رنگ سفید در دکوراسیون داخلی – سفیدی و پاکی و آرامش

خانه با دکوراسیون سفید
خانه با دکوراسیون سفید

فهرست مطالب

در بحث رنگ در دکوراسیون داخلی، سفید روشن ترین و پرکاربردترین رنگی است که ما در دنیای اطراف خود می شناسیم و نماد خلوص، پاکی و روشنی است. این رنگ در واقع در چرخه رنگ جایی ندارد و یک رنگ به معنای رنگدانه ها و انعکاس نور از سطح نیست. بلکه یک عضو خنثی است که در مقابل مشکی قرار دارد و لفظ رنگ برای آن فقط برای ساده شدن موضوع بحث استفاده می شود . برعکس مشکی که از نبود رنگها به وجود می آید، سفید حاصل وحدت تمام آنهاست و به نوعی مادر تمام رنگ هاست. سفید همینطور پرکاربردترین رنگ در دکوراسیون داخلی است و امروزه در تمام فضاها به صورت پیش فرض از سفید برای دیوارها و سقف ها استفاده می شود. در این مطلب ویژگی های رنگ سفید را بررسی می کنیم و به تاثیر آن در طراحی داخلی و دکوراسیون می پردازیم.

رنگ سفید در دکوراسیون داخلی
رنگ سفید در دکوراسیون داخلی

رنگ سفید

نوری که ما از خورشید دریافت می کنیم نور سفید است که بعد از عبور از منشور این نور به رنگ های رنگین کمانی تجزیه می شود که به نوعی سرشاخه تمامی رنگ هایی هستند که در جهان می بینیم. این نور پس از عبور دوباره از منشور دوباره تجمیع می شود و به همان نور سفید تبدیل می شود. یکی از عللی که سفید را به عنوان نماد کمال می شناسند، همین مسئله هست. نور سفید که منشا روشنایی زمین است بدون اینکه نشان بدهد، همه رنگ ها را با خودش حمل می کند و حاصل تجمیع و وحدت تمام آنهاست.

سفید نماد پاکی . خلوص و روشنایی
سفید نماد پاکی . خلوص و روشنایی

مفهوم رنگ سفید در هنر و معماری

سفید نماد پاکی، روشنی، خلوص، شفافیت، معصومیت، آغاز، امید، صلح و کمال است. رنگی قابل اعتماد و آرامش بخش است و تاثیر آن بر روح و روان، مثبت و امیدبخش است. سفید در طول تاریخ معانی متفاوتی به خود گرفته است و در خیلی کشورها در بناهای حکومتی و اداری به عنوان شفافیت و اعتماد به کار می رفته. همینطور در دوره های مختلف تاریخ مثل دوران روم باستان توسط سناتورها به عنوان رنگ سلطنتی و برتری استفاده می شده. در خیلی ادیان در لباس روحانیون به عنوان نمادی قدسی استفاده می شود و در لباس عروس به عنوان نماد پاکی و معصومیت به کار می رود. به طور کلی سفید تداعی کننده تمیزی و یکدست بودن است. علت آن هم جدا از بحث های تاریخی این هست که شما کوچکترین آلودگی را روی سطوح سفید مشاهده می کنید و هیچ ایراد و ناپاکی روی سفید پنهان نمی ماند.

کاربرد سفید در دکوراسیون
کاربرد سفید در دکوراسیون

سفید در طبیعت

سفید در طبیعت در آسمان، ابرها، شیر، برف و حیوانات مختلف یافت می شود. اما سفید خالص و یکدست را خیلی کم در طبیعت مشاهده می کنیم و اغلب سفیدهای گرمتر رو به کرم و یا سرد متمایل به خاکستری هستند. گسترده ترین سطح سفیدی که می توانیم در طبیعت پیدا کنیم سطوح برفی هستند. به همین علت رنگ سفید خالی، جدا از دمای محیط، احساس سردی را با خود به همراه می آورد و در فضاهای داخلی نیاز داریم که با کمک نور و رنگ های دیگر این سردی را از بین ببریم.

منشا طبیعی سفید
منشا طبیعی سفید

سفید در تاریخ معماری

سفید یکی از اولین رنگ هایی است که انسانهای ما قبل تاریخ در نقاشی های دیواری استفاده می کرده اند و همیشه در هنر حضور پررنگی داشته. انسان های اولیه از گچ برای رنگ سفید استفاده می کردند و بعدتر به سفید سرب دست پیدا کردند که رنگی باکیفیت ولی سمی بوده. به همین علت در اواسط قرن نوزدهم استفاده از سفید سرب در اروپا ممنوع می شود و بعدتر در سالهای ۱۹۱۸ تا ۱۹۳۰ تیتانیوم دی اکسید را کشف می کنند و سفید تیتانیوم (سفیدی که امروز به نام سفید اصلی خالص می شناسیم) ساخته می شود، در این دوران همزمان با مدرنیسم، انقلابی در استفاده گسترده از سفید در هنر، معماری و طراحی داخلی به راه می افتد.

اینکه ما امروز به عنوان یک امر عادی و رنگ غالب از سفید در فضاها استفاده می کنیم، باقیمانده همین جنبش است که لوکوربوزیه یکی از مهمترین افرادی بود که آن را پایه گذاری کرده بود.

سفید در تاریخ دکوراسیون
سفید در تاریخ دکوراسیون

تاثیر رنگ سفید در دکوراسیون

سفید در طراحی داخلی فضا را بزرگتر نشان می دهد و بهترین گزینه برای فضاهای کوچک است. همینطور با انعکاس نور فضا را روشن تر از آنچه هست نشان می دهد و برای فضاهایی که نور کافی ندارند گزینه مناسبی است. همینطور اثر آرام بخش و امیدوار کننده بر افراد دارد و در برطرف کردن افسردگی و اختلالات روحی و بی خوابی تاثیر مثبت می گذارد. به همین علت برای فضاهای خواب و استراحت و فضاهایی که افراد نیاز به آرامش روحی دارند مثل فضاهای مسکونی، درمانی، مذهبی و مطالعاتی مناسب است.

کاربرد سفید در دکوراسیون
کاربرد سفید در دکوراسیون

ویژگی های دکوراسیون سفید

سفید بهترین پس زمینه برای دیده شدن رنگ های دیگر است. چون یک رنگ خنثی است تاثیری بر شلوغی فضا یا حواس پرتی و چرخش چشم در محیط نمی گذارد و در واقع نقش تعدیل کننده برای رنگ های تیره و تند به عهده دارد. سفید پرکاربردترین رنگ در دکوراسیون داخلی در حدود صد سال گذشته بوده و همچنان به عنوان یک ترند پرطرفدار شناخته می شود. همینطور در خیلی از نظرسنجی ها سفید، همه پسندترین رنگ انتخاب شده است. سفید با همه رنگ ها به خوبی ترکیب و ست می شود و هیچ محدودیتی در استفاده از این رنگ پیش پای ما وجود ندارد. همینطور معمولا وسایل و رنگ های سفید فراوان تر و ارزانتر از بقیه وسایل هستند و از لحاظ اقتصادی هم انتخاب به صرفه ای است.

سفید فضا را بزرگتر و روشنتر نشان می دهد
سفید فضا را بزرگتر و روشنتر نشان می دهد

کاربرد سفید در دکوراسیون

سفید کوچکترین آلودگی را نشان می دهد و همین باعث می شود فضاهای سفید نیاز به نظافت و نگهداشت بیشتری از بقیه داشته باشند. این مسئله ناخودآگاه باعث می شود افراد در رفتار با فضای سفید بهتر و محتاطانه تر عمل کنند. بنابراین برای فضاهایی که بهداشت در آنها مهم است گزینه مناسبی است مثل حمام، سرویس بهداشتی، آشپزخانه، فضاهای درمانی. همینطور به علت اثر آرام بخش در فضاهای استراحت مثل اتاق خواب و نشیمن به خوبی عمل می کند. در سبک های مدرن و مینیمال سفید بسیار پرکاربرد است و سبک اسکاندیناوی هم بیشترین سهم را در استفاده از سفید در سالهای اخیر داشته است.

استفاده از سفید در طراحی داخلی
استفاده از سفید در طراحی داخلی

ترکیب با بقیه رنگ ها

اینکه سفید اثر آرامبخش دارد درست است ولی استفاده زیاد از آن ممکن است در طولانی مدت چشم را آزار بدهد یا کسالت بار شود.می توانیم آزادانه از انواع رنگ های دیگر برای تعدیل این مسئله استفاده کنیم. ترکیب سفید مشکی پرطرفدارترین و پرکنتراست ترین ترکیب رنگی با سفید است. رنگ های گرم و تند مثل قرمز، نارنجی و زرد اثر سرمای سفید را از بین می برند و رنگ های طبیعی مثل قهوه ای و سبز و انواع چوبها فضا را دنج و امن می کنند. به طور کلی سفید با مصالح طبیعی مثل چوب، کتان، چرم و انواع الیاف به خوبی ترکیب می شود.

طعایت تعادل و ترکیب رنگی فضا
رعایت تعادل و ترکیب رنگی فضا

این مطلب را در شبکه های اجتماعی ما دنبال کنید : سفید در دکوراسیون داخلی

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
3 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
3
0
نظر شما درباره این مطلب چیه؟x
از درخواست شما متشکریم. شما به عضویت خبرنامه مجله معماری نیلی درآمدید.