سالن ورودی ندارید؟ در خانه مستقیم داخل پذیرایی باز می شود؟ با کمک طراحی و دکوراسیون این مشکل را حل کنید.
ورودی خانه اولین فضایی است که در بدو ورود به منزل به آن پا می گذاریم و معرف حال و هوای خانه و سلیقه صاحبان آن است. نکاتی که به طور کلی به دکوراسیون این فضا کمک می کنند را در راهنمای دکوراسیون ورودی با هم بررسی کردیم. اما بحث امروز کمی متفاوت است. یکی از بزرگترین چالشهایی که همیشه در طراحی و دکوراسیون فضای ورودی با آن مواجه می شویم، مخصوص خانه هایی است که در ورودی مستقیم داخل نشیمن یا پذیرایی باز می شود. این مشکل بیشتر در متراژهای پایینتر رایج است که طراح به علل مختلف در هنگام ساخت راهرو یا عقب رفتگی برای فضای ورودی در نظر نمی گیرد.
ورودی به طور کلی باید به عنوان یک فیلتر عمل کند و آلودگی ها را بیرون نگه دارد و پیش زمینه ورود و خروج آدمها را فراهم کند. در عین حال هم مانع دید و اشراف داشتن افراد غریبه به داخل خانه بشود و از حریم شخصی خانه محافظت کند. در خانه هایی که این فضا تعریف نشده، همه موارد بالا زیر سوال می روند. پس برای بهبود عملکرد خانه بهتر است تا حد امکان سعی کنیم این پیش فضا را با راهکارها و حقه های مختلف ایجاد کنیم. برای این موارد میتوانیم با کمک دکوراسیون یا فضا را از هم تفکیک کنیم یا حداقل فضا را طوری دکور کنیم که ورودی جدا به نظر برسد. در این مطلب به بررسی این راهکارها باهم می پردازیم.
راه حل های تعریف و تفکیک فضای ورودی به توصیه مجله معماری نیلی :
توجه به جهت مبلمان
کم هزینه ترین و ساده ترین کار برای حل این مسئله، تغییر جهت مبلمان هست به طوری که همه یا بخشی از مبلها پشت به در و یا عمود به در ورودی باشند. این موضوع به خصوص در مورد مبلهای بزرگ مثل کاناپه اصلی که جهت فضا را تعیین می کند، اهمیت بیشتری دارد. بهتر است در این فضاها نقطه کانونی را در سمتی متفاوت یا مخالف با در ورودی قرار بدهیم و بقیه مبلمان را رو به نقطه کانونی بچینیم. به این صورت در ورودی، کمتر در معرض دید قرار می گیرد و حریم افرادی که در نشیمن نشسته اند هم بیشتر حفظ می شود.
نحوه پهن کردن فرش ها
فرش بعد از کاناپه، نقش اصلی را در تفکیک فضای پذیرایی و مسیر حرکت افراد در اتاق به عهده دارد. از این مسئله می توانیم برای تفکیک فضای ورودی از نشیمن استفاده کنیم. ضمن اینکه به لحاظ بهداشتی هم اصلا مناسب نیست که مستقیما از بیرون خانه پا روی فرش اصلی بگذاریم. می توانیم فرش را طوری پهن کنیم که راستای در ورودی خالی باشد و کنار فرش یک مسیر رفت و آمد فرش نشده برای عبور و مرور ایجاد کنیم. یا اینکه فرش را با فاصله از در ورودی پهن کنیم و در این فاصله با کمک بقیه دکوریجات یک فضای ورودی بصری بسازیم.
طراحی ورودی خانه با کفپوش متفاوت
در پلانهای باز و فضاهای بدون دیوار، چشم ما با کفپوش و محل قرارگیری وسایل بزرگ، مرزهای فضا را تشخیص می دهد. می توانیم از این حقه برای ساختن یک فضای ورودی بصری استفاده کنیم. استفاده از یک فرش یا پادری متفاوت، با سایز یا رنگ و طرحی متفاوت از بقیه فرش ها می تواند فضای ورودی ما را از سالن تفکیک کند. یک کفپوش متفاوت هم برای ناحیه جلوی در، می تواند همین کار را برای ما انجام بدهد.
تفکیک ورودی با کنسول و قفسه
برای فضاهای کوچک که امکان استفاده از دیوار و پارتیشن را برای جداسازی ورودی نداریم، می توانیم از کنسول یا قفسه یا کتابخانه های کوچک برای تفکیک فضای ورودی از بقیه محیط استفاده کنیم. این کنسول ها علاوه بر جداسازی، می توانند پشت کاناپه را هم پر کنند و حالت تعلیق و وسط بودن مبل را از بین ببرند. علاوه بر آن سطح و فضای کافی برای کلیدها، کفش و وسایل دم در به ما می دهند.
نیمکت و صندلی
نیمکت در فضای ورودی هم کاربردی است و هم در افراد احساس راحتی ایجاد می کند. نیمکتها در ابعاد و فرم های مختلفی ساخته می شوند و با توجه به عمق کمتر و نداشتن تکیه گاه، فضای کمتری از صندلی و مبلها اشغال می کنند. می توانیم با استفاده از یک نیمکت ساده، بدون اشغال فضا، به ورودی خانه رسمیت ببخشیم. به خصوص اگر این نیمکت از طرح یا ساختار یا سبکی متفاوت از بقیه وسایل باشد، بهتر می تواند فضای ما را تفکیک کند.
رنگ در دکوراسیون ورودی
استفاده از رنگ متفاوت برای ورودی، یکی از بهترین گزینه ها برای متراژهای پایین است. این متد عملا هیچ فضایی از متراژ ما را اشغال نمی کند و صرفا به لحاظ بصری به تفکیک ورودی از بقیه فضا کمک می کند. می توانیم از رنگی متفاوت فقط برای در ورودی استفاده کنیم و یا برای قسمتی از دیوار یا کنجی که در ورودی به آن باز می شود. رنگ های شاخص و گرم، علاوه بر تفکیک فضا شاد و دعوت کننده هم هستند.
دکورسازی
اگر متراژ و فرم فضا به ما این امکان را بدهد، دکورسازی یکی از بهترین گزینه ها برای طراحی ورودی خانه است. این کار علاوه بر جداسازی فضا، هم ظاهر زیبایی به فضا می بخش. همینطور به ورودی ما رسمیت می دهد و هم حریم فضای داخل را حفظ می کند. علاوه بر اینها امکان تعبیه کمد، جاکفشی، نیمکت، جالباسی، آینه و شلف را برای ما فراهم می کند.
طراحی ورودی خانه با پارتیشن
برای فضاهای بزرگتر که کاملا امکان تفکیک فضا را داریم، می توانیم از پارتیشن متناسب با سبک دکوراسیون خانه کمک بگیریم. این پارتیشن ها در طرح و جنسهای مختلف تولید می شوند و نصب و سفارش آنها ساده تر و وزنشان سبکتر از دیوار بنایی است و ظاهر زیباتری هم دارند. به این صورت فضای ورودی به طور کامل طراحی شده و حتی می تواند با یک در جدا شود و علاوه بر حفظ حریم خانه، سرما و گرما و آلودگی کمتری وارد محیط می شود.
سان روم
برای خانه های شخصی و ویلایی می توانیم این مسئله را بیرون از خانه حل کنیم و متراژ کمتری از فضای داخل را اشغال کنیم. معمولا بیرون در ورودی فضایی مثل ایوان یا پیش ورودی قرار دارد که می توانیم این فضا را به سان روم تبدیل کنیم و از آن برای قرار دادن کفش ها و وسایل اضافه استفاده کنیم. این سان روم هم می تواند حکم راهرو ورودی را داشته باشد و هم در متراژهای بالا فضایی دنج و تمیز برای قرار دادن میز و صندلی و استفاده از منظره بیرون فراهم کند.
مطالب مرتبط : نکات دکوراسیون ورودی خانه
این مطلب را در شبکه های اجتماعی ما دنبال کنید : تفکیک دکوراسیون ورودی