده می شوند.
- پنتریهای قفسهای: این نوع پنتریها دارای قفسههایی هستند که برای نگهداری مواد غذایی و وسایل مختلف استفاده میشوند.
چطور یک پنتری کوچک در خانه داشته باشیم؟
اگر آشپزخانه شما کوچک است، میتوانید با استفاده از ایدههای زیر یک پنتری کوچک در خانه داشته باشید:
- یک کمد یا کابینت خانه را به پنتری تبدیل کنید.
- از یک قفسه یا کشوی بزرگ مشخص برای نگهداری از مواد غذایی و وسایل آشپزخانه استفاده کنید.
- از دیوارهای آشپزخانه یا مطبخ برای نصب قفسهها استفاده کنید.
- از فضای بالای یخچال یا اجاق گاز برای نگهداری مواد غذایی و وسایل آشپزخانه استفاده کنید.
- از تورفتگی های دیوار و یا فضاهای بلااستفاده خانه مثل زیر پله، گوشه بالکن، کابینت کنج آشپزخانه و … برای ساختن پنتری استفاده کنید.
پیشنهاد مطالعه : چطور از تورفتگی ها و عقب نشینی های دیوار استفاده کنیم؟
ایده ها و نمونه هایی از پنتری های کابینتی کوچک در آشپزخانه :
- یک قفسه یا کشو کوچک در کنار اجاق گاز یا یخچال برای نگهداری ادویهجات، روغن و سسها.
- یک قفسه کوچک در کنار سینک ظرفشویی برای نگهداری مواد غذایی و وسایل مورد نیاز برای شستشوی ظروف.
- یک کمد کوچک در کنار در ورودی آشپزخانه برای نگهداری وسایلی مانند چاقو، دستکش و حوله.
- یک قفسه کوچک در بالای کابینتهای آشپزخانه برای نگهداری وسایلی مانند ظروف و وسایل تزئینی.
- یک کابینت سوپری بلند و باریک برای نگهداری از بطری ها و وسایل پر استفاده.
نکات دکوراسیون پنتری کوچک :
اگر تنها فضای کمی برای طراحی پنتری دارید، می توانید با استفاده از این نکات بیشترین استفاده را از آن داشته باشید :
- از رنگهای روشن برای دیوارها و قفسهها استفاده کنید تا فضای پنتری بزرگتر به نظر برسد.
- از دربهای شیشهای برای پنتری استفاده کنید تا فضای داخلی آن قابل مشاهده باشد.
- از نورپردازی مناسب برای پنتری استفاده کنید تا فضای داخلی آن روشن شود.
- از قفسههای قابل تنظیم برای پنتری استفاده کنید تا بتوانید آنها را با نیاز خود تنظیم کنید.
همینطور می توانید از انواع قفسه ها و تجهیزات جدید که برای طراحی و ساخت کابینت ها استفاده می شود، برای تقسیم بندی و استفاده راحت تر از فضای پنتری استفاده کنید. در ادامه، به برخی از ایدههای جدید و خلاقانه برای پنتری کوچک اشاره میکنیم:
- استفاده از قفسههای کشویی برای دسترسی آسان به وسایل.
- استفاده از شلف های دیواری برای مرتبسازی وسایل.
- استفاده از قفسههای باریک برای استفاده از فضای عمودی.
- استفاده از قفسههای چرخشی برای دسترسی آسان به وسایل در قفسههای بالایی.
- استفاده از قفسههای آویزان برای نگهداری وسایل سبکوزن.
- استفاده از قفسههای چند منظوره که میتوان از آنها برای نگهداری مواد غذایی، ظروف و وسایل مختلف استفاده کرد.
- استفاده از انواع باکس ها، ارگانایزها و سبد ها برای مرتب سازی و دسته بندی وسایل
پیشنهاد مطالعه :
کاربرد شلف دیواری در دکوراسیون داخلی
کاربرد سبد های حصیری در خانه و آشپزخانه
تفاوت پنتری با کابینت سوپری
به نوعی می توانیم بگوییم که کابینت سوپری یک مدل پنتری است که در داخل آشپزخانه طراحی می شود و فقط برای مواد غذایی پراستفاده به کار می رود. یکی از تفاوت های این دو این است که کابینت های سوپری عموما بلند و قدی هستند و به صورت ریلی و کشویی خارج می شوند و یا درهای معمولی کابینتی دارند. اما پنتری می تواند بی نهایت مدل مختلف داشته باشد و حتی مثل یک اتاق کامل طراحی بشود. دوم اینکه کابینت سوپری عموما برای قرار دادن مواد غذایی پر استفاده و در دسترس استفاده می شود. اما پنتری برای اضافات و ذخایر مواد غذایی و همینطور وسایل و ظروف زیاد آشپزخانه به کار می رود.
تفاوت پنتری با لاندری:
پنتری و لاندری دو فضای متفاوت در خانه هستند. پنتری برای نگهداری مواد غذایی، ظروف و وسایل آشپزخانه استفاده میشود، در حالی که لاندری برای نگهداری لباسها، لوازم شستشو و خشککن استفاده میشود. برای آشنایی بیشتر با فضای لاندری مطالعه مطلب زیر را پیشنهاد می کنیم :
فضای لاندری یا اتاق رختشویخانه در خانه چیست؟
تفاوت پنتری با واک این کلوزت – آیا در اتاق خواب هم پنتری داریم؟
خیلی اوقات در نزدیک اتاق خواب فضایی برای کمد و کشوها لباس طراحی می شود که گاهی به اشتباه آن را پنتری اتاق می خوانند. چنین عبارتی در واقع اشتباه است و نام این فضا واک این کلوزت ( walk in closet ) یا اتاق رختکن است. واک این کلوزت به فضای نگهداری لباس ها گفته می شود و در نزدیکی اتاق خواب طراحی می شود. در حالی که پنتری فضای مخصوص نگهداری از مواد غذایی است و در نزدیکی آشپزخانه طراحی می شود.
پیشنهاد مطالعه : واک این کلوزت یا کلازت روم چیست؟
سخن پایانی
پنتری یک فضای کاربردی و ضروری در آشپزخانه است. حتی اگر آشپزخانه شما کوچک باشد، میتوانید با استفاده از ایدههای خلاقانه، یک پنتری کوچک و کاربردی در خانه خود داشته باشید.اگر برای جانمایی و دکوراسیون پنتری در خانه نیاز به راهنمایی داشتید می توانید با ما در بخش نظرات و یا مشاوره دکوراسیون در ارتباط باشید.
مشاوره آنلاین دکوراسیون با نیلی
مطالب مرتبط :
کافی بار چیست؟ لذت نوشیدن یک فنجان قهوه در خانه